vizes vb

Ma a vizes vb óriás ugrótornyának költsége emelkedett 600 millió forinttal

Az eredetileg tervezettnél drágábban, 1,9 milliárd forintért építi meg a West Hungária Bau (WHB) Kft. a vizes-vb óriás ugrótornyát. A minap a szállodaköltségek nőttek, valamint további 3 milliárdot szánnak uszoda-felújításra, 1 milliárdot a biztonsági szolgáltatásokra, illetve 3,8 milliárdot a nyitó és záróünnepségre. Összességében már 100 milliárd fölött jár a vb költsége.

A West Hungária Bau (WHB) Kft. az eredetileg becsült 1,3 milliárd forint helyett, 1,9 milliárdért építheti meg az ugrótornyot a FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság óriás toronyugrás versenyszám megrendezéséhez – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából.

A nyertes cég a STRABAG-MML Magas-és Mérnöki Létesítmény Építő Kft.-t és a ZÁÉV Építőipari Zrt.-t utasította maga mögé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tenderén, amely hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében folyt. Ezt azzal indokolta a vagyonkezelő, hogy a rendezvény miatt rendkívüli sürgősségre van szükség.

Korábbi, a WHB-val foglalkozó írásaink

Páva Zsolt ügyvédje és egy Tiborcz-közeli vállalkozó szanálták volna a Zsolnay porcelánmanufaktúrát

3,6 milliárd forint keretösszegű megbízást nyert el a WHB

Többszöri átadás, megduplázódó költségek – így újult meg a Várkert Bazár az unió pénzéből

Stadionláz, 3. rész: Minden út Felcsútra vezet – a stadionépítő cégek toplistája

A West Hungária Bau Kft. Paár Attila érdekeltsége. Az üzletember a cég egyik leányvállalata, a WHB Befektetési Kft. révén vásárolta meg Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a társaságát, a Green Investments & Solutions Kft.-t. Ez a cég a társtulajdonosa a közbeszerzéseket nyert Elios Innovatív Zrt.-nek.

És a vizes vb-val kapcsolatos cikkeink

Még 7,8 milliárd a vizes vb-re

Ha azt hitte, hogy a vizes vb szállodaköltségei nem szállnak el, van egy rossz hírünk

Újabb 2,1 milliárd forint a vizes vb-re

Jegyek, akkreditáció, közlekedés – nem áll le a vizes vb-s közbeszerzési gyár

Újabb 2 milliárd a vizes vb-re, Kuna Tibor cégének

A vizes vb közeledtével már szinte naponta röpködnek a milliárdos kiadások, így a sportesemény költségei valószínűleg bőven túllépik a 100 milliárd forintot is, holott a kormány eredetileg 25 milliárdról beszélt.

Csikász Brigitta

Megosztás