vizes vb

Ma újabb 122 millióval drágult a vizes vb

 

72 millió forinttal többet kap a Valton a biztonsági feladatokért, és plusz 50 millió kellett a Duna Aréna üzemeltetésére is. A vizes vb összköltsége ezzel átlépte a 107 milliárd forintot.

Július végén befejeződött a vizes vb, de a csontvázak még mindig folyamatosan potyognak ki a közbeszerzési értesítőből. A ma megjelent két szerződésmódosítás értelmében újabb 122 millió forinttal drágult a sportesemény.

– biztonsági szolgáltatások ellátása plusz nettó 72 millió forint

A Bp2017 Kft. tenderét a Fidesz-közeli Valton-Sec Kft. nyerte 2017 márciusában. A vizes vb-t szervező cég akkor nettó 1,1 milliárd forintra becsülte a munkát, de a pontos szerződéses összeg annál kicsivel kevesebb, nettó 1.096.500.000 forint volt. Most ezt az összeget megemelték 72 millió forinttal arra hivatkozva, hogy a FINA Elite és a FINA Masters versenyek nem egymást követően kezdődtek, és a köztes egy hétben is szükség volt a helyszínek biztosítására; továbbá a magyar vízilabdacsapat mérkőzésein nagyobb érdeklődés volt várható, illetve a rendezvényterületek bontása a tervezetthez képest nagyobb területen valósul meg, és ezeket szintén többletmunkával kellett biztosítani. A Valton szerződésének végösszege ezzel az áremelkedéssel 1.168.500.000 forint lett.

– a Duna Aréna és a FINA Market üzemeltetése plusz nettó 50 millió forint

A Bp2017. Kft megbízását 2017 májusában nyerte el a B-Omega-T Kft., a szerződés akkor nettó 497 millió forint volt. Ez most 50 millióval, nettó 547 millió forintra drágult a Duna Aréna utómunkálatai miatt. A cég tulajdonosa a Simicska Lajos és Fonyó Károly közeli üzleti körbe sorolt Kis-Szölgyémi Ferenc.

A nyilvánosságra került szerződések értéke ezekkel a módosításokkal együtt nettó 107 milliárd, vagyis bruttó 135,89 milliárd forint.

Erdélyi Katalin

Megosztás