vizes vb

Ma csak 79 millióval drágult a vizes vb

 

Különböző okok miatt ennyivel többe kerül a Hajós Alfréd uszoda átalakítása.

A július végén befejeződött úszóvilágbajnokság legutóbb tegnap drágult, de még mindig vannak tartalékok a rendszerben. Az EU-s közbeszerzési értesítő október 4-i számában megjelent egy újabb költségnövekedést jelentő szerződésmódosítás.

A Hajós Alfréd uszoda versenykialakítási munkálataival a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. májusban bízta meg a miskolci BO-TO BAU Kft.-t, amely 870,29 millió forintért vállalta el a feladatot.

A most megjelent módosítás értelmében a BO-TO BAU ennél az összegnél 79,3 millióval többet, összesen 949,63 millió forintot számlázhat ki az állami cégnek.

A tájékoztatás szerint az áremelkedést különböző pótmunkák okozzák: lelátók alapozása és átépítése, aggregátorok helyeinek alapozása vasbeton lemezzel, világítástartó oszlopok megerősítése, biztonsági világítás telepítése.

A BO-TO BAU Kft. ugyanaz a cég, amely a Bp2017 Kft.-től a margitszigeti Casino épületének felújítására is megbízást kapott. Eredetileg 935 millió forintért vállalták a munkát, de a késve elkészült épület az átadás után végül 121 millió forinttal drágult.

A nyilvánosságra került szerződések értéke ezzel a mai módosítással együtt nettó 106,9 milliárd, vagyis bruttó 135,7 milliárd forint.

Erdélyi Katalin

 

Megosztás