vizes vb

Most a szinkronúszás helyszíne drágult 399 millióval

 

Újabb előre nem látható problémák merültek fel a vizes vb-vel kapcsolatban.

A közel egy hónapja véget ért budapesti úszó világbajnokságot szervező Bp2017 Kft. még 2016 decemberében bízta meg a Penta Industry Kft.-t a szinkronúszás városligeti versenyhelyszínének, és a felkészülési létesítmények (Kőér utca, Váci út – Vízművek telep) kivitelezésével nettó 4,89 milliárd forintért.

Az EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 26-i számában megjelent szerződésmódosítás szerint ez a pénz nem volt elég, a Penta Industry további 399 millió forintot kapott a feladatra, vagyis összesen 5,29 milliárdot.

Az indoklásban – mint általában mindig – előre nem látható okokra hivatkoznak.

Most konkrétan arra, hogy az állami tulajdonú Bp2017 Kft. pótmunkákat rendelt a kivitelezőtől, továbbá annak hamarabb kell végeznie a helyreállítási munkálatokkal. A Kőér utcai helyszínen október 31. helyett június 15-ig, a Városligetben szeptember 30. helyett szeptember 15-ig.

A nyilvánosságra került szerződések értéke ezzel a módosítással együtt nettó 106,2 milliárd, vagyis bruttó 134,8 milliárd forint.

A Ramor Frigyes többségi tulajdonában lévő Penta Industry Kft.-nek nem ez az egyetlen vizes vb-vel kapcsolatos munkája. 2016 októberében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő őket bízta meg a Bibó Kollégium felújításával is, de az még augusztus közepére sem készült el.

Szintén a Penta Industry építi 2 milliárd forintért a kisvárdai stadiont, és közel 400 millióért a mezőkövesdi sportszállót.

Erdélyi Katalin

Megosztás