Egyéb

3,6 milliárd forint keretösszegű megbízást nyert el a WHB

 

Az erősen fidesz-közelinek tartott WHB négy másik céggel közösen régészeti feltárásokhoz kapcsolódó földmunkákat fog végezni országszerte a NIF megbízásából, uniós pénzből.

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) 2016 augusztusában írt ki nyílt közbeszerzést „vonalas létesítmények terület előkészítéséhez kapcsolódó régészeti lelőhelyek feltárásának gépi- és kézi földmunkáinak elvégzésére” két részben, Kelet- és Nyugat-Magyarország vonatkozásában.

Az EU-s közbeszerzési értesítő január 24-i számában megjelent eredménytájékoztató szerint a tenderre mindössze egyetlen ajánlat érkezett, melyet négy cég közösen nyújtott be és el is nyerték a megbízást.

A konzorcium vezető tagja a West Hungária Bau Kft., partnerei az ArcheoGép Kft., az Ex Voto Kft., a Leveller Kft. és az ALISCA BAU Zrt.

Az egész országra kiterjedő földmunkákra vonatkozó keretszerződés összege nettó 3,6 milliárd forint, a költségeket a NIF különböző uniós projektekből (IKOP, CEF, TOP, GINOP, Ispa) állja.

Az állami tendereket az utóbbi években sorra nyerő WHB-t alighanem senkinek nem kell bemutatni, partnereivel azonban eddig még nem nagyon találkoztunk.

– A rábapatonai ArcheoGép Kft. a Lekri Group tagja, tulajdonosa Nyikus Krisztián és a ChinaSearch Bt. A céget 2010-ben alapították, és 2016 tavaszán szintén a WHB-val és az Ex Voto Kft.-vel közösen nyert el egy régészeti feltárásokhoz kapcsolódó földmunkákra vonatkozó, 4 milliárd forint értékű tendert, a megbízó pedig a a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ volt. Az ArcheoGép 2014-es nettó árbevétele 392 millió forint, a 2015-ös pedig 93 millió forint volt.

– A 2007-ben bejegyzett Ex Voto Régészeti Kft. tulajdonosa Nagy Róbert, nettó árbevétele 2014-ben 66,6 millió forint, 2015-ben 289 millió forint volt. 2014-ben az Ex Voto Kft. egyedül nyerte el a NIF egy hasonló, de kisebb volumenű, 270 millió forintos megbízását.

– A 2015-ben bejegyzett Leveller Kft. (jogelődje az Old-Leveller Kft.) tulajdonosa a kecskeméti Csitos György, a cég 2015-ös nettó árbevétele 1,9 milliárd forint volt.

– A bátaszéki ALISCA BAU Zrt. tulajdonosai Korcsmár István és Werner Mihály, a cég nettó árbevétele 2014-ben 4,9 milliárd forint, 2015-ben pedig 6 milliárd volt. Korcsmár István 2016-ban tájékoztatta az MTI-t az ALISCA BAU sikereiről és elmondta, hogy „A cég több jelentős európai uniós beruházás kivitelezője volt 2015-ben, részt vett a több mint kétmilliárd forint értékű Dombóvár térségi ivóvíz-minőségjavító programban, a Bács-Kiskun megyei Mélykút egymilliárd forintos csatornázásában és a bajai Sugovica partfal rekonstrukciójában.”

Kapcsolódó cikkünk

Három hónap alatt 5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert egy régészeti magáncég

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta. A címlapkép illusztráció.

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

 

Megosztás