vizes vb

Ma 260 millióval drágult a vizes vb

 

A balatonfüredi önkormányzat bő egy hónappal a sportesemény vége után tett közzé három szerződést, amelyekből kiderül, hogy összesen 260,3 millió forintot költöttek lelátók bérlésére, mederkotrásra és hínármentesítésre.

A budapesti úszó világbajnokság még mindig képes drágulni: a megnyitó, az ugrótorony, és a szinkronúszás létesítményei után most Balatonfüred jelentkezik.

Szeptember 8-án jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben három tender eredménye:

lelátók bérlése nettó 121 millió forint (Lelátó Kft.)

munkagép vásárlása hínármentesítéshez nettó 31 millió forint (Richter Mérnöki Iroda Szolgáltató Kft.)

mederkotrás nettó 108 millió forint (BÉTA-Q Kft., Balatoni Hajózási Zrt.)

Mindhárom szerződést a vizes vb hagyományaihoz méltón a rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás után kötötte a balatonfüredi önkormányzat. Az mindenesetre kissé érdekes, hogy a lelátóbérleti és mederkotrási szerződést már áprilisban aláírták, mégis csak most, négy hónappal később jelent meg az erről szóló hivatalos tájékoztatás.

Az viszont biztos, hogy további kiadások felbukkanása várható, mert Balatonfüred a fenti három megállapodással egyidőben hozta nyilvánosságra azt is, hogy a mobil úszószigetre kiírt közbeszerzés eredménytelen lett: az önkormányzatnak 30 milliója volt rá, de 54 millió forintos volt a legkisebb ajánlat, amit kapott.

A nyilvánosságra került szerződések értéke ezzel a módosítással együtt nettó 106,49 milliárd, vagyis bruttó 135,2 milliárd forint.

Erdélyi Katalin

Megosztás