vizes vb

Közel 5 milliárddal drágábban építi a Market a Dagály uszodakomplexumot

 

Már 43,36 milliárdért építi Garancsi cége a 2017-es vizes vb-re készülő uszodakomplexumot.

Eredetileg arról beszélt a kormány, hogy a Dagály úszópalota 8 milliárd forintba fog kerülni, a teljes vizes vb pedig 25 milliárdba. A Dagály építését aztán 38,63 milliárd forintért vállalta a Market, az összköltség pedig már 90-100 milliárd forint körül van. Ám a kiadások tovább nőnek, és a világbajnokságig még van hét hónap.

Korábbi cikkeink a vizes vb-ről:

Nyolc nagy építkezés indul a vizes vb miatt

Ötmilliárd forintot költ a főváros a Margitsziget csatornázására a vizes vb miatt

90 milliárd forintba fog kerülni a 2017-es vizes-vb – kiszámoltuk a kormány helyett

Hogyan lett a 8-ból 50 milliárd forint? – Így kúsztak az egekbe a vizes-vb költségei

Magáncéghez került az úszóvébé félperces imázsfilmjéért járó 55 millió forint

Októberben megírtuk, hogy az 50 méteres külső medence átalakítása miatt összesen 170 millióval megemelték a Dagály kivitelezésére szánt összeget, de ez aprópénz a december végén megjelent szerződésmódosításhoz képest.

Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatás szerint ugyanis a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. az eredeti megállapodásban szereplő összegnél közel 5 milliárd forinttal drágábban, nettó 43,36 milliárdért építi az uszodakomplexumot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) megbízásából.

A módosítás indoklásából mindössze annyi derül ki, hogy kiegészítő kivitelezési munkákat kell elvégeznie a Marketnek, és ezt „olyan körülmények tették szükségessé amelyeket az ajánlatkérő [MNV] kellő gondossággal eljárva nem láthatott előre”.

Erdélyi Katalin

Év végi előfizetési akció!

Ha január 8-ig előfizetsz egy egész évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás