Egyéb

4,4 milliárd forintért épít autópályát az EuroAszfalt

Ugyan idén még csak két közbeszerzést nyert az EuroAszfalt, de már közeledik a 2015-ös év teljesítményéhez.

 

tamogatoi_banner_cikkbe
4,4 milliárd forintért építheti meg az EuroAszfalt az M30-as gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és az országhatár közötti szakaszát – derül ki a TED uniós közbeszerzési tájékoztatóból. A projektre ajánlattevőként jelentkezett az összes fontos építőipari cég, például a Duna Aszfalt, a Strabag, a Swietelsky és a Colas.

Az EuroAszfalt ezzel a projekttel idén eddig két közbeszerzést nyert el, összesen 7,1 milliárd forint értékben. A másik tenderen a Colas Út Zrt.-vel és a Colas Hungária Zrt.-vel indult közösen, együtt 8 milliárd forintért végezhetnek munkákat a 21. sz. főúton.

Bár az EuroAszfalt messze nem nyert akkora összegeket közbeszerzéseken, mint a Duna Aszfalt vagy Közgép, stabilan tartotta magát a top építőipari cégek között. 2013-ban 63,7 milliárd forintért dolgozott, 2014-ben csak 5,6 milliárdért, azonban 2015-ben sikerült visszatornáznia magát 10,6 milliárd forintra. Ez azért fontos, mert a 2007 – 2013-as uniós pályázati ciklus kifutásával csak az EuroAszfaltnak és a SADE-nak sikerült javítani az eredményét 2014-hez képest. Erről egy korábbi cikkünkben is írtunk.

További cikkeink az Euroaszfaltról:

Felszívódott EU-támogatások: Háromszázmilliót bukott az útfelújításon

Uniós pénzek is eltűntek a Vegyépszer körül burjánzó cégcsoportban

Egyszer barát, egyszer ellenség: az építőipari közbeszerzések cápái

D. Kovács Ildikó

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás