Egyéb

Mészáros Lőrinc első cége nem volt sikeres

Mészáros Lőrinc állítása szerint már 1999-ben vagyonos ember volt az 1991-ben indított vállalkozásának köszönhetően. A cégnyilvántartás szerint viszont első cégét csak 1996-ban alapította, és annak mérlegadatai egészen mást mutatnak. A kft. legtöbb adózott eredménye 5,5 millió forint volt, osztalékot soha nem vettek ki belőle, tehát biztosan nem ebből a vállalkozásból gazdagodott meg a felcsúti polgármester.

Nemrégiben megírtuk, hogy 2010 óta milyen rekordsebesen vagyonosodott Mészáros Lőrinc a nevét viselő, 2001-ben alapított cégén keresztül. Azonban nem felejtettük el, hogy áprilisban a felcsúti polgármester a Heti Válasznak adott emlékezetes interjújában azt nyilatkozta, hogy ugyan egy iskolába járt Orbán Viktorral, de legközelebb csak 1999-ben találkozott vele, és addigra az 1991-ben indított vállalkozásának köszönhetően már vagyonos ember volt.

“Később is sikeresen vállalkoztam, így tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg, és már akkor volt miből adnom a felcsúti futballnak.”

Megpróbáltunk ennek az állításnak utánajárni. A cégnyilvántartás szerint 1991-ben Mészáros Lőrincnek nem volt tulajdonrésze semmilyen gazdasági társaságban, tehát maximum egyéni vállalkozó lehetett. 1996-ban azonban T. Zoltán váli lakossal közösen megalapította a Celsius 96 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t (2010 óta GeoEco Hungary Kft.), amelynek tevékenységei kezdetben a mélyépítőipar, a közúti teherszállítás, valamint a vas-, műszaki-, üvegáru kiskereskedelem voltak, 1998-2008 között pedig rengeteg mindennel, még közétkeztetéssel is foglalkozott.

Mészáros Lőrinc a cég 1996-os megalapításától 2008.03.31.-ig volt a Celsius 96 Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, ezért megnéztük a vállalkozás erre az időszakra vonatkozó mérlegeit és beszámolóit a cégbíróságon. A dokumentumok finoman szólva sem igazolják Mészáros szavait.

Az első év mindig nehéz egy cég életében, a Celsius 96 azonban később sem lett sikeres. A kft.-nek a legjobb évében, 2002-ben is csak 89,8 millió forint volt a nettó árbevétele. Adózott eredménye ekkor 5,3 millió forint lett, ennél több csak 2007-ben jött össze, nagyjából 5,5 millió. Osztalékot egyik évben sem vettek ki belőle a tulajdonosok, így biztosan nem ebből a vállalkozásból gazdagodott meg Mészáros Lőrinc.

 

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Korábbi cikkeink Mészáros Lőrincről

A jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye – így vagyonosodott Mészáros Lőrinc

Új földesúr Göbölpusztán: “Itt minden Mészáros Lőrincé”

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina, videóinterjú

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina from atlatszo.hu on Vimeo.

Megosztás