ismeretterjesztés

„Könnyű csalni” – a német köztévé riportja az EU-s támogatások felhasználásáról Magyarországon

A ZDF félórás videóriportot készített az uniós támogatások felhasználásáról Magyarországon, Csehországban és Romániában. A hazánkról szóló rész foglalkozik Mészáros Lőrinccel, Tiborcz Istvánnal, az Elios-üggyel, és a kormánypárti propagandabirodalommal is.

Támogató buli


Átlátszó támogató buli – adj 1 százalékot a független sajtónak!

A német közszolgálati tévé, a ZDF oknyomozó műsora, a Zoom+ legújabb anyaga annak járt utána, hogy miképpen költi az Európai Uniótól kapott támogatásokat Magyarország, Csehország, és Románia. A félórás videónak már a címe is beszédes: „Könnyű csalni”

Hazánk a riportban 06:58-tól szerepel, és az elmúlt év néhány történéseit láthatjuk néhány percbe összesűrítve. A német tévések bemutatják a felcsúti stadiont és kisvasutat, elmagyarázzák Orbán Viktor kapcsolatát Mészáros Lőrinccel, felrajzolják Mészáros cégbirodalmát, emellett kitérnek az Orbán vejéhez köthető Elios-ügyre, és a kormánypárti propagandát terjesztő médiabirodalomra és magyar köztévére is.

A videóban megszólal Márky-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Hadházy Ákos parlamenti képviselő, és Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke is.

Megosztás