ismeretterjesztés

Látványos és informatív animációs videó a menekültválságról

Egy videóban minden fontos tudnivaló a menekültkrízisről.

A Kurzgesagt („röviden”) egy müncheni székhelyű design stúdió, amelyet 2013-ban alapított Philipp Dettmer és Stephan Rether. Remek infografikákat és animációs videókat készítenek fontos és változatos témákról, az atomenergiától az ebolán át a nemzetközi bankrendszerig. Ügyfeleik között olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Microsoft, az Adidas, a Dell, és a Siemens.

Honlapjukon ezt írják magukról: „We love science, minimalism, colors and music. But most of all combining them to tell stories.”, vagyis „Szeretjük a tudományt, a minimalizmust, a színeket és a zenét. De leginkább ezeket kombinálva történeteket elmesélni.”

A design stúdió most a menekültválságról készített egy animációs videót, amely a szíriai történések bemutatásával indul, majd bemutatja, hogy miért és hogyan jönnek Európába a szír menekültek, és miként kezeli az EU a helyzetet; de választ keres a videó arra a kérdésre is, hogy tényleg többségben lesznek-e a muszlimok Európában, ha minden menekültet befogadunk.

Kapcsolódó tartalom a Kurzgesagt 2014-ben készített – magyar felirattal ellátott – animációs videója Irakról és az ISIS-ről:

 

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 983 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alaptevékenységünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

4000__ani_6

Megosztás