Paks

Milliárdos projekteket nyertek a Paksi Atomerőmű által kiírt közbeszerzéseken Mészáros Lőrinc cégei

A Mészáros és Mészáros Kft., és a Duna Center Therm is tartolt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által kiírt közbeszerzéseken. Folytatódik Mészáros Lőrinc érdekeltségeinek paksi menetelése.  

Nem tetszik a családnak a kormánypropaganda? Ajándékozz Átlátszó-előfizetést karácsonyra!

Jól alakul az év vége a felcsúti üzletembernek: a Mészáros és Mészáros Kft.-vel épp kedden nyert el egy 4 milliárdos tendert hulladékgazdálkodási rendszer kipítésére Zala és Vas megye egyes térségeiben, szerdán pedig a Paksi Atomerőmű három közbeszerzését húzta be összesen 4,7  milliárd forint értékben.

A Mészáros és Mészáros Kft. nettó 3,2 milliárd forintért alakíthatja át a víziközműveket az atomerőmű területén. A felhívással induló tárgyalásos eljáráson csak ez az egy cég vett részt, így szinte borítékolható volt a győzelem.

Szintén nem volt nagy a verseny a gőzrendszer és hőközpontok átalakítására kiírt pályázat esetében: csak a Duna Center Therm Üzemi Szolgáltató Kft. és a Kópis és Társa Szerelő és Karbantartó Kft. által beadott pályázatott tárgyalták majd kiáltották ki nyertesnek. A két cég együtt nettó 359 millió forintért dolgozhat a paksi atomerőmű székhelyén. 

A 10 fős Duna Center Therm húzta be a csővezetékek, hírközlési és villamos vezetékek építésérére kiírt tendert is, amely alapján erősáramú és tűzjelző rendszerek bontása, a villamos energiaellátó hálózat átalakítása, a megmaradó épületek hálózati csatlakozásának kiváltása, a távközlési és informatikai kábel- és alépítmény hálózat átalakítása, valamint további vagyonvédelmi átalakítások lesznek a feladatai. A megbízás összege nettó 1,2 milliárd forint.

Ez az összeg biztosan jól jött most a cégnek, hiszen önmagában majdnem kitesz annyit, mint amennyi a kft. 2018-as teljes árbevétele volt: akkor ugyanis 1,4 milliárdos éves forgalmat bonyolítottak (2017-ben 590 millió forint, 2016-ban pedig 390 millió forint bevételt értek el).

A Duna Center Therm Üzemi Szolgáltató Kft. még csak idén márciusban került a V-híd Vagyonkezelő tulajdonába (amelynek egyedüli tulajdonosa a V-Híd Zrt., vagyis Mészáros Lőrinc és felesége), de már több közbeszerzést is megnyertek.

A most behúzott pályázatokkal folytatódik tehát Orbán Viktor barátjának paksi menetelése: novemberben a Mészáros és Mészáros Kft. Pintér Csaba egyéni vállalkozóval közösen nyert el egy 15,7 milliárdos megbízást a kiégett kazetták átmeneti tárolójának bővítése kapcsán, majd pár nappal később nettó 3,1 milliárd forint értékű mélyépítési tenderrel gazdagodtak.

Katus Eszter

A cégadatokat az OPTEN Kft. biztosította.  Fotó: Átlátszó/Paksi Riot videó

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás