Szombathely

Több tízmillióért is megéri a 2Rule a Mészáros Lőrinc vejéhez köthető szombathelyi Haladásnak

Hogy a piacilag kedvezőnek mondott árnak volt-e köze ahhoz, hogy a Haladás VSE elnökének felesége Mészáros Lőrinc lánya, nem árulták el.

Már nyilvánosságra került, hogy három NB I-es labdarúgó csapat is a Mészáros Lőrinc által alapított 2Rule sportszerekben focizik az idei szezontól kezdve. A csakfoci.hu írt arról, hogy a Szombathelyi Haladás, a Puskás Akadémia és a Diósgyőr is a magyar márkában lép pályára.

A Haladás többségi tulajdonosa 75 százalékban az a Halmill Kft., amelynek egyik tulajdonosa Illés Béla. Bár korábban a szombathelyi önkormányzatnak volt többsége, egy 2015-ös rendkívüli közgyűlésen a Fideszes többségű testület megszavazta az üzletrész eladását.

A focicsapat utánpótlásáért három egyesület felel. Az Illés Akadémia, a Lurkó UFC és az a Haladás VSE, amelynek az elnöke Homlok Zsolt. Homlok tavaly vette feleségül Mészáros Ágnest, Mészáris Lőrinc kisebbik lányát. Ágnes egyébként a Vivien víz ügyvezetője, a víz reklám kampányának arca pedig a Haladás kapusa, Király Gábor.

A Mészáros-család tehát több szállal kötődik a szombathelyi focicsapathoz, Mészáros Ágnes a Haladás Sportkomplexum átadását is a helyszínen, férje társaságában nézte meg.  

Mindezek miatt kíváncsiak voltunk arra, hogy a 2Rule kiválasztásához mekkora köze volt a családi kapcsolatoknak.

A Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós azt mondta, hogy a márka kereste meg őket és egy igen kedvező ár-érték arányt ajánlott a csapatnak. A Haladás szerződése most járt le az Adidas-szal, így időszerűvé vált, hogy körülnézzenek a piacon.

“Kaptunk egy termékmintát, ami meggyőzött minket arról, hogy a 2Rule jó választás lesz. Garanciát is vállalt a cég, hogy ha a mezek viselése közben panaszunk lenne, akkor cserélik a dresszeket” – mondta az Átlátszónak Tóth.

A Haladás megrendelésének összegéről információt nem kaptunk, azt a focicsapat üzleti titokként kezeli, de az ügyvezető annyit elmondott, hogy több tízmillió forintos tételről van szó.

Szombathelyen most az első osztályú focisták kezdik el viselni a 2Rule-t, aztán a márkát lassan átvezetik majd az utánpótlás csapatokba is.

Farkas Bazsi

Fotó: a szerző felvétele.

Megosztás