Szombathely

Munkaerőhiány állhat a az egyik szombathelyi kisposta zárvatartása mögött

Háromnegyed éve nem nyitották ki az egyik szombathelyi kis postát. A hivatalos válasz szerint a fűtési rendszert korszerűsítik, de elképzelhető, hogy ez csak magyarázkodás a munkaerőhiánnyal küzdő Magyar Posta részéről.

2017. október 15-én zárt be Szombathelyen a 3-as posta. Ez a hivatal egy családi házas övezetet szolgált ki, sokan jártak ide a kis postára. Azt azonban októberben azonban be kellett zárni, mivel a posta fűtési rendszere a szomszédos óvodával közös volt, azt pedig korszerűsíteni kezdték.

„Sajnos, a szombathelyi 3-as postát valóban be kell zárnunk egy időre. Jelenleg, egészen október 15-ig, a megszokott nyitvatartási rend szerint várjuk az ügyfeleket, azonban október közepétől ideiglenesen szüneteltetjük ott a szolgáltatásainkat” írta akkor a Posta sajtósa a nyugat.hu-nak.

A hangsúly itt az ideiglenesen van. A portál ugyanis már akkor egy újabb levelet írt, amiben azt kérdezték, hogy mikor nyithat ki a szombathelyi 3-as posta. Választ azonban hiába vártak.

Közben kitavaszodott, jelenleg július közepe van, 28-29 fokos napi csúcshőmérsékletekkel. A posta, amit a fűtés hiányára hivatkozva zártak be, azonban még mindig nem nyitott ki. Így rákérdeztünk most mi, hogy mi az oka annak, hogy a környék lakóinak még mindig egy másik távolabbi postához kell elzarándokolniuk, ha ügyet akarnak intézni.

“A Szombathely 3-as posta fűtési rendszerének átalakítása miatt továbbra is folyamatban van az egyeztetés az önkormányzattal, a postahely újranyitásáról csak az egyeztetések lezárultát követően tudunk tájékoztatást adni” – kaptuk a választ.

Hozzátették: “Szombathelyen az ügyfeleink jelenleg 10 szolgáltatóhelyen vehetik igénybe a postai szolgáltatásokat, melyek a felmerülő ügyféligények teljesítéséhez elegendő kapacitással rendelkeznek.

Háromnegyed évvel a bezárás után még mindig a fűtésre hivatkozni, és éppen nyáron, elég furcsa dolog. Annál is inkább, mivel a Magyar Posta saját bevallása szerint is munkaerőhiánnyal küzd. Egy bezárt postahivatalban azonban senkit sem kell alkalmazni.

Cikkünk megjelenése után a Magyar Posta az alábbi levelet küldte a szerkesztőségünknek:

„A Magyar Posta határozottan cáfolja a cikkben megjelenteket, összesen 3 postai ügyintézőt keresünk a megyében, ez tehát nem lehet az oka a 3-as posta ideiglenes zárvatartásának. Ismételten hangsúlyozzuk, hogy az épület fűtéskorszerűsítéséről és az azt követő újranyitásról a szombathelyi önkormányzattal zajlanak az egyeztetések és az említett posta továbbra is csupán ideiglenesen van zárva. Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra is, hogy Szombathely postai ellátottsága átlagon felüli a jogszabályi előíráshoz képest, az ügyfelek jelenleg is 10 szolgáltató helyen vehetik igénybe a postai szolgáltatásokat a városban.”

Farkas Bazsi

Fotó: a szerző felvétele

Megosztás