Kvótamenekültenként több mint 7 évnyi ellátás árát költöttük gyűlöletkampányra

egymenekult

 

Az 1294 kvótamenekült ellátására fejenként 1,8 millió forintot adna az Európai Unió, az ellenük való gyűlöletkeltésre viszont fejenként 11,5 milliót költ a magyar kormány. Az eddig mintegy 15 milliárd forintos népszavazási kampány minden egyes magyarországi lakosnak 1.515 forintjába került, ami bő hétszerese annak, amennyibe egy brit lakosnak került a teljes Brexit-kampány.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Az Átlátszó alkotmányjogászainak összesítése szerint a kormány mintegy 15 milliárd forintot költ a vasárnapi kvótanépszavazáshoz kapcsolódó kampányra, ez pedig több, mint amennyit a britek összesen költöttek a Brexit-kampányban.

A 64,1 millió lakosú Nagy-Britanniában ugyanis 33 millió fontot, vagyis 13,2 milliárd forintot költöttek el a Brexit-szavazással kapcsolatos kommunikációs kiadásokra a kilépéspárti és a maradáspárti politikusok és civil szervezetek ÖSSZESEN.

Ráadásul Magyarország lakossága 9,9 millió fő, Nagy-Britanniáé pedig 64,1 millió fő, vagyis egy magyar lakosra sokkal nagyobb kampánykiadás jut a kvóta miatt, mint egy britre jutott a Brexit miatt.

A 15 milliárd forintos kvótakampány egy magyar lakosra jutó összege 1.515 forint.

A 13,2 milliárd forintos Brexit-kampány egy brit lakosra jutó összege 206 forint.

Vagyis egy magyar lakosnak 7,3-szor annyiba kerül a kvótakampány, mint egy brit lakosnak került a Brexit-kampány.

De a magyar kormány 15 milliárdos kampánykiadását érdemes más szemszögből is megvizsgálni. A vasárnapi népszavazás meg az egész gyűlöletkampány elvileg arról szól, hogy 1.294 embert kellene ideiglenesen befogadnia Magyarországnak a menekültügyi eljárásuk lefolytatásáig, ami maximum egy év alatt megtörténne.

A kormány számításai szerint egy menekült ellátása évi 1,56 millió forintba kerül. Az 1.294 fő ellátására fejenként 6.000 eurót, vagyis 1,8 millió forintot adna az Európai Unió. Vagyis egy menekült ellátására 240 ezer forinttal többet adna az EU, mint amennyi a kormány szerint kéne erre a célra.

 

Ha pedig a kampányban elköltött 15 milliárd forintot elosztjuk az 1.294 kvótamenekülttel, akkor kijön, hogy fejenként 11,59 millió forintot költött rájuk ellenük a kormány. Tehát nagyjából 7,5 évnyi ellátásuk összege ment el hirdetésekre Rogán Antal szomszédjának cégén keresztül.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

A kormányzati tájékoztató kampány milliárdjai – titkolják, hogy hova megy a közpénz

A Human Rights Watch is szót emelt a menekültek ellen irányuló rendőri túlkapások miatt

Kék egyenruhás rendőrök kutyákkal, ököllel és gázsprével verik vissza a menekülteket a szerb-magyar határon

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon

A Közel-Kelet már a harmadik világháború hadszíntere – Bese Hozat, a KCK társelnöke

Elveszett lelkek a török-görög határzáron: csempészek, kurvák, lágerek

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Aki nemmel szavaz, igent mond a szervezett rablóbanda uralmára: a jogállam fölszámolására, az ország megszállására, kifosztására, az oktatás lebutítására, a lakosság folyamatos hiszterizálására, gyűlöletre uszítására, az ellenzék bérencezésére, nemzetből kitagadására, a folyamatosan zsidózó-cigányozó-buzizó-hazaárulózó ocsmány médiabirodalomra, propagandára, a munkavállalók jogainak csorbítására, a szegények, rokkantak megalázására, megnyomorítására, a közrabszolgaságra stb.: az orbáni nagy hazugságra.

  Aki igennel szavaz, ugyanazt teszi, akarva-akaratlanul.

  A következetesen demokratikus, egyúttal emberséges magatartásnak két formája lehetséges: távolmaradás vagy érvénytelen szavazás. Tertium non datur.

  http://gepnarancs.hu/2016/09/mit-uzen-minden-ervenyes-szavazat/

  • adam

   az érvénytelen szavazat is szavazat, a részvételi arányba beletartozik.
   egyébként nem pártokra szavaztunk most, 2018ban el lehet zavarni viktort.
   ha nem mentél el szavazni akkor nem vagy demokrata, valójában kimaradtál az egészből, valszeg mégis ünnepelsz most…. a mire is? orbi nem bukott meg, a kormány áll, az ellenzék egy töketlen semmi. egy valami látszik biztosabbnak: még kevesebb döntést hozhat meg a magyar ember a sorsáról. vagy nem. majd kiderül.
   a zorbán szidása és a vádjaid pontosan olyan agymosott embert tükröznek, mint a fidesz vagy a dk nyuggerek. nem vagy különb náluk. 😉

   • Kece

    1.) A “fidesz és dk nyugger” szóhasználatod alapján azt kell gondolnom hogy te sem rohantál kisgyermeki lelkesedéssel x-elni a NEM alá.
    2.) Az igen szavazat ugyancsak nem túl józan hozzáállás nyilvánvaló okból.
    3.) Mint azt megjegyezted, az érvénytelen szavazat a részvételi arányba beletartozik (bár én máshogy tudom de ez most mind1), tehát kvázi nem ér semmit.
    4.) És szerinted a távolmaradás is teljesen haszontalan volt.
    5.) A parlamentet rágyújtani egy teltházas országgyűlésre körülményes az átlag gipszjakabnak.

    Ezzel ki is fogytunk a lehetséges opciókból.
    Kíváncsi lennék szerinted mégis mi lett volna az ésszerű lépés?

 • Draevon

  Nagyszerű cikk, de a zöld-piros kellemetlen színválasztás, sokan nem tudják megkülönböztetni, nekem is gondot jelentett!

  • Erdélyi Katalin

   Köszönjük az észrevételt, legközelebb odafigyelünk erre, és elnézést a kellemetlenségért!

 • Zsiráf Zoli

  hitelesebb lenne, ha a szerzők magukhoz vennének a lakásukba pár menekültet és beszámolnának az integrációjuk rögös útjáról akár valóságshow jelleggel.
  Amíg ez nem történik meg, addig élhetünk a gyanúperrel, hogy a fenti ráfordítások nem fedezik a kedves idegenek teljes költségét.

  • danieru

   Én semmilyen embert nem fogadnék be az otthonomba. Ja, de, mondjuk egy gyönyörű és okos nőt 😀 De rajta kívül mindenki takarodhat.

 • Endrődi László

  A kampány hülyeség volt de a muszlimok befogadása annál is nagyobb lenne.

 • Endrődi László

  Kivéve: A fiatal magas karcsú nőket nagy csöcsökkel.