vidéki lapszemle

Közvélemény-kutatással hangolnak a választásra; építhetik tovább az akkugyárat

Debreciner.hu: Másodjára is elutasította a CATL-akkumulátorgyár építésének leállítását a Debreceni Törvényszék

Az elsőfokon eljáró bíróság döntését a Fővárosi Ítélőtábla korábban megsemmisítette, valamint új eljárást írt elő, amelyben mérlegelik, veszélyezteti-e az akkugyár Debrecen vízellátását. A törvényszék szerint viszont továbbra sincs olyan rendelkezésre álló, tényszerű adat, amely alapján ez feltételezhető lenne, így ismét elutasították az azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmet. A döntés ellen fellebbezni fognak – értesült a Debreciner.

7300.hu: Telefonon faggatják a komlóiakat a helyi közéletről

Telefonos közvélemény-kutatás zajlik a városban, de azt egyelőre nem tudni, kinek a megrendelésére – írja a 7300.hu. A komlói közvélemény-kutatást végző Call Express neve mindenesetre már a 2021-ben is felbukkant a hírekben, amikor a Népszava arról számolt be, hogy „közvélemény-kutatás címszó alatt a Fidesznek kedves sugalmazásokat terítettek névtelen operátorok”.

KecsUp.hu: Válaszolt a Mercedes-gyár: vizet csak kézmosáshoz és a légkondikhoz használnak majd az akkumulátor-beszerelő üzemben

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a KecsUp.hu kérdésére kijelentette, hogy a kecskeméti telephelyen nem tervezi akkumulátorcella-gyártó üzem létrehozását. Egy nagyfeszültségű akkumulátor-rendszerek beszerelésére szolgáló épületet hoznak létre, ennek vízfogyasztása előreláthatóan körülbelül 25-30 köbméter körül alakul majd naponta, ami csak csekély mértékben növeli a telephely jelenlegi vízfogyasztást. Kiemelték azt is, a gyár új épületei zöldenergiával működnek majd, a tetőkre nagyméretű napelemrendszert telepítenek.

Nyugat.hu: Versenyeztetéssel adta el a Vasivíz Zrt. a szombathelyi termálfürdő területének részét

Egy ingatlanközvetítőn keresztül adta el a szombathelyi termálfürdő mögötti területet a Vasivíz Zrt. – számolt be Facebook-oldalán a hírről Czeglédy Csaba. A Nyugat.hu szerint a városi képviselő (független) korábban vitatta, hogy jogszerűen járt volna el a cég, de most közölte, hogy a vállalat törvényesen járt el, mert volt versenyeztetés. A Vasivíz igazgatósága egyébként azt az álláspontot képviselte, hogy az ingatlanvagyonuk nem a nemzeti vagyon része, és így nem kötelező a vevőjelöltek versenyeztetése sem.

Szegeder.hu: Elindult a harmadik Tisza-híd tájékoztató oldala, miközben Lázár János szerint nincsen pénz a megépítésére

Mihálffy Béla bejelentette, hogy elindult a harmadik Tisza-híd tájékoztató weboldala. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője bejegyzésében azt írta, hogy az oldal elindítását azért tartották fontosnak, hogy elejét vegyék a projekt kapcsán felmerülő bizonytalan és kétes eredetű információknak. A Szegeder szerint a bejelentés azért is érdekes, mert nemrég Lázár János építésügyi miniszter azt válaszolta, hogy a harmadik Tisza-híd megépítésére nincsen jelenleg forrás, de még az erről szóló kormányzati döntés sem született meg.

Nyitókép: Munkagépekkel talajelőkészítõ munkálatokat végeznek a leendő CATL akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében 2023. február 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Megosztás