Mutyimondó

Korrupt belga politikust pénzelt a Fidesz, nagyot változott a 100 leggazdagabb magyar rangsora

Megírtuk, hogy Fidesz pártalapítványa több tízmillió forintot fizetett másolt tanulmányokért egy korrupt belga politikusnak. Kielemeztük a 100 leggazdagabb magyar rangsorának változásait. Interjút készítettünk az esztergomi ellenzék polgármesterjelöltjével, és egy finn nőjogi lap szerkesztőivel.

Másolt tanulmányokért fizetett tízmilliókat a Fidesz pártalapítványa egy belga politikusnak

Stef Goris volt belga parlamenti képviselő nem csupán egyike annak a 13 európai politikusnak, akiket érintettnek találtak az Európa Tanács azerbajdzsáni vesztegetési ügyében, hanem az ügyről készült belső jelentés szerint “kulcsszereplője” volt az Európa Tanács parlamenti bizottságában (PACE) zajló korrupt lobbitevékenységnek. Az Átlátszó értesülése szerint a Miniszterelnökség 255 ezer, a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány pedig 151 ezer eurót utalt 2013 és 2015 között Goris belga cégének

Hogyan változott az évek során a 100 leggazdagabb magyar rangsora és vagyona?

A korábban Napi Gazdaság, az utóbbi években a Napi.hu, idén a Perche Kft. által kiadott “100 leggazdagabb magyar” adatait összegyűjtve kielemeztük, hogy a rangsor első, 2002-es megjelenése óta mennyivel nőtt az összvagyonuk, kik az állandó szereplők, kik az újak, és hova tűntek a régiek.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás