Egyéb

Rogán szomszédja szerint az állami megrendelésekhez nincs szükség ismeretségre

Putyin propagandatévéjében sorosozott Szijjártó Péter; szélsőjobbosok és szélsőbalosok egyaránt nyomják az orosz propagandát; nincs tiszta piac – állítja Rogán Antal szomszédja, “a NER reklámosa”.

Ezekről ne maradj le!

Itt vannak a Széll Kálmán téri óra meghiúsult high-tech látványtervei (Átlátszó)

Szijjártó Putyin propagandatévéjében sorosozta a magyar civilszervezeteket (444)

Interjú a NER bejáratott reklámos emberével, Csetényi Csabával (24.hu)

Ha van 3 perced:

Itt vannak a Széll Kálmán téri óra meghiúsult high-tech látványtervei
Itt a válasz a „mi lett volna, ha…” kérdésre a Moszkva téri órával kapcsolatban. Egy igazi interaktív, közösségileg programozható, igazi 21. századi információs tornyot használhatnának a fővárosiak. (Átlátszó)

Szijjártó Putyin propagandatévéjében sorosozta a magyar civilszervezeteket
Végre talált magának a magyar külügyminiszter egy olyan tévécsatornát, ahol hosszan sorolhatta a kormány épp aktuális ellenségéről legyártott és folyamatosan ismételgetett frázisait. (444)

Interjú a NER bejáratott reklámos emberével, Csetényi Csabával
Csetényi beszél a 90-es évek magyar vadkapitalizmusáról, kommandósokkal elintézett verőemberekről, a „változó magyar médiaállapotokról” és arról is, hogy az állami és önkormányzati megrendelésekhez nincs is igazán szükség személyes kapcsolatokra. (24.hu)

Nem vagyunk fizetett ügynökök, meggyőződésből tesszük
Jobbikos aktivistát, kommunista fiatalt, garázdaságért elítélt oroszt és hungaristát is talált az Index az egyik legismertebb orosz propagandista Facebook-oldal névtelenségbe burkolózó szerkesztői között, ami kiváló bizonyíték arra, hogy Moszkva a szélsőjobboldalon és a szélsőbaloldalon éppúgy talált segítőket. (Index)

Ha van még két perced:

Nem ült leukémiás kislány a szmogriadó miatt megbírságolt autóban, az édesapa egymagában tartott hazafelé, amikor megállította a rendőr. (Átlátszó, 444)

Magyarországról és orosz honlapokról irányítják a német szélsőjobboldali birodalmat, illetve a Németországban betiltott gumilövedékes fegyverek kereskedelmét. (HVG)

Csak lassan a füttyel! Putyin látogatásakor teljesen lezárná a TEK a Parlament környékét. Az Együtt viszont korábban engedélyt kapott tüntetésre – ugyanott. (444)

Nettó kétmilliárdért jönnek az újabb kormányzati plakátok. (Index)

Jogerősen felmentették a vesztegetés vádja alól Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselőt. (HVG)

A bérlő alól adta el az állam az aprócska termőföldet. (MNO)

Levizsgáztattak 650 járművet úgy, hogy azokat nem is látta szakember. Tömeges közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat az ügyben. (Index)

43 brutális ütés- és rúgásnyomot „nem észlelt” a kozma utcai börtön orvosa. (444)

Trump emberei manipulálni fogják a statisztikai adatokat, hogy azok illeszkedjenek az ideológiájukhoz. Legalábbis ettől tartanak vezető amerikai statisztikai szakemberek. (Guardian)

 

A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás