Egyéb

Minden fillért megért: van, amikor senki nem utazik a 800 milliós felcsúti kisvasúton

Nem pártolja a piaci versenyt a tankönyveiért milliós jogdíjat kapó kormányzati felelős; Orbán svájci nagykövete is találkozott Ghaith Pharaonnal; egy államtitkár szerint Rogán Antalt azért vádolják korrupcióval ellenfelei, mert sikeres.

Ezekről ne maradj le!

Milliós jogdíjat kap a saját tankönyveiért az éppen a tankönyvkiadásért felelős tisztviselő  (Átlátszó)

Rendőrség: Horváth András ügyeiben egy kivétellel nem történt bűncselekmény (444)

Orbán svájci követe is találkozott Pharaonnal (Index)

Ha van 3 perced:

Milliós jogdíjat kap a saját tankönyveiért az éppen a tankönyvkiadásért felelős tisztviselő
Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója nem pártolja a piaci versenyt a tankönyvek piacán. Az ő véleményének az ad súlyt, hogy ő a hazai tankönyvkiadás kormányzati felelőse, aki nem mellesleg évi 1,8 millió forintot kap saját tankönyvei jogdíjaként. (Átlátszó)

Rendőrség: Horváth András ügyeiben egy kivétellel nem történt bűncselekmény
Horváth András a NAV ellenőrzési szakkordinátoraként 2013 novemberében állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy az adóhatóság nagy értékű áfacsalásos ügyek felett szemet húny, sőt, a környékükön szaglászó adóellenőreit még le is állítja. Horváth akkor több tízmilliárdos kárról beszélt. Az akkori feljelentések nyomán indult nyomozást egy szem hivatali visszaélés kivételével bűncselekmény hiányában lezárták. (444)

Orbán svájci követe is találkozott Pharaonnal
Ezt maga Nagy István, a berni magyar nagykövet ismerte el. Egy fogadáson futott össze az Interpol által 25 éve körözött Ghaith Pharaonnnal még 2015-ben. Nagy István azt is állítja, hogy azóta nem látta a szaúdi üzletembert, egy svájci forrás szerint viszont korábban is volt köztük kapcsolat. (Index)

300 ezret futott VW 164 ezer kilométerrel
Hiába van meg egy kormányhivatalnál, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál elektronikus formában minden adat ahhoz, hogy meg lehessen tudni, melyik tulajdonos tekeri vissza az autó kilométer óráját, a potenciális vevő nem férhet hozzá ezekhez az adatokhoz. A hivatal pedig nem kezd velük semmit. (Totalcar)

Ha van még két perced:

Csúszik a 3-as metró felújítása, mert csak a vártnál drágább ajánlatok érkeztek az északi vonalszakasz felújítására. (Átlátszó)

Nagy pofon a Quaestor-vádnak: összeférhetetlenség miatt a bíróság kizárta az egyik igazságügyi szakértőt, emiatt pedig nem használható fel az egyik fontos szakvélemény. (444)

Pachmann Péter otthagyja a botrányt botrányra halmozó Tényeket, Giró-Szász András ex-felesége, Serfőző Krisztina válthatja. (HVG)

Megtartotta évi rendes közmeghallgatását Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc, aki kényszerűségből ugyan, de újságírói kérdésekre is válaszolt a végén. (444)

Ami az önkormányzati ingatlanok értékesítését illeti, az V. kerületben továbbra is business as usual, ráadásul Ferencvárosban is feltűnően alacsony áron jutottak lakásokhoz fideszesek. (Átlátszó, Magyar Nemzet)

Százmilliók mentek el rá, egyes napokon mégis üresen zakatol a 800 millió forintból megépített felcsúti kisvasút. (24)

Tuzson Bence szerint a korrupcióvádakkal csak el akarják lehetetleníteni Rogánt, mert nagy szerepe van a magyar sikerekben. (444)

Újabb kormányzati reklámkampány jön, hiszen Magyarország erősödik (és ez talán nem mindenkinek világos a hétköznapi tapasztalatok alapján) (Vastagbőr)

Hihető? Kilencszer annyi pénz ment a kvótaellenes népszavazási kampányra, mint a Fidesz-KDNP 2014-es parlamenti választási kampányára. (PC blog)

Tiborcz, Száraz István, az ifjú Matolcsy, azaz a NER aranyifjai az eheti FELESben. (Slejm)

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás