Egyéb

Vajon ki vitte el a balhét a szülészek helyett a Kúrián?

Ezekről ne maradj le!

Brazíliában kaszálhat hatalmasat Orbán vejének cége (HVG)
Mészáros az új Simicska (Blikk)
Vajna is előkerült a titkos levelezésben (Index)

Ha van 3 perced:

Brazíliában kaszálhat hatalmasat Orbán vejének cége
A miniszterelnök veje, Tiborcz István és cége megérett a nagy dobásra, itthon a fél ország világításának ledesítése után nagyobb halra feni a fogát: legalábbis a külügyi államtitkár személyesen söpri az utat az Elios Innovatív Zrt. előtt Brazíliában. Ő maga protezsálja ugyanis az Orbán-vő cégét Sao Paolo döntéshozóinak. (HVG)

A szülésznő vitte el a hálapénz-balhét a Kúrián
Vesztegetés miatt mondott ki bűnösnek több nőgyógyászt és szülésznőt a bíróság, mert pénzt kértek az ellátásért. A vád szerint tízezreket előre elkérő orvosokat próbára bocsátották, az egyik szülésznőt azonban vagyonelkobzásra és pénzbüntetésre ítélték. A Kúria szerint hálapénznek csak az minősül, amit a beteg elégedettsége kifejezéseként a kezelés után, önként ad, abban az esetben nem lehet bűncselekményről beszélni. (HVG)

Vajna is előkerült a titkos levelezésben
Andy Vajna filmproducer neve is felbukkan a Wikileaks által nyilvánosságra hozott, több ezer emailt tartalmazó levelezésben, amely a Sony cégtől szivárgott ki. Az egyik emailben a jelenlegi filmügyi kormánybiztost úgy említik a Sony vezetői, mint akin rajta kell tartani a szemüket, mert kicsit zavarosak a magyar kizárólagos forgalmazó cég belső viszonyai. (Index)

Mészáros az új Simicska
Simicskának ugyan nem sikerült megújítani a földbérleti szerződéseit, ilyen gondjai nem akadtak Orbán Viktor új kedvencének, a felcsúti polgármesternek.  Mészáros immár több mint 3 ezer hektárnyi felett rendelkezik. Ráadásul a GVH engedélyezte a Körösaszfalt irányításszerzését a Magyar Építőben. Előbbi cégről annyit kell tudni, vezérigazgatója Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lányának barátja. (444Blikk444)

Áruló volt a NAV-osok között
A vádirat szerint a NAV Bűnügyi Főigazgatóság állományába tartozott pénzügyőr hadnagy egyszerűen súgott olyanoknak, akik ellen az adóhatóság valamely részlege titkos nyomozást folytatott. Mindezt pedig elég proaktívan tette: megtudta, kik ellen folyik nyomozás, és felvette velük a kapcsolatot. (Napi)

Elmúltnyolcév újratöltve
Újra előkerültek Terézvárosnak ingatlanügyei, a legfőbb ügyész szerint a 2003 és 2007 közötti ingatlaneladások esetében annak idején nem tárták fel teljeskörűen, hogy pontosan mi történt az akkor MSZP-SZDSZ irányítás alatt lévő kerületben, így további nyomozást rendeltek el hűtlen kezelés gyanúja miatt. Plusz az SZDSZ ellen is nyomoznak csalás gyanújával. (HVGHVG)

Ha van még két perced:

Legalább ezren bedőltek Marcsikának: a Kun-Mediátor-ügyben már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli. (Index)

Első fokon lehet pénzmosodázni a Századvéget: a cég volt kutatási igazgatója, Mellár Tamás nyerésre áll egykori alkalmazója ellen miután beperelték. (HVG)

Már megint cserélik a díszburkolatot a Várkert Bazárnál, amit évértékelőjén Orbán Viktor a kormányzás szimbólumának nevezett. (444)

Új autót kapnak a miniszterek és államtitkárok: egyedüli pályázóként a Porsche Hungaria nyerte meg a kormányzati autótendert. (Napi)

Az USA lehallgatta Merkelt, Merkel meg lehallgatta Sarkozyt – ez utóbbi most derült ki, pedig Merkelék nagyon fel voltak háborodva annak idején, amikor az előbbi kiderült. (444)

Lenyúltak 1 milliárd forintot: negyedév alatt ennyi tűnt el a hazai elektronikus pénzforgalomban, legalábbis a jegybank pénzforgalmi táblázatai alapján. (Portfolio via HVG)

Putyin figyelmeztette Magyarországot: szerinte ártana a magyar gazdaságnak, ha visszautasítaná az együttműködést az orosz Roszatommal. (Napi)

Valaki egy helyi bankbotrányban 1 milliárd dollárt tüntetett el Moldovában, ez az ottani az éves GDP 8 százaléka. Az emberek tüntettek a korrupció ellen. (Global Post)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás