cikkünk nyomán

Jachtparkolót csinált Szijjártónak a Külügyminisztérium elé a Momentum ifjúsági szervezete

Az ellenzéki párt szerint akármennyire is azt állítja a külügyminiszter, hogy egy kormányközeli vállalkozó jachtján töltött vakációja magánügy, ez egyáltalán nem így van.

 

A sajtószabadságért nem elég tüntetni, fizetni is kell érte – kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Munkatársunk augusztus 16-án fotózta le Szijjártó Péter külügyminisztert az Adrián a Lady Mrd luxusjacht fedélzetén, ami az állami megrendelésekből meggazdagodott Szíjj László tulajdona. A dolog egyértelműen erősen korrupciógyanús, és emiatt vitathatlanul közügy – hiába mondja azt a miniszter, hogy nyaralása magánügy.

Cikkünk után a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX jachtparkolót alakított ki Szijjártónak a Külügyminisztérium épülete előtt, ahova felfújták egy jacht körvonalát és a Lady Mrd feliratot, valamint kihelyeztek egy „jachtparkoló” feliratú táblát is.

 

? Reméljük tudtunk segíteni Szijjártó Pétternek és könnyebben talál majd parkolóhelyet ezentúl a munkahelyén ?

Közzétette: Momentum TizenX – 2020. augusztus 27., csütörtök

 

A párt közleményében azt írja, hogy

„Az elmúlt években a kormánypárti politikusok egyre többször és egyre pofátlanabbul utaznak valamelyik nagyvállalkozó nevén lévő luxus közlekedési eszközön, így lassan már természetesnek tűnik egy-egy újabb helikopterezés, jachtozás vagy éppen az, hogy a NER kedvenc magángépe folyamatosan Magyarország és a Földközi-tenger között ingázik. Pedig ez egy normális demokráciában nem hogy nem természetes, de korrupciós bűncselekmény!”

 

Miért nem magánügy, ha Szijjártó Péter egy oligarcha luxusjachtján nyaral titokban?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt nyilatkozta a külügyminiszter nagy visszhangot kiváltott jachtos kiruccanásáról, hogy magánügy, ki és hol nyaral a jogszabályok betartása mellett. A helyzet azonban az, hogy egy miniszter és egyben országgyűlési képviselő vagyonára, illetve a neki adott ajándékokra is szigorú szabályok vonatkoznak.

 

Megosztás