repülőtér

Megsérült egy brit utas a ferihegyi repülőtéren, nyomozást rendelt el a rendőrség

Megsérült egy brit utas a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amikor rászakadt az álmennyezet – tudta meg az Átlátszó. Megkeresésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azt közölte, hogy nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Nemrég komoly kritikát fogalmazott meg a repülőtéren uralkodó állapotokról az Airportal.hu-n Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára február elején. Levelében arról ír, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren uralkodó állapotok – a kosz, a zsúfoltság – Európához nem méltóak.

Nos, március 1-jén olyan baleset történt, ami szintén ezt a véleményt erősítheti. Az Átlátszó információi szerint egy brit férfira ráesett az álmennyezet egy darabja és megsebesítette. Megkeresésünkre az ORFK szóvivője, Gál Kristóf alezredes megerősítette a történteket.

Szerkesztőségünkkel azt közölte, hogy a repülőtér „2\B terminál érkező szintjén 2019. március 1-jén 19 óra 53 perckor a poggyászkiadó szalagoknál körülbelül 2 négyzetméteres felületen leszakadt az álmennyezet. A lehulló törmelék egy – csomagját váró – brit állampolgárt megsebesített.” Hozzátette: „Az utas 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.”

Rákérdeztünk arra is, hogy indult-e nyomozás az ügyben. Erre az ORFK szóvivője a következőket válaszolta. „A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az eset körülményeit ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja.”

Az eljárás részleteiről Gál Kristóf a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást és azt kérte, hogy ha további kérdéseink lennének, akkor a Budapest Airport Zrt.-t keressük.

Úgy tudjuk, hogy a zsúfoltság csökkentható lenne, ha az 1-es terminált nem záratta volna be a Budapest Airport Zrt. Azt jelenleg rendezvények, bálok megtartására használják. Ott tartják például a cég éves díjátadó gáláit.

Csikász Brigitta

Fotó: Google Maps

Megosztás