Felcsút travel club

Mészáros Lőrincék az Orbán Viktor által is használt osztrák magángéppel utaztak a Maldív-szigetekre

Február közepén az Orbán Viktor által is használt osztrák luxusrepülőgéppel utazott a Mészáros-család az Indiai-óceánon fekvő, gazdagok által közkedvelt üdülőhelyre. Tíz nap múlva kisimulva tértek haza Budapestre, ahol kollégánk lefotózta őket az OE-LEM landolása után. Mészáros Lőrinc, a felesége, két lánya, és a veje, Homlok Zsolt puszikkal búcsúztak egymástól a ferihegyi repülőtéren.

Fizess elő az Átlátszóra!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat egyszeri adománnyal vagy havi előfizetéssel!

Tavaly szeptemberben számoltunk be arról a Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépről, ami 2018 márciusában érkezett a cég montreali gyárából Bécsbe, és azóta az osztrák léginyilvántartásban szerepel OE-LEM lajtsromjellel. A gép tulajdonosa nem ismert, üzembentartója pedig az International Jet Management GmbH, egy erre szakosodott osztrák cég. Az osztrák lajstrom és üzembentartó ellenére azonban az OE-LEM szinte mindig a budapesti repülőtéren parkol, legtöbb útjára innen indul, és ide érkezik vissza.

2019. február 16-án kora reggel az OE-LEM felszállt Budapesten, és dél-kelet felé indult, majd 6 órával később az Arab-tenger felett eltűnt a radarról. Az addigi útiránya alapján valószínűsíthető volt, hogy a gép a Maldív-szigetekre megy, mert addig nyílegyenesen arra tartott.

Legközelebb február 26-án tűnt fel a radaron az OE-LEM, amely akkor visszafele jött a Maldív-szigetek irányából. Koraeste szállt le a magánrepülőgép a budapesti repülőtéren, kollégánk pedig lefotózta a landolás után a kisgépes terminálból kilépő utasokat.

Mészáros Lőrinc, a felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, a lányaik, Ágnes és Beatrix, továbbá Ágnes férje, Homlok Zsolt mosolyogva és puszikkal búcsúztak egymástól. A jelek szerint ifjabb Mészáros Lőrinc nem tartott velük, mert ő nem volt a kisgépes terminált elhagyó utasok között.

Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt kezében feltűnt egy “Maldives” feliratú reklámtáska is, tehát valószínűleg jól tippeltünk az OE-LEM útiránya alapján, és tényleg ott üdült a család 10 napig.

Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt

Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt kilép a kisgépes terminál ajtaján (fotó: Németh Dániel / Átlátszó)

Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt

Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt a „Maldives” feliratú szatyorral (fotó: Németh Dániel / Átlátszó)

Az ismert Mészáros-családtagokkal volt még egy kisfiú (feltehetően Ágnes gyermeke), továbbá egy fiatal nő és két férfi (egyikük vélhetően Beatrix udvarlója) is, akik tudomásunk szerint nem közszereplők, ezért a fotókon kitakartuk az arcukat, ahogy a reptéri dolgozókét is.

A Mészáros-család

Mészáros Lőrinc kilép a kisgépes terminál ajtaján, pirosban a felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, lent háttal Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt (fotó: Németh Dániel / Átlátszó)

Mészáros Lőrinc és Homlok Zsolt puszija

Mészáros Lőrinc Homlok Zsolttal puszizkodik, rózsaszínben Mészáros Beatrix (fotó: Németh Dániel / Átlátszó)

Mészáros Lőrincék a kisgépes terminál előtt

Családi búcsúzkodás a kisgépes terminál előtt, bal oldalt Mészáros Lőrinc (fotó: Németh Dániel / Átlátszó )

Az üzlet addig is pörgött, amíg Mészárosék üdülni voltak:

További fotók az OE-LEM február 26-án hazaérkező utasairól az alábbi galériában:

A Mészáros-család az OE-LEM landolása után 2019.02.26.

2018. július 25-én ugyanezzel a magánrepülőgéppel utazott Orbán Viktor miniszterelnök is egyik kedvenc focicsapata, a MOL Vidi bulgáriai meccsére: lefotóztuk Orbánt, ahogy a focimeccs után kiszállt a OE-LEM-ből Budapesten. A kormánykommunikáció akkor azt állította, hogy a miniszterelnök a MOL Vidi tulajdonosától, Garancsi Istvántól kapta ajándékba a repülőutat. Pedig míg Garancsit még soha, Mészáros Lőrincet és családtagjait már többször is lefotózta a sajtó a repülőgép budapesti landolása után. 

Orbán Viktor, a magánrepülőgép, a luxusjacht, és a Mészáros-klán – tudjuk, hol nyaraltak idén nyáron

Idén nyáron sokáig követtük két exkluzív jármű, egy magánrepülőgép és egy luxusjacht útját szerte Európában, és közben a magyar kormányzat és holdudvara különböző szereplőire bukkantunk. Lefotóztuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

Szöveg: Erdélyi Katalin – Fotók: Németh Dániel

Megosztás