Felcsút travel club

Már megint Belgrádba repült az OE-LEM – térképre tettük, merre járnak a fideszes elit kedvenc luxusjárművei

A nagy közérdeklődésre való tekintettel, közszolgálati jelleggel készítettünk egy külön honlapot, ahol megnézhetitek, hol tartózkodik most éppen az Orbán Viktor által is használt 17 milliárd forintos magánrepülő, és a Mészáros Lőrinchez köthető 7 milliárdos luxusjacht. Utóbbi szeptember óta Rijekában áll, de a repülő ma megint Belgrádba ment.

Régen minden jobb volt – ajándékozz karácsonyra 2019-es Átlátszó-előfizetést!

Több hónapos munka után szeptember végén tettük közzé azt a cikkünket, ami bemutatta az Orbán Viktor miniszterelnök által is használt 17 milliárd forint értékű magánrepülőgépet, és a Mészáros Lőrinchez köthető, de Homolya Róbert MÁV-elnök által is használt 7 milliárd forint értékű luxusjachtot. Az ügyből elég nagy botrány lett, a kormánykommunikáció napokra összezavarodott a lebukás miatt, majd a propagandamédia támadni kezdett minket.

Orbán Viktor, a magánrepülőgép, a luxusjacht, és a Mészáros-klán – tudjuk, hol nyaraltak idén nyáron

Idén nyáron sokáig követtük két exkluzív jármű, egy magánrepülőgép és egy luxusjacht útját szerte Európában, és közben a magyar kormányzat és holdudvara különböző szereplőire bukkantunk. Lefotóztuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

Szeptemberi cikkünk óta az OE-LEM lajstromjelű magánrepülő több helyen is járt, ezekről az utakról külön beszámoltunk. A Lady Mrd nevű luxusjacht azonban a cikk megjelenése óta nem mozdult, szeptember vége óta Rijekában horgonyzik. A műhelytitkokban elmondtuk, hogy a repülők és hajók mozgása szabadon és legálisan követhető különböző, ún. trackeroldalakon.

Megértjük azonban, hogy erre sokaknak nincs kedve vagy ideje, ezért közszolgálati jelleggel készítettünk egy külön honlapot, ahol mindenféle keresgélés nélkül megnézhető, hol van éppen az OE-LEM és a Lady Mrd. A dátumválasztó gombra kattintva pedig látható a járművek összes idei útja is, amelyeket korábban már táblázatos formában is közzétettünk. Beállíthattok egy adott napot, vagy egy hosszabb időintervallumot is, és a térképen rajzos formában is megjelennek a kiválasztott utak:

 

Nertravel

Folyamatosan frissülő, naprakész nyilvántartás arról, hogy hol vannak most éppen a fideszes elit kedvenc luxusjárművei. A dátumokra kattintva megnézheted azt is, hogy merre jártak az elmúlt egy évben.

Orbán Viktor miniszterelnök ellen egyébként nem indul vagyonnyilatkozati eljárás a többmillió forint értékű magánrepülős utazás(ok) elfogadása miatt, mert az Országgyűlés mentelmi bizottsága szerint „nem tekinthető ajándéknak egy olyan sportrendezvényre szóló út, amelyen magyarok vagy Magyarország is részt vesz”, és amikor mi lefotóztuk a repülőből kiszállva, akkor épp egy Vidi-meccsről jött haza Bulgáriából az OE-LEM fedélzetén.

Megosztás