vizes vb

Újabb 2,1 milliárd forint a vizes vb-re

 

Ezúttal a Margit híd és Dráva utca között épül gyalogos sétány a Penta Kft. jóvoltából.

Nehéz már számon tartani, hogy mennyinél jár a vizes vb költségvetése, de nagyjából 100 milliárd forint körüli összegnél.

December végén a Dagály ára ugrott meg váratlanul 5 milliárddal, két napja pedig a 444 írta meg, hogy 1 milliárdért újítják fel az utakat a Margitszigeten és környékén. Az EU-s közbeszerzési értesítő január 18-i számában megjelent tájékoztatás szerint „a pesti rakpart északi irányba történő rendezése, gyalogos sétány kialakítása a Margit-híd – Dráva utca között” címszóval további nettó 2,15 milliárdot költ a Fővárosi Önkormányzat a vizes vb miatt.

A hirdetmény szerint 3 nyilvános WC is lesz a a Margit híd – Dráva utca közötti szakaszon, ami azért jó, mert Budapesten nagyon kevés nyilvános illemhely van.

A néhány hónapon belül kezdődő sportesemény közelsége miatt természetesen hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írtak ki a munkára, a tendert pedig a Penta Általános Építőipari Kft. vitte el a három másik pályázó, a Strabag, a Swietelsky és a Hódút Kft. elől.

A Penta Kft. 2,15 milliárd forintért végzi el a munkát, amit a Főváros előzetesen 1,96 milliárdra becsült.

Korábbi cikkeink a vizes vb-ről:

Nyolc nagy építkezés indul a vizes vb miatt

90 milliárd forintba fog kerülni a 2017-es vizes-vb – kiszámoltuk a kormány helyett

Magáncéghez került az úszóvébé félperces imázsfilmjéért járó 55 millió forint

Egy kapcsolódó tendert a pesti rakpart északi irányba történő rendezésére, melynek keretében a Dráva utca – Árpád híd közötti szakaszon megújul a rakpart és gyalogos sétány, valamint kerékpárutat is kialakítanak, még tavaly októberben a Colas Alterra Zrt. nyert meg 1,1 milliárd forintos ajánlattal.

Erdélyi Katalin 

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás