Egyéb

Nem pihen a kormányközeli médiaúthenger: itt a Krskó & Tombor sales house

 

Habony hitelezője, Rogán szomszédjának üzlettársa, és a Népszabadság utolsó vezérigazgató-helyettese indít rádiós hirdetési ügynökséget.

 

Év végi hír volt, hogy Tombor András volt miniszterelnökségi főtanácsadó frissen alakult cége megvett egy holland érdekeltségű reklámcéget. Az Atmedia az Andy Vajna érdekeltségében álló TV2-csoport és a közmédia hirdetési felületeit is értékesti.

Egyre inkább úgy fest, a kockázatitőke-befektetések révén is emlegetett, egy időben pedig tokajügyi kormányzati megmondó-emberként ismert Tombor mintha kulcsszerepet kapott volna médiaügyekben.

Számos jel mutatott arra például, hogy tőle nem függetlenül cserél gazdát még a Geomédia balos médiabirodalma, a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadója sem. A Népszava-ügylet mintha befuccsolt volna – a geomédiások legalábbis nemrég rátaláltak a régi-új szoci oligarcha Puch László ex-pártpénztárnokra. Mintha megijedtek volna attól, hogy a Habony Árpádnak állítólag nyújtott húszmilliós magánkölcsönéről elhíresült Tombor tenyerelhet az ügyletre.

Kapcsolódó cikkeink:

Tombor András felé vezetnek a Népszava-eladás szálai, borulhat az üzlet

Átvilágítja a totális kudarcot vallott egykori Tokaj Kereskedőházat az állam

Ő a Fidesz Baja Ferije? Tombor András az online médiába tart

A cégjegyzékben mindenesetre még nem látszik az Atmédia tagjegyzékén a Tombor-féle vétel. Az Atmedia Kft. ugyanakkor nem sokkal az eladásról szóló közlemény megjelenése után, két nappal karácsony előtt leányvállalatot hozott létre kisebbségi tulajdonosként. A Radio Sales House Kft. többségi üzletrésze a HGY Invest Kft.-é.

A HGY Invest Kft. ügyvezető-tulajdonosa Krskó Tibor, aki évtizedek óta üzletel együtt Csetényi Csabával, akit az egyszerűség kedvéért szokás közpénzmilliárdok felett diszponáló Rogán-szomszédként emlegetni. A HGY Investnek szintén van közpénzes ügylete: a KOD Media Kft. szakította a legtöbbet a rádióban közölt menekültellenes kvótakampányokból, miközben a Miniszterelnöki Kabinetiroda Csetényi érdekeltségeit bízta meg a kampány lebonyolításával:

Csetényi üzlettársa kaszált a kvótakampány rádióreklámjaival

Csetényi 2015 októberéig a HGY Investben is tulajdonos volt, a céget pedig a Népszabadság volt vezérigazgató-helyettese, Hanák Tamás vezeti tavaly március óta. Hanák még a svájci Ringier idejében került az októberben csúfos körülmények között bezárt napilaphoz, karrierje Heinrich Pecina Mediaworks-ében felfelé ívelt: a kiadóház napilapüzletág-vezetője lett.

Most mintha a HGY Invest házon belüli konkurenciát teremtett volna a regionális rádióknak dolgozó KOD Mediának: az új cég, a Radio Sales House szintén rádiók reklámügyeit segíti majd. A céget az ex-népszabadságos, KOD-os Hanák Tamás vezeti, akit írásban kérdeztünk a részletekről, terveikről, válaszát várjuk.

Kapcsolódó cikkek

Kormánypárti médiafoglalás for dummies: így teszi tönkre a magyar sajtót a Fidesz

Uniós és magyar közpénzek a kormánypárti médiafoglalás szolgálatában 2014-2016

Rádi Antónia

Újévi előfizetési akció!

Ha január 8-ig előfizetsz egy egész évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás