Egyéb

Adakozz a repülő kameránkra, hogy megmutathassuk a teljes képet!

Még 510 ezer forint kell a drónunkhoz: adakozz a repülő kameránkra, sok jó légifelvétellel fogjuk meghálálni. Eddig 189.515 Ft érkezett az itt nyilvánosan követhető kampányszámlára, köszönjük szépen annak az 51 adományozónak, aki megtisztelt minket a bizalmával. Mindannyiukat várjuk egy drónpiknikre, csak egy levelet kell írniuk az [email protected].

Augusztus közepén indítottuk el adománygyűjtő kampányunkat, melyben 700 ezer forintot kérünk olvasóinktól. Ebből az összegből egy légivideók készítésére alkalmas DJI Phantom 3 Professionalt és tartozékait (extra akku, hátizsák, egy androidos tablet, és ahhoz memóriakártyák) szeretnénk megvásárolni, hogy drónfelvételeket tudjunk készíteni a mindennapi hírekben és a cikkeinkben szereplő helyszínekről – a Pasa parktól Röszkéig.

Tudjuk, hogy nem a legjobbkor, a sok ember által internetmentesen töltött nyaralásidőszakban kezdtünk el gyűjteni, a hírekben pedig elég érthető módon nagyjából minden a menekültekről szól mostanság, így könnyen lehetséges, hogy sokak figyelmét elkerülte az adománygyűjtésünk. De bízunk abban, hogy nem csak 51 embernek fontos az, hogy egy független sajtóorgánum a tőle megszokott alapossággal dolgozhasson az eddigieknél még jobban – egy új eszköz segítségével. Egy saját drónnal, ami fel tudja venni a következő tüntetés(eke)t éppúgy, mint a szerb, horvát, osztrák határ melletti kaotikus állapotokat, és a híres politikusházakat is.

Így használják a kamerás drónt az újságírásban

Légifelvétel a japán szellemvárosról, Fukushimáról

Partraszállás Görögországban

Így néz ki egy háború által sújtott ukrán város a levegőből

Drónvideó a röszkei balhéról

Szép és egyben drámai drónvideó a határ túloldalán ragadt menekültekről

Drónvideókon a menekültek útvonala Szíriától Nyugat-Európa irányába

Így nézett ki az autópályán Bécs felé gyalogló menekültek menete a levegőből

Hiszünk abban, hogy az elfogulatlan tájékoztatás mindannyiunk közös érdeke.

Egy légifelvételnél pedig kevés objektívabb dolog van a világon. Kristálytisztán látszik rajta az ünneplő vagy épp demonstráló, netán a határnál gyülekező tömeg mérete és mozgása, a különböző épületek és földterületek kiterjedése is. A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Mindent megmutat, kommentár nélkül. A modernkori tényfeltáró újságírás egy új távlatokat megnyitó fontos eszköze.

Hiszünk abban, hogy nagyban segítené a munkánkat, és tudjuk, hogy olvasóink a korábban a Good Drones Lab segítségével készített exkluzív drónfelvételeinket is nagyon szerették.

Adományaitokat ezért továbbra is várjuk, egészen 2015.október 31-ig.

Segíts te is, hogy tisztábban láthassuk, mi történik Magyarországon.

Még 510.485 forint hiányzik, hogy megvehessük a drónt.

Adakozz te is, sok jó légifelvétellel fogjuk meghálálni.

Bankszámla:

Raiffeisen Bank 12011265-01424900-00400008

SWIFT: UBRTHUHB

IBAN: HU59 1201 1265 0142 4900 0040 0008

Paypal: http://bit.ly/atlatszo-dron

Aki szeretné, hogy az adományösszesítő táblázatban közzétegyük a monogramját vagy a teljes nevét, jelezze ezt az utalási közleményben. Köszönjük.

Megosztás