drón

Szép és egyben drámai drónvideó a határ túloldalán ragadt menekültekről

Újabb drónvideót töltött fel a menekültek mozgásáról a Slejm. Ezúttal a szerb határon jártak, ahol lassan két napja bezárult a kerítés és alig engednek át valakit a hatóságok a magyar oldalra. (Akiket pedig átengednek, azokat leginkább vissza is küldik.) A Slejm videóján az látszik, ahogy a Röszke-Horgos határátkelő szerb oldalán egy nagy tömeg áll, illetve a kerítés mellett csapatosan és egyénileg járkálnak emberek. A kerítés magyar oldalán rendőrsorfal.

Drónra gyűjtünk adakozz!

Szeretnénk megmutatni a teljes képet. Ehhez szükségünk lenne egy drónra. Költséges dolog, de ha sokan segítetek, akkor összejöhet! Kattints ide a részletekért!

Sokan árnyékot keresnek, legyezik magukat a forró, napsütötte autóúton. Ők azok, akik nagyjából zéró információt kapnak arról, miért akadtak fenn a határon, mi az értelme a Schengeni-övezetnek, meg egyébként is milyen jogszabályok vonatkoznak rájuk és miért keménykedik hirtelen egy állam, miközben idáig nem akadályozták az utazásukat tudtak eljutni.

A drónosok elmentek Kübekházára is, ahol a magyar-szerb-román hármas határnál véget ér a kerítés. Itt egy szobor és több rendőrautó vigyázza a határt, menekültek viszont nincsenek.

 

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 983 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

Megosztás