drón

Így nézett ki az autópályán Bécs felé gyalogló menekültek menete a levegőből

Tegnap a Keletinél táborozó menekültek egy része megunta a bizonytalanságot, hogy utazhatnak-e Németországba vonattal vagy sem: elkeseredésükben felkerekedtek és gyalog indultak el Bécsbe. Rengeteg sajtós csatlakozott a rendőrök által kísért csapathoz, melyben nem csak „fiatal, életerős férfiak”, hanem gyerekek, nők, sőt még féllábú ember is volt. Légifelvétel is készült.

A Keletitől gyalog Bécs felé elindult menekültek csoportja tegnap egészen Zsámbékig gyalogolt el rendőri kísérettel az autópályán. A menetet nagy médiaérdeklődés övezte, az Átlátszó tudósítója is velük tartott (Halász Áron végül egészen Salzburgig jutott), több tévé élőben jelentkezett a helyszínről, neves külföldi lapok címlapon foglalkoztak a rendkívüli eseménnyel, magyar civilek pedig nagy mennyiségű élelmiszert, vizet osztottak a lelkes, ám egyre fáradtabb menetnek.

Este 9 órakor Lázár János sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a magyar állam buszokat küld az M1-es autópályán Ausztria felé tartó emberekhez, és a Keleti pályaudvarnál maradt társaikért, hogy Hegyeshalomra szállítsák őket. Ez az éjszaka során meg is történt, tudósítónk szerint az utolsó busz a zsámbéki pihenőtől ma reggel öt órakor ért a határhoz, Nickelsdorfban pedig Railjet várta a menekülteket, hogy Bécsbe vigye őket.

Tudósítónk fényképei az Átlátszó folyamatosan frissülő Instagram, és Twitter, valamint  Tumblr oldalán láthatók, ez a drónfelvétel pedig azt mutatja meg, hogy nézett ki a Budapestről indult gyalogmenet a levegőből. A video forrása a Slejm.

 

 

Megosztás