Egyéb

Szolidaritás az Origó szerkesztőségével, tüntetés Lázár János ellen

Hétfő este Lázár János fideszes politikus és minisztervárományos értesüléseink szerint egyszerűen kirúgatta az Origo főszerkesztőjét, egy olyan oknyomozó cikksorozat miatt, amely Lázár kétmilliós, közpénzből fizetett hotelszámláinak járt utána. Ez ugyanaz a Lázár János, aki ráküldte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt a Norvég Civil Alap támogatásával működő civil szervezetekre.

Az atlatszo.hu azért jött létre, hogy a sajtó- és szólásszabadságot képviselje és védelmezze Magyarországon, ezért nem mehetünk el szó nélkül az egyik legnagyobb hírportálnál történtek mellett. Munkatársaink szolidaritásukat fejezik ki Sáling Gergővel, az Origo kirúgott főszerkesztőjével, és részt vesznek a Lázár János elleni tüntetésen, ami ma délután ötkor kezdődik, és a Facebookon itt lehet csatlakozni. A tüntetésről további információkat a Kettős Mérce blogon lehet olvasni. A Norvég Civil Alap által támogatott, a miniszterelnökség által támadott civil szervezetekkel a Facebookon itt lehet szolidaritást vállalni.

Olvasóinkat is arra buzdítjuk, hogy legyenek szolidárisak az Origo munkatársaival és a miniszterelnökség által támadott civil szervezetekkel, vegyenek részt a megmozdulásokon, kísérjék figyelemmel a közösségi oldalakon szerveződő tiltakozásokat. Állítsuk meg együtt Lázár János ámokfutását!

 

Megosztás