Egyéb

A hét videója – Hogyan áskálódnak Magyarország ellen a norvég adófizetők?

Most, hogy az Átlátszó is felkerült a kormány civil feketelistájára, és a Közgép közbeszerzéseivel, vagy Mészáros Lőrinc vagyonosodásával kapcsolatban feltűnően inaktív Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ma a Norvég Alap pénzeinek egy részét kezelő Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítványnál (DemNet) és az Autonómia Alapítványnál tartott gyakorlatilag razziát, ideje átismételni, mi is az a Norvég Civil Alap és hogyan áskálódnak a viking háttérhatalmak a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellen.

Ennek megismeréséhez a 444 múlt heti videóösszefoglalóját hívjuk segítségül, de ne hagyják ki az Átlátszó norvégos programjának összefoglaló videóját sem (lent).

Idén tavasszal kétszer tartottak az Átlátszó munkatársai az Asimov Alapítvánnyal közösen egynapos képzést civileknek és bloggereknek, melyen a közérdekű adatok felhasználása és az oknyomozó újságírás technikái voltak a téma. Tovább…

Közérdekűadat-igénylés és oknyomozó újságírás tréning civileknek from atlatszo.hu on Vimeo.

Az Asimov Alapítvány és az Átlátszó a Norvég Civil Alapból támogatott projektjéről további információk a projekt honlapján elérhetők.

 

Megosztás