médiaszereplés

Összefogtak az akkumulátor-ipar károsultjai – Bodnár Zsuzsa volt a Flaszter vendége

Az Átlátszó újságírója, Bodnár Zsuzsa meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol Csécsi Lászlóval és Dévényi Istvánnal, a Magyar Hang újságíróival beszélgetett a hét legfontosabb közéleti eseményeiről. Téma volt többek között az akkumulátor-ipar által sújtott települések civiljeinek összefogása, az idősek biztonságát szolgáló Gondosóra program körüli titkolózás és a kisboltok forgalmának infláció miatti visszaesése is. 

A Magyar Hang polgári hetilap évekkel ezelőtt indította el saját közéleti vitaműsorát a Youtube-on, ahol a lap munkatársai mindig egy-egy meghívott újságíróval beszélik át az adott hét legfontosabb közéleti témáit. Az Átlátszó szerzői gyakori vendégei a műsornak, ezúttal Bodnár Zsuzsa volt Csécsi László és Dévényi István beszélgetőpartnere.

A Flaszter november 9-i adásának résztvevői megvitatták a magyar kormány akkumulátorgyártó nagyhatalmi vágyára született legújabb civil reakciót és az érintettek országos összefogásának esélyeit – a civilek szövetkezéséről az Átlátszó és a Magyar Hang is beszámolt korábban.

Szó esett többek közt a korrupció gyanújába keveredett portugál miniszterelnök lemondásáról, majd a magyarországi közbeszerzések rendszerszintű korrupciójáról, melyről az utóbbi időben az Átlátszón több tényfeltáró cikk jelent meg.

Előkerült az adásban a Magyar Rádió bontásra ítélt egykori épületeinek ügye – a budapesti Palotanegyedben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) építene új campust –, melynek kapcsán Pikó András polgármester az érintett épületeket ideiglenesen helyi védettség alá helyezte.

 

Szó volt még a műsorban a kormányzat 104 milliárdos Gondosóra-programja körüli titkolózásról és a kiskereskedelmi forgalom tizenhatodik hónapja tartó visszaeséséről is. A Magyar Hang eheti Átlátszó-mellékletének több cikkére is felhívta kollégánk a figyelmet: így a CT- és MR-készülékek államosításának következményeit bemutató írásunkra és a Bayer Zsolt felesége által vezetett vérellátó szolgálat szerződéseit feltáró cikkünkre is.

Megosztás