cikkünk nyomán

Cikkünk után lelőtték Orbán Áron lőterének honlapját „karbantartás miatt”

Információk helyett csillagos égbolt és szép havas hegycsúcsok fogadják azokat, akik a Multi Shoot Zrt. lőterének honlapjára látogatnak. Nemrég még részletes leírások voltak ott a lőtérről, az oktatókról és a választható programokról. Aztán megjelent cikkünk, amelyben leírtuk, hogy a honlapon partnerként állami és kormányközeli cégek bukkantak fel, a weboldal pedig átkapcsolt „karbantartási módra”. A cég vezetője Orbán Áron, Orbán Viktor miniszterelnök testvére.

A Mészáros Lőrinc féle ZÁÉV, Szíjj László Duna-Aszfaltja, de az állami Mátrai Erőmű és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság is partnerként szerepelt annak a Nógrád megyei lőtérnek a honlapján, amely Orbán Viktor miniszterelnök testvérének, Orbán Áronnak a szécsénkei ingatlanán épül. A lőteret működtető cég vezetője szintén Orbán Áron – írtuk meg szeptember végén. Pár nappal később pedig már nem volt elérhető a honlap.

„Karbantartási mód. Oldalunk hamarosan elérhetővé válik, addig is szíves türelmüket kérjük. Köszönjük!” – olvasható azóta, és jelenleg is a Multi Shoot Zrt. lőterének honlapján

Mint megírtuk, a lőfegyverekkel, taktikai- és munkaruházattal kereskedő, 2017-ben alapított Multi Shoot Zrt. tulajdonosa dr. Tűzkő Nándor, akit az orvostársadalom a hírek szerint az Orbán-család házi nőgyógyászaként emleget. A cég székhelye Dunakesziben van, míg a fióktelepei Fóton, a Mátyás Király utca 1-ben, ahol Orbán Áron cégvezető is lakik, valamint Szécsénke (hrsz. 017/4. és hrsz. 018/2.) és Zámoly (hrsz.0177/14) településeken.

A főként lőfegyver- és ruházati kereskedelemmel foglalkozó cég vezetését tavaly vette át a miniszterelnök testvére. A zrt. éves bevétele meg is nőtt 2022-ben: a korábbi 91 és 119 millió forintos éves forgalom 271 millió forintra, a nyereség pedig 3,9 és 9,2 millióról 54 millióra nőtt. A cég által működtetett honlapon pedig felbukkant néhány állami és kormányközeli cég mint „partner”.

E-mailben felkerestük az összes vállalkozást, hogy megtudjuk, milyen formában kapcsolódnak a lőtérhez vagy a céghez. A megadott határidőig három cégtől kaptunk választ. Az állami MVM Csoport azt írta, hogy „az MVM hivatkozott honlapon megjelenített tagvállalatai (tehát az Atomix és a MAVIR – a szerk.) kizárólag

munkavédelmi termékek, biztonsági munkaruházat vagy védőeszközök beszerzése céljából állnak kapcsolatban a Multi Shoot Zrt.-vel.”

A Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság „a munkaruházatot és munkavédelmi kiegészítőket is értékesítő Multi Shoot Zrt.-től speciális műszaki jellemzőkkel rendelkező (szélsőséges időjárási és hőmérsékleti viszonyok között, vizes közegben történő munkavégzést biztosító) védőruhákat vásárolt 2021-ben és 2022-ben.”

A Bonafarm Csoport pedig közölte, hogy cégük és a Multi Shoot Zrt. között nem áll fenn üzleti kapcsolat. A Multi Shoot Zrt. portfóliójában megtalálható a munkaruházat-árusítás is, ennek kapcsán történt korábban kapcsolatfelvétel, azonban üzleti együttműködés nem született.

Képernyőfotó a lőtér honlapjáról 2023. szeptember 15-én

A többi vállalkozás megkeresésünkre nem reagált, ahogy maga a Multi Shoot Zrt. sem. Hadházy Ákos független parlamenti képviselővel felkerestük a helyszínt, illetve a cég fóti székhelyét is, hátha személyesen többet tudunk meg, de sehol nem sikerült találkozunk Orbán Áronnal vagy más illetékessel.

Hogy ezek után a lőtérnek, a honlapon szereplő cégeknek, esetleg valamelyik érintettnek vált zavaróvá a hirtelen jött figyelem, vagy tényleg csak egy random karbantartásról van szó, egyelőre nem tudni. Talán több kiderül, amikor a lőtér honlapja újra elindul majd.

Katus Eszter

Nyitókép: A Multi Shoot Zrt. lőterének honlapja 2023. október másodikán.

Megosztás