riport

Orbán Áronnal hoztak hírbe egy zűrös céget, amit most gyorsan megszüntetnek

Megszüntetik az alvállalkozóival pereskedő, Orbán Áronnal hírbe hozott céget. Az Octopus Invest Kft. állami beruházásokat akasztott meg, és perek tucatjait folytatja az alvállalkozóival, akik állítják, nem fizették ki őket. Videós összefoglalónk a témáról.

Félig elkészült állami beruházások, ki nem fizetett alvállalkozók, több éve húzódó perek – ez maradt az Octopus Invest Kft. után. A céget Orbán Viktor miniszterelnök fivérével, Orbán Áronnal emlegették együtt az alvállalkozók, akik a pénzükért perelnek. Kiderült, hogy kft.-t most megszüntetik. 

A budapesti Korrupciókutató Központ vizsgálata szerint politikai kapcsolat nélkül 0,52 esélypontja van egy átlagos pályázónak Magyarországon, hogy elnyerjen egy közbeszerzést. Vagyis elég kicsi. Nem csoda, hogy a kisebb cégek önállóan nem mernek indulni a nagy állami megbízásokért, és inkább olyan vállalkozásoknak dolgoznak be, amelyek azt mondják, rendelkeznek kormánypárti háttérrel. 

Megszüntetik az alvállalkozóival pereskedő, Orbán Áronnal hírbe hozott céget | atlatszo.hu

Második cikkünk megjelenése előtt megkerestünk a volt és jelenlegi cégvezetőket, valamint Orbán Áront is, akiről nemcsak az alvállakozók állították, hogy kapcsolatban áll az Octopus tulajdonosi körével, de egy érintett építkezésen Pécsett biztosan meg is jelent. A cégnyilvántartásban található elérhetőségeikre küldött levelekre az érintettek nem reagáltak, de cikkünk megjelenését követően volt, aki jogi lépéseket és pert helyezett kilátásba.

Az Octopus Invest is azzal csábított több tucat kisvállalkozót, hogy be vannak kötve Orbán Viktor családjához, pontosabban Orbán Áronhoz. Amikor fizetség hiányában az alvállalkozók már nem akartak dolgozni, ugyanezzel fenyegették meg őket. Legalábbis ezt állítják az érintettek. 

Videónkból kiderül, hogyan áll most a beruházás Pécsett, Csornán, Mosonmagyaróváron és Vácott, illetve azt is, hogyan reagált a cég a megkeresésünkre.

 

Szöveg: Katus Eszter – Videó: Sebő Ferenc

Megosztás