élő közvetítés

„Nem hagyjuk Magyarországot újra a diktatúrába vezetni” – felvételeink a keddi tüntetésekről

Az 1956-os forradalom nemzeti ünnepén Hadházy Ákosék a korrupció ellen tüntettek a Bem téren, a Jobbik pedig a Magyar Rádió épületénél, majd az MTVA székházánál demonstrált a kormány ellen. Élőben közvetítettük az eseményeket, a videók itt visszanézhetők.

A Magyar Korrupcióellenes Szövetség október 23-án a Bem térre szervezett egy közös ellenzéki tüntetést, amelyen felszólalt az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért aláírásgyűjtést indító Hadházy Ákos, valamint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Jávor Benedek EP-képviselő (Párbeszéd), és sokan mások is.

„Magyarország történelme elbukott szabadságharcok sorozata. Ennek kell most véget vetnünk, és kimenni az utcára. Meg kell mutatnunk a világnak, és a dölyfös nagyuraknak, hogy nem hagyjuk Magyarországot újra a diktatúrába vezetni. Meg kell mutatnunk, hogy Magyarország Európa, és az is marad. Európa most velünk van, de az országot csak együtt tudjuk megvédeni, mi magyarok.”

A demonstrációt élőben közvetíttük, a felvétel itt visszanézhető:

A Jobbik a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete elé szervezett demonstrációt, majd onnan az MTVA Kunigunda útján lévő székhelye elé vonultak, és ott a közmédia propagandatevékenysége ellen tiltakoztak.

Néhány jobbikos tüntető az MTVA után elment a a Lendvay utcába a Fidesz-székházhoz, amit rohamrendőrök védtek a demonstrálóktól.

Videók és fotó: Dohi Gabriella

Megosztás