Egyéb

Ezen még az órásmester is meglepődött: kamuórák a Tarsoly-villában

Ezekről ne maradj le!
Itt van Welsz titkos feljelentése, amivel a rendőrség nem csinált semmit (Átlátszó)
Matolcsyéknak nem sikerült trükközés nélkül kiadni Matolcsy könyvét (NOL)
Az órásmester is meglepődött: kamuórák a Tarsoly-villában (Blikk)

tamogatoi_banner_cikkbe

Ha van három perced:

Itt van Welsz titkos feljelentése, amivel a rendőrség nem csinált semmit
Az offshore-botrány közepette a magyar rendőrség megszüntette azt a nyomozást, amely pedig a Panamában bejegyzett cégek papírjaival való itthoni visszaélésekkel volt kapcsolatos. A feljelentést még évekkel ezelőtt az azóta gyanús körülmények között elhunyt Welsz Tamás tette. Személyes okok miatt kezdett nyomozni, de szerinte milliárdos csalásra bukkant. (Átlátszó)

Matolcsyéknak nem sikerült trükközés nélkül kiadni Matolcsy könyvét
A többek között Matolcsy György vezette Pallas Athéné Domus Animae alapítvány két alkalommal is rendelt a Matolcsy György cikkeit tartalmazó kötetből, mindkétszer nagy, milliós tételben. A nyomda és az OSZK csak a vállát vonogatja, a könyvben nincs impresszum, de egy szakértő szerint túlárazott volt az előállítás. (NOL)

A jegybankinál rosszabb kamattal fektetett be a jegybanki alapítvány
Amikor az MNB által gründolt Pallas Athéné Domus Animae alapítvány pénzeinek befektetéséről döntött a jegybankelnök, és egy elvileg független kurátor, olyan feltételekkel szerződtek kereskedelmi bankokkal, melyek a jegybanki alapkamatnál is alacsonyabb hozamot ígértek. Például az NHB bankkal, amely Matolcsy unokatestvéréé. (444)

Az órásmester is meglepődött: kamuórák a Tarsoly-villában
A Quaestor-ügyről elhíresült Tarsoly Csaba villájában tartott házkutatás során a rendőrök pár értéktelen holmi mellett egy 14 darabból álló luxusóra-kollekciót találtak. Megvizsgálták őket, de kiderült, olcsó hamisítványok. Tarsoly állítólag a letartóztatása előtti két hétben minden értékét kimentette, az órák lehet, hogy megtévesztés végett voltak csak a házban. (Blikk)

“Szerencsés” véletlenek a seregélyesi kastély körül
Négy évvel ezelőtt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatója, Szivek Norbert tulajdonrészt szerzett a seregélyesi kastélyban, majd két évvel később a jordánok megvették az egészet. Szivek közben négy éven keresztül nem csinált semmit a tulajdonrészével, majd  eladta egy rejtélyes vevőnek, egy héttel azután, hogy találkozott Tiborcz Istvánnal. (Magyar Narancs)

Ha van még két perced:

560 millió forintért fejleszthet stadiont Kaposvár, noha eddig a fejlesztés elmaradásáról lehetett hallani. Pedig még a megyei I.-be se fért bele a csapat. (Átlátszó)

Volner János jobbikos képviselő Habony Árpád szerepét firtatatta, Orbán ezt egy talán Habony által írt protokoll-mondattal ütötte le, majd arról beszélt, adócsaló-e Volner. (Index)

A Kiss Szilárd-sztorinak még mindig nincs vége: James Bond forgatható rendszámtáblája semmi az egykori agrárattasé trükkjéhez képest

Az Európai Bizottság 48 milliárd forintos bírságot szabott ki Magyarországra az útépítésekhez kapcsolódó korrupció okán. Lázár büszke, mert régen 150 milliárdról volt szó. (Átlátszó)

Az FHB- és Index-tulaj Spéder Zoltán körül szorul a kormánypárti hurok. Hiába van jóban Lázár Jánossal, most úgy tűnik, személyre szabott törvényben szivatják meg. (444)

Afganisztán egyik nemzeti kincse a lazurit nevű kék féldrágakő. De a bányászatából befolyó összegek elakadnak a politikusok számláin. (BBC)

Újratárgyalják Sanader egyik korrupciós ügyét: a volt horvát kormányfőt azzal vádolják, hogy a pártja feketekasszájába folyatta az állami cégektől lenyúlt pénzt. (MNO)

 Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2