vidéki lapszemle

Kósa szerint Debrecen az ország vezető városa, meghátrált az Őrségben a MOL

Debreciner.hu: „Debrecen az ország vezető városa” – idén Kósa Lajos mondott beszédet Szent István szobránál

Közelegnek a 2022-es országgyűlési választások. Ettől bizonyára nem teljesen független, hogy a nemzeti összetartozás napja után augusztus 20-án is olyan önkormányzati ünnepséget szerveztek Debrecenben, amelyen nem Papp László (Fidesz), a város polgármestere mondott beszédet, hanem Kósa Lajos (Fidesz) parlamenti képviselő. A politikus többek között arról beszélt, hogy ma már választjuk a vezetőinket, így mi döntünk arról, gyarapodás vagy sorsrontás érje az országot. Kósa szerint ezek közül most Debrecent az előbbi jellemzi: „Debrecen közössége együttműködve olyan építést, olyan csodát vitt véghez, ami miatt Debrecen az ország vezető városa, a legjobban fejlődő városa”.

Nyugat.hu: Nem fúr új szénhidrogénkutat a MOL az Őrségi Nemzeti Parkban

Mégsem fog új szénhidrogénkutat fúrni az Őrségi Nemzeti Park területén a MOL, miután az illetékes kormányhivatal a beruházás megszüntetését kérte az olajvállalattól. A tervek szerint Őriszentpéter közelében, néhány száz méterre a lakott területtől fúrtak volna új szénhidrogénkutat, de a beruházás a helyiek ellenállásába ütközött. A MOL ezután felülvizsgálta a tervezett tevékenységet, és elállt az Őri-M-1 jelű mélyfúrás megvalósításától.

KecsUP.hu: Új bölcsőde épült Szabadszálláson, egyelőre üresen áll

A beruházás 270 millió forintba került, a kivitelező cég már közel egy hónapja levonult a területről, de a bölcsőde a mai napig nem kezdte meg működését. Üresen áll. Pedig az eredeti tervek szerint a speciális ellátást igénylő gyermekek is elhelyezésre kerülhetnének az intézményben. Darabos József szabadszállási polgármester nem válaszolt arra a kérdésre, mikor nyithat meg az új intézmény, és hogy mi az oka a késlekedésnek.

Balatontipp.hu: Szántód – Balaland – Úgy tűnik, mégis kizárják a pórnépet a Balaton használatából

Az idei nyártól már vendégeket fogadnak a szántódi rév közelében, 5,5 hektáros területen épülő Balaland luxustelep elkészült épületeiben. Megnyitották a strandot is előttük, de a külső érdeklődőket továbbra se engedik a parti sávba. Pedig nem így vállalták. Az Appeninn Nyrt. szerint a partszakasz jelenleg munka- és balesetvédelmi szempontból építési területnek minősül, várhatóan 2022 nyaráig, így csak azt követően lesz használható. Ennek ellenére a Balaland vendégei jelenleg is használják a strandot.

Atádhír.hu: Egy álom megvalósulása: otthonra találtak a segesdi szociális intézmény lakói

Kolostorkiváltás Segesden címmel zárul le rövidesen az a Széchenyi 2020 projekt, amelynek keretében a Segesden működő, fogyatékosokat ápoló kolostorépület intézményi funkcióját megszüntetik, és helyette az itt élőket az Arany János utcában épülő otthonokba költöztetik. Összesen hat lakóotthon épül, ebből már négy elkészült, ezekbe már 24-en be is költöztek. A projekt 740 millió forintból valósult meg.

Nyitókép: Kósa Lajos ünnepi beszédet mond Debrecenben 2021. augusztus 20-án. Fotó: Debreciner/Youtube

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás