vidéki lapszemle

Első fokon elítélték a pécsváradi polgármestert, Kósa Lajos Boldog Istvánnál járt

Gárdonyi Közlöny: Eljárást indít a kormányhivatal a hulladékgyűjtők hiánya miatt

Az Alba Natura Civil Alapítvány bejelentést tett a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályán, miután a gárdonyi városvezetés a nyári turistaszezon előtt többek között a Holdfény sétányról, illetve a települést is érintő Velencei-tó kör kerékpáros útvonal több gárdonyi pontjáról elvitette a kukákat. A portál úgy értesült, ezek után hulladékgazdálkodási hatósági ellenőrzési eljárás indult az önkormányzattal szemben.

SzabadPécs.hu: Azért verhettek meg két orvost Pécsett, mert melegek – egyiküket eszméletlenre rugdosták

A rendőrség a minap hivatalos tudósításban számolt be arról, hogy két huszonéves baranyai férfi összevert két másik férfit Pécsett, az egyiket eszméletlenre rugdosták. A közösségi médiában a sértetteket ismerők azt írták, nem egy szokványos” utcai szóváltásról van szó, hanem arról, hogy a két férfit azért támadta meg a másik két személy, mert melegek, és ezt ők sejtették, vagy tudták róluk.

Debreciner.hu: Kósa Lajos országjárásba kezdett, Boldog Istvánhoz vezetett az első útja

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz országos elnökségének tagja Boldog István szintén fideszes országgyűlési képviselő választókerületébe látogatott július elsején. A Tiszaföldváron rendezett eseményen számos fideszes megjelent Boldog választókerületéből, hogy meghallgassák a kormánypárti politikusokat az előttük álló „időszak legfontosabb tennivalóiról és kihívásairól”. Mint ismeretes, Boldog Istvánt nyolc társával bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

Nyugat.hu: Átvette az állam a Haladás Sportkomplexumot és az üzemeltető céget a szombathelyi önkormányzattól

A Magyar Közlöny június 28-i számában jelent meg a rendelet, ami szerint a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. állami tulajdonba került. Ezzel véget ért a tavaly ősztől tartó folyamat, ami azért indult, hogy az állam legyen az üzemeltetője és a tulajdonosa a fent említett cégnek. Az önkormányzat azért kényszerült erre a lépésre, mert nem volt pénze az üzemeltetésre.

7300.hu: Első fokon elítélték Pécsvárad polgármesterét, Zádori fellebbez

Négy és fél év börtönre, valamint több mint 200 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Szekszárdi Törvényszék bűnsegédként és társtettesként elkövetett költségvetési csalás miatt Pécsvárad független polgármesterét. Az ügyben az elsőrendű vádlott Zádori János mellett további öt embert ítéltek el. Az ítélet nem jogerős, Zádori fellebbez.

 

Nyitókép: Országjárásának első állomásán beszélt Kósa Lajos Tiszaföldváron (fotó: Boldog István Facebook-oldala

Megosztás