vidéki lapszemle

Plakátrongálás miatt nyomoznak Pécsett, Szombathelyen sem függesztik ki a Nemzeti Hitvallást

Debreciner.hu: Nem engedtek a 21-ből? – Megszűnt Hajdúdorog orvosi ügyelete

2021. augusztus 2-án 16 órától a Hajdúböszörményi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának határozata értelmében az orvosi ügyeleti feladatokat ideiglenesen az Országos Mentőszolgálat hajdúnánási telephelyéről látja el adta hírül a Debreciner. A lapnak nyilatkozott Csige Tamás korábbi szocialista polgármester, aki elmondta, nem érti, hogyan lehetséges ez azok után, hogy Győrfi Pál mentőszóvivő nemrég még 22 ellátópontról nyilatkozott, eggyel többről, mint amennyi az előzetes tervekben szerepelt. A képviselő-testület is leszavazta az erre vonatkozó előterjesztést, mégis az OMSZ-hez került az ügyeleti ellátás. Horváth Zoltán fideszes polgármester a lap többszöri megkeresésére sem reagált.

SzabadPécs.hu: Ujjlenyomatot is vett a rendőrség egy Pécsett átragasztott kormányzati plakátról – Bejelentésre indult a nyomozás

Olvasói fotót kapott a Szabad Pécs arról, ahogy egy rendőrségi helyszínelő éppen ujjlenyomatot vesz egy pécsi, a Kórház tér közelében álló kormányzati plakátról, amit korábban valaki átragasztott. A lap megkeresésére a rendőrség közölte, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Az esettel kapcsolatban állampolgári bejelentés érkezett, ezért indult eljárás.

Nyugat.hu: A szombathelyi városházán sem függesztik ki a Nemzeti Hitvallást

A kormány határozatot hozott arról, hogy minden kormányzati középületen a szerv vezetője által meghatározott, méltó és jól látható helyen kell kihelyezni a Nemzeti Hitvallást, az önkormányzatokat pedig arra kérték, ők is függesszék ki a polgármesteri hivatalokban, mégpedig a tíz éve kihelyezett Alaptörvény Asztala és a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat helyére. Először Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere jelentette ki, hogy a főpolgármesteri hivatalban nem függesztik ki a szöveget, majd a szombathelyi városvezetés is hasonló döntést hozott. Úgy gondoljuk, politikai hitvallásoknak nincs helye a középületekben nyilatkozták a Nyugat.hu-nak.

Atádhír.hu: 286 millióra pályázott, 65 milliót kapott Nagyatád a vízkárokra

A Rinya tavalyi áradása 317 millió forint kárt okozott a városnak. A Belügyminisztériumnak benyújtott vis maior pályázat egyebek között a megrongálódott kutak javítási és az árvíz elleni védekezés költségeit tartalmazta. Mivel összesen 90 százalékos támogatás lehetséges, Nagyatád 286 millió forintra pályázott. Ebből azonban csak 65 millió 246 ezret ítéltek meg városnak, amely így a kiegészítendő tíz százalékkal együtt összesen 72 millió forintot fog költeni a javításokra.

KecsUP.hu: Kínos pillanatokkal kezdődött meg a grassroots labdarúgó kupa

A napokban rendezték meg a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét Kecskeméten. A grassroots lényegében a szervezett amatőr labdarúgást jelenti, amelyet az MLSZ egy ideje tudatosan felkarolt, és a kecskeméti rendezvény is évről évre lehetőséget biztosít a tehetséges fiataloknak a kibontakozásra emlékeztetett a KecsUP.hu. Éppen emiatt volt talán különösen kínos, hogy Sztáray Péter András külügyi államtitkár bejelentette, a tárca 600 ezer forinttal támogatta az eseményt, mert nagyon fontosnak tartja. A lap szerint ez még egy városi támogatásnak is sovány lenne, de annak fényében, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter ennyiből kb. egy órán keresztül nyaralhatna bérelt jachton az Adrián, különösen az.

Nyitókép: Az egyik átragasztott pécsi kormányplakát (forrás: MKKP/Facebook)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás