vidéki lapszemle

Romokban a zalai traumatológiai osztály, sorra lépnek ki az MSZP-ből a párttagok Komlón

Nyugat.hu: A szombathelyi kórházba hozzák műteni a betegeket a zalaegerszegi balesetiről

A Nyugat.hu több forrásból is úgy értesült, hogy romokban van a zalai traumatológiai osztály, ugyanis egyetlen baleseti sebész sincs. Mindannyian felmondtak a múlt hónapban, és letelt a felmondási idejük, így most a műtétre szoruló betegeket a szomszédos megyék kórházaiba szállítják, így például Szombathelyre is. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház reagált a hírekre. Azt írták, elfogadták az orvosok felmondását, de továbbra is biztosított a traumatológiai ellátás a Zala megyei betegek számára, a műtéti beavatkozásra szoruló betegeket pedig a nagykanizsai, a szombathelyi és a kaposvári kórház fogadja.

Debreciner: Sok a kérdőjel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Covid-adataival kapcsolatban

Március 9-én bejelentették, hogy a koronavírusos betegek emelkedő száma miatt újabb épületet nyitottak meg a fogadásukra, a közérdekű adatigénylésünk eredményeképpen tőlük kapott adatsorban azonban éppen az ágykapacitás csökkenése figyelhető meg írja a debreceni portál. Hozzáteszik, feltűnő az is, hogy egyik napról a másikra 40-nel csökkent a Kenézy Gyula Campuson ápolt betegek száma éppen akkor, amikor arról szereztek tudomást, hogy az orvosoknak már döntenie kell, ki kerül lélegeztetőgépre. A felmerülő kérdésekre egyelőre nem kapott választ a lap.

Kapost.hu: A duplanullás ügynök színre lép: Horváth Ákos is beszáll az előválasztásba, Jobbik-támogatással

Alig pár órával azután, hogy megjelent írásunk a somogyi előválasztás pillanatnyi állásáról, Horváth Ákos közölte Facebook-oldalán, hogy „független”, a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott jelöltként indul a kaposvári előválasztáson. Később a Jobbik bejelentette, ők is Horváthot támogatják írja a kaposvári lap. Ő volt az, aki 2019 őszén az ellenzéki összefogás által támogatott polgármester-jelölt volt a városban. A közös kaland csúnya szakítással végződött, s Horváth látszólag el is tűnt a politikából, a háttérben viszont több pártnak is felajánlotta szolgálatait.

7300.hu: Többen kiléptek, de nem szűnik meg az MSZP komlói szervezete

Barbarics Ildikó, az MSZP komlói szervezetének elnöke többedmagával beadta kilépési nyilatkozatát a pártból, miután a szocialisták vezetése kizárta Szakács Lászlót, akit az előválasztáson jelöltként indított volna. Bár sajtóhírek szerint ezzel meg is szűnik a párt helyi szervezete, az MSZP ezt cáfolta a komlói portálnak. Az MSZP Komlói Szervezetét érintően összesen nyolc párttag kilépéséről, illetve kilépési szándékáról van tudomásunk, amely a nyilvántartás szerinti több mint 120 fős tagsággal rendelkező szervezet működőképességét nem veszélyezteti írta a párt a lapnak.

Atádhír.hu: 30 ezer magyar áldozat, Somogyban a 2. legrosszabb a többlethalálozás

Tavaly március óta 30 ezer magyar halt meg koronavírus-járványban, 29 385-en a második és harmadik hullámban. Lakosságarányosan nálunk haltak meg a legtöbben Európában. A járvány áldozatairól még mindig nem ad területi információkat a kormány, a KSH többlethalálozásról szóló táblázatában ugyanakkor van megyei bontás mutat rá a portál. Ebből derült ki a Somogy számára rendkívül gyászos adat: mintegy 45 százalékkal többen haltak meg a megyében idén június elejéig, mint tavaly ugyanezen időszakban írja a portál.

 

Nyitókép: A Zala Megyei Szent Rafael Kórház. Fotó: Google maps.

Megosztás