Egész pályás bevásárlás Felcsúton

Felcsút-googlemaps-STADION-felirattal

Felcsúti „Aranycsapat” Labdarúgó Stadion – ez a neve annak a több milliárd forintos, részben adókedvezményből megvalósuló stadionberuházásnak, amelyet  a miniszterelnök által létrehozott alapítvány épít Orbán Viktor szülőfalujában. Az alapítvány májusban több százmillió forintért vásárolt földeket, februárban pedig három  ingatlant vett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia  épülő szakiskolájához.

Egyre nagyobb léptékben nő a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) vagyona. Az Orbán Viktor által 2006-ban alapított, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány által működtetett és éppen a miniszterelnök felesége magánbirtokai mellett épülő intézmény az atlatszo.hu kutatásai szerint májusban hat hektár újabb földterülettel gyarapodott: ezúttal az épülő stadion és az azt övező sportpályák földterületeit vásárolta meg, amit korábban a tulajdonosoktól 50 évre használatba kapott. Ennek egy részét az önkormányzattól szerezte meg, egy másik részét pedig az állami földbérleti pályázatok egyik helyi nyertesétől, Flier Tamástól, az Akadémia támogatójától. Februárban pedig a szakiskola építéséhez vásárolt fel három ingatlant. A kivett sporttelep övezeti besorolása „különleges sportterület” lett.

A földeken jelentős beruházások zajlanak, szakiskola és futballstadion épül. Lapunk Talpalatnyi föld című sorozatának újabb két részéből kiderül, hogyan gyarapodott az  alapítvány az elmúlt években, és az is, hogy milyen pénzekből tervezik a fejlesztést.

Föld, föld, föld

A miniszterelnök által létrehozott alapítvány idén májusban 150 millió forintot fizetett ki a felcsúti önkormányzatnak arra a 1,5 hektáros földre, amelyen korábban a település sporttelepe működött. (Az eredetileg a Felcsút SE amatőr játékosai és a falu gyerekei számára futballozási lehetőséget nyújtó önkormányzati telken a helyi egyesület használati joga 2050-ig fennmarad.) A fociakadémia elővásárlási joggal rendelkezett a területre, amelyet évek óta fejleszt és használ. Ez derül ki abból a birtokunkba került, Mészáros Lőrinc polgármester és Petrin László körjegyző által jegyzett iratból (határozat sporttelep értékesítéséről, JPG), amely szerint a fideszes többségű helyi képviselőtestület április 5-i rendkívüli ülésén döntött az eladásról.

Szintén májusban további olyan 2,2 hektár került az alapítvány saját tulajdonába, ami korábban legelő volt, ám évek óta focipályaként használatos, mivel a tulajdonos – a tíz évre titkosított állami földbérlet pályázat felcsúti győztese, a Flier-család tagja, Flier Tamás – korábban 2006-ban 50 évre az alapítvány használatába adta. A Flier-család szoros kapcsolatban van a miniszterelnök családjával: Flier Tamás testvére Flier János, a miniszterelnök feleségének a földtulajdonostársa, a helyiek szerint ő műveli Lévai Anikó szántóit, aki viszont a tulajdoni lapokon nem jelzi, ki a földhasználó. Mindkét Flier-testvér a kezdetektől támogatója Orbán fociakadémiájának.

A földhivatali adatokból nem derül ki, hogy mennyit fizetett az alapítvány Flier földjéért, miként az sem, hogy mennyit költött a további 2 hektár megszerzésére, s azt kiktől szerezte meg. A dokumentumokból ugyanis csak az látható, hogy májusra összesen 6 hektárra növekedett a miniszterelnök által létrehozott alapítvány birtokában lévő földterületek nagysága. A tavasszal megszerzett ingatlanokat – az önkormányzattól, a Flier-családtól megvásárolt földekkel együtt – egy helyrajzi szám alatt összevonták, a tulajdoni lapjukról pedig ezzel a lépéssel eltűnt a múltjuk. (Így az sem tudható, hogy az alapítvány megvette-e Orbán Viktortól az általa 50 éves használatra átadott, mintegy 6000 négyzetméternyi földet). Ha azonban az önkormányzatnak a másfél hektáros sporttelepéért kifizetett 150 millió forintos vételárat vesszük alapul, akár 600 millió forintot is költhetett az alapítvány a 6 hektár megvásárlására.

Tiborcz most nem panaszkodhat

Egy Tiborcz-lány nyerte el a legtöbb állami földet Bicskén. A győztes egyik testvére a Közgép leányvállalatának igazgatósági tagja és a sajtóban a miniszterelnök lányának udvarlójaként emlegették. Tovább az előző részre.

A miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt kérdéseinkre, hasonlóképpen az alapítvány elnöke, egyben felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc, valamint az akadémia szóvivője, Szöllősy György is határozottan elzárkózott attól, hogy  érdeklődésünkre reagáljon. Mészáros azonban májusban lapunknak adott interjújában kifejezett kérdésünkre sem említette a földvásárlásokat. Alapítványi elnökként és polgármesterként is hallgatott azokról az ügyletekről, amelyekhez mindkét státusában köze volt. Akkor azt kérdeztük tőle, mi lesz a milliárdos beruházással megnövelt értékű földek jogi státusa a használati jog lejárta,  ötven év után, és nem lenne-e egyszerűbb, ha az alapítvány tulajdonossá válna. „Ez is lehet majd egy megoldás” – mondta május elején Mészáros, miközben a helyi testület az eladásról egy hónappal korábban, április 5-én rendkívüli ülésén döntött.

Ferenczi Krisztina

(Folytatjuk. A Talpalatnyi föld sorozat korábbi cikkei itt olvashatók.)

Korábbi cikkeink a Talpalatnyi föld sorozatból:

Tiborcz most nem panaszkodhat

Orbán-dácsa, rengeteg szántó és sok marha kell a jó focihoz

Új földesúr Göbölpusztán: “Itt minden Mészáros Lőrincé” (videóval)

Lévai Anikó tulajdonostársa nyerte a legtöbbet Felcsúton

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc interjú (videóval)

Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Igen igy mossak apenz, es a foldeket tisztara!

  • Bcseheva

    Felcsút az ország fővárosa lesz. S hogy is hívják Orbán feleségét?  Nem jut az eszembe. Ő lesz az ország legnagyobb szőlős gazdája. S ja van egy fiú, amelyik hatalmas birtokot kapott az állami földekből, hogy vegye el feleségül Orbán leánykáját.

   • Kis Emőke

    Lévai 2009-ben eladta a tokaji szőlőit.  Na kinek? Kékessy Dezsőnek.  Az eladási ár ismeretlen.A szisztéma talán így összeáll.
    Áttették Fejér-megyébe a tokaji bevételt, itt vettek belőle további földeket. 

 • 2002-re megszerezte Tokajt  2012-re Fejér megye  nagy részét!

  • Kis Emőke

   Lévai a tokaji földjeit eladta 2009-ben Kékessy Dezsőnek.  Fejér megye a központ közel 80 hektárral. (Szolnokon csak az örökség van)

 • A kormány eredményei lenyűgözőek !!!

 • vendég

  Azt se felejtsük el, hogy az alcsúti alborétumról lekerültek a Természetvédelmi terület táblák, ezzel egyidőben megváltozott a főbejárat helyszíne és a jegyek hátulján az Utánpótlás Alapítvány tűnt fel, mint üzembentartó :(((( az angolparkban hirtelen “kertrendezés” is beindul, mindezekkel egyidőben 🙁

 • Hegeda52

  Nem értem, miért gondoljátok, hogy azt a néhány tízezer hektár földet, nem azért vette meg a kormányfő, és rokonsága, és a barátai, mert, hogy azon a földeken élelmiszer termelést fog folytatni, és azzal segíti a szegény keleti megyékben élő, éhező magyar, roma emberek mindennapi gondjait?

 • Nem értem, miért gondoljátok, hogy azt a néhány tízezer hektár földet, nem azért vette meg a kormányfő, és rokonsága, és a barátai, mert, hogy azon a földeken élelmiszer termelést fog folytatni, és azzal segíti a szegény keleti megyékben élő, éhező magyar, roma emberek mindennapi gondjait?

 • ;)

  A 4. résztől balra és a 2 rész környékén is van még ingatlan telek stb..

 • Judhodossy

  A sziciliai maffia egy szegyenlos tarsasag ehhez a gatlastalan, penzehes, hatalomehes, paranoias, csurhehez kepest. Es ha van meg olyan aki azt hiszi hogy ezek jot akarnak, akkor az az illeto nem naiv, hanem infantilis.

 • Katalin Kovácsné Földesi

  Kedves Papp László Tamás a hivatkozásokban közöltek óta azért történtek “dógok” és “események”…. Ha annak is utánajártál volna a gyülölködésed helyett talán sokkal hamarabb összegyűlne az a 945 új előfizető…. Az ilyen hangulatkeltő cikkek azonban csak a hiteledet rontja

  • Zajzon Ildiko

   Nem tetszik hogy kivételesen nem a Fideszt szidja? Lehet hogyha nem egyoldalúan tájékoztatnak . Még az a 945 új előfizető is hamarabb összejön . Nem szeretem a Fideszt de az elvakult embereket még annyira sem . Mert korán sem biztos az hogy a jobboldalról csak a rossz és bűn ömlik. Míg a balon csak a szentek munkálkodnak. Szerintem ha több hasonló objektív cikk jelenne meg akkor hamarabb meglenne az a 945 új előfizető . Minden esetre az én szemembe nagyot nőt ez a hírportál az ilyen és hasonló cikkekkel tudná bizonyítani valódi pártatlanságát.

   • Gaál Attila

    Kedves Ildikó! Javaslom nézz utána az “objektív” szó jelentésének, és akkor talán nem nevezed annak a fenti írást. A cikk nagy részében ugyanis személyes élményről, véleményről szól.

    • Zajzon Ildiko

     Kedves Gaál Attila . Én is javaslom hogy néz utána az objektivitás jelentésének ha nem menne akkor tessék: Objektivitás=elfogulatlanság, pártatlanság. Nem látom sehol hogy a személyes élmény kizárná ezeket . Sőt . elárulom hogy a személyes élmény legtöbbször objektívabb mint a kozmetikázott hírek. Vegyünk egy példát . A menekült válsággal kapcsolatban Míg a jobboldali média szinte csak és kizárólag életerős agresszív fiatal embereket mutogat.Addig a bal oldal csak és kizárólag a síró gyerekeket és a meggyötört nőket. De ha én vagy te személyesen a héjszínre mész és a saját szemeddel látod az arányokat az sokkal inkább objektív mint amit a jobb illetve a bal oldal el akar hitetni . Tudom tudom nektek baloldali áll liberálisoknak irtó nehéz benyelni ha valaki nem dicséri a vezéretek és pártatlanul próbálja jellemezni a dolgot . Egyébként sem gondolná senki hogy az átlátszó egy fideszbérenc hír portál lenne .

     • Abádi Szabó Imre

      Ildikó! Az objektivitáshoz nem szükséges velejáró a tájékozatlanság. Tehát függetlenül attól, hogy melyik oldalt támadja (az ál – hamis – szavunk 1 l-lel írja) épp a szerző, az nem lenne túl nagy baj, ha utána nézne a könnyen hozzáférhető adatoknak. Hogy főhősünk valóban tagja-e a DK-nak. Hogy Niedermüller mit szól ahhoz a csoporthoz, aminek tagja. Hogy lehet-e hozzáadni valakit egy zárt csoporthoz a külön beleegyezése nélkül a facebookon? Ez nem egy fideszbérenc írás, hanem egy szakmailag pocsék írás. Amit egy buta Gyurcsánygyűlölő követett el, ráadásul jól lejáratva magát is a tudatlansága (tájékozatlansága) miatt.

     • Zajzon Ildiko

      Gyurcsánygyűlölő : Helyesen, Gyurcsány gyűlölő. Ha már ekkora nagy nyelvész vagy . Mindig azok okoskodnak akiknek egy fikarcnyival sem jobb a helyesírásuk.

     • Abádi Szabó Imre

      Basszus, Ildikó! Ezt is rosszul tudod. Vagy Gyurcsányt gyűlölő, vagy Gyurcsánygyűlölő. De ha azt írom: Gyurcsány gyűlölő, akkor pont az ellenkezőjét írom, mint amit akarok. Mármint hogy Gyurcsány gyűlöl másokat. De én éppen azt mondom, hogy a szerző gyűlöli őt. Tehát mielőtt kedved támadna engem kioktatni helyesírásból, előbb a sajátodon javíts, aztán nézz utána, hogy mivel tudsz megfogni, biztosan van ilyen. De ez momentán nem az. 🙂

   • trisel

    Ebben az országban nincs “jobb” és “baloldal”.

 • nemari

  Nincs kettős beszéd. Az ilyen fajta gyűlöletkeltés senkitől nem fogadható el. Ugyanez igaz a cikk írójára is.

  • PERFECT0

   Gyűlölködők ellen nem is kell gyűlöletet kelteni, a szánalom és a megvetés teljesen természetes reakció ilyen esetekben. A magyar társadalom sajnos ilyen mélyen van, valakit mindenképpen gyűlölni kell. Ha nem a vallási, etnikai, szexuális kisebbséget vagy a bevándorlókat, akkor a politikusokat, Orbánt-Gyurcsányt, de akár még a magyar focistákat is. Rengetegen vezetik le így a mindennapi frusztrációjukat: szar az életem, tehát valakit hibáztatnom kell miatta…
   A cikk egyébként korrekt, úgy ahogy van.

   • nemari

    Ez a vélemény nem lép túl az egyéni sérelmek felhánytorgatásán, a “miért utálom a DK-t” jól-rosszul felfűzve egy ellenőrizetlen FB-csoport felhívására beindult gondolatsorra. Bárhol megjelenhetett volna a vélemény-blogokon, de az átlátszó nem ilyen (vagy én tévedtem eddig). Ha csak ezt olvastam volna, soha vissza nem néznék ide. Nem az esetleges DK-szimpátiám miatt, hanem a cikk (vagy inkább blogbejegyzés) hangneme, csúsztatásai, elfogult indulata miatt. Az átlátszótól tényfeltárást várok, azt eddig nagyon jól csinálták.

    • PERFECT0

     A FB-csoport ott van, Niedermüller is. A lincshangulat is stimmel. Tehát tényeken alapul. Lehet, hogy átmegy véleménybe, de helytálló, amit a dékáról mond. A szélsőségesek – jobb- és baloldali egyaránt – elleni leghatékonyabb fellépés a médiában, ha nevetségessé tesszük őket, ha a saját belső önellentmondásaikkal szembesítjük őket. A szerző pont ezt teszi, nagyon helyesen.

     • Abádi Szabó Imre

      És ha a zárt csoport téged is hozzáad, akkor te is ott lennél. Ha te tényként említed, hogy süt a Nap, de azt kifelejted a tények közül, hogy éjfél lesz 10 perc múlva, akkor legalábbis csúsztatsz, és a lényeget hagyod ki. A tények részleges kibontása olyan mint amikor tényként kezeled a Piroska és a farkas mesét, mert hiszen létező személyek: kislány, nagymama, farkas és vadász szerepelnek benne. Niedermüller tényleg “tagja” a csoportnak, mert hozzáadták (még a fb is így nevezi, és nem úgy, hogy “csatlakozott”). Az is tény, hogy a Provokátor nevű pasas tényleg volt a DK tagja, de hogy már rég kizárták, az mégis csak árnyalja ezt a kapcsolatot. (Orbán Viktor is volt tagja a KISZ-nek.) Ennélfogva az írás tényleg tartalmaz tényeket, de azok éppen abból a szempontból indifferensek, amiért megíródott. Én Átlátszóék helyében ezt a pasast (Pappot) 3 hónap teljes szilenciumra ítélném, hogy visszajöjjön egy kicsi az oldalról most távozó hitelességből.

   • Abádi Szabó Imre

    Na ne hülyéskedj már?! Csak nem egy hamis prófétához van szerencsém? Elítéled a gyűlölködést, és azt állítod, hogy egy gyűlölködő írás (“minden pártban vannak hülyék, debil félcédulások, és bigott túlbuzgók. Igen, csak a DK-ban az én ízlésemnek kicsit sok a hülye”) korrekt? Ezek szerint a ti gyűlölködőitek jó gyűlölködők, a mieink meg rosszak?
    Arról már nem beszélve, hogy egy hamis, félrevezető, a tájékozottság látszatát is kerülő írás hogy a fenébe lehet korrekt?

    • PERFECT0

     Tökéletesen ábrázolja a cikk a DK-s fanatikusok lélektanát.

     • Abádi Szabó Imre

      Látom a tények nem nagyon zavarnak, csak nyomod a sületlenségeidet. Hát, te tudod… (Ráadásul én még csak DK-s sem vagyok, csak felháborít az “újságíró” szakmai dilettantizmusa.

     • PERFECT0

      Tény az, hogy Niedermüller Péter nem ismeri a FB alapvető használatát, de legalábbis a “Csoport elhagyása gombot”. Máskülönben azt kellene feltételeznem, hogy csak mosdatja magát, amiért eddig nem zavarta, hogy egy gyűlöletkeltő csoporthoz adta a nevét.

     • Abádi Szabó Imre

      Annyira vicces, ahogyan rágod a szart! Niedermüller lehet, hogy nem figyelt eléggé, pedig nyilván életét a frászbukkon tölti. Annyira vékonyra sikerült a szerecsenmosdatásod, hogy már szinte fáj. De még egyetlen szót sem ejtettél arról, hogy vajon miért nem nézett utána a szerző annak, hogy a Provokátornak semmi köze a DK-hoz? Vagy téged egyedül az érdekel, hogy legalább 10 percig tiszta lelkiismerettel hihesd, hogy Gyurcsány a hibás az összes bajodért? Elhagyott az asszony (ember), leégett a pacalpöri, beleléptél a kutyagumiba, letolt a főnök: dögöljön meg Gyurcsány.

     • PERFECT0

      Utóbbit a cikktől függetlenül írtam. A “lehet, hogy nem figyelt eléggé” mesterérvvel szerintem nem én vagyok, aki szerecsent mosdat. 😀

      Másfelől ugyanakkor nem értem, hogy egy blogon mi alapján kéri számon valaki egy véleménycikk létjogosultságát? Pontosan a véleményközlés a blog műfaj egyik jellegzetessége. Nyilván nem véletlenül van atlatszo.hu és külön Átlátszó-blog. Ez egy véleménycikk, aminek van tényalapja. A DK-s megszólalások, álláspontok, és a támogatók egy része pedig sajnos valóban olyan, amilyennek a szerző ábrázolja. Kisajátítják a demokrata jelszót, csak közben lépten-nyomon szembeköpik azt. Nem pont úgy, mint a Fidesz vagy a Jobbik, de a végeredmény ugyanaz: egy sorvadó politikai kultúra, egy sorvadó magyar társadalom.

     • Abádi Szabó Imre

      Te magad írtad több helyen, hogy itten, kérem tényeket írt meg a szerző. Egy véleménycikk nem álcázza magát hírnek. Márpedig itt kérem ez történt. A cím: DK-s gyűlöletcsoport buzdít Orbán kivégzésére a facebookon – hát ez nem tűnik véleménynek. És a tényalap is csak annyi, mint a Piroska és a farkasnak. A demokrácia szót pedig nem sajátítja ki senki, ellentétben a “magyarok” kifejezéssel. A demokrácia szót inkább megtagadják ebben az országban, az illiberális állam ugyanis NEM demokrácia. Amúgy eléggé lexarom, hogy Niedermüller valódi tagja-e a csoportnak, mert ez a csoport NEM köthető párthoz, és a cikk ezt próbálta lenyomni a torkomon. A tiéden például sikerült is.

 • Szekfü Gyula

  “A kommunistánál
  kártékonyabb és veszélyesebb embertípust (eredetileg zsidó) még nem produkált a
  történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk,
  rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden
  más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a
  szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika
  így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű
  európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság,
  amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke
  vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.” Szolzsenyicin

  , „a kommunizmus megbukott minden értelemben,
  de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes,
  mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem
  meztelen életét és a zsákmányt”

  „A bolsevik
  olyan ember, aki elégedetlen, irigy és tele van gyűlölködéssel. Mindenkit
  gyűlöl, aki nem úgy gondolkodik, mint ő… Aki csak rest, és ezért elégedetlen.
  Aki tehetségtelen, és ezért irigy… Aki nem akar egyebet, mint munka nélkül
  hozzájutni valamihez, osztozkodni a másén. És gyilkosságokkal csinál helyet
  magának a világban. Mindegy, hogy minek nevezi magát. Mindegy, hogy milyen
  jelszó nevében fosztogat, és milyen zászló alatt vonul fel az utcákon.
  Végeredményben egy és ugyanaz. Homo bestialis. Állatember.” (Czegei Wass
  Albert)

  “Az erkölcs mindössze egy vékony máz az emberi
  állaton, amit magányos elmélkedések órái raktak reá, s ami könnyen
  ledörzsölődik róla, amikor falkába verődik, s kitör alóla a vadállat rejtett
  ösztöne. “Amikor a törpék megszerzik a
  hatalmat arra, hogy mindenkit egyenlővé tegyenek, csak egyféle módot ismernek
  rá. Levágják a fejét azoknak, akik magasabbak.”” Wass Albert

  • fairplay

   Ja, te meg egy pöcegödörtartalom vagy.

  • Rozika Rácz

   Ez is pont olyan hamisított szöveg, mint a tájékozódás nélkül megírt cikk. Gönczit a dk 2 éve kitette már!

  • Abádi Szabó Imre

   Gyula bácsi, örülök, hogy látlak, bár a demencia igencsak erőt vett rajtad. Felismered ugyan a tele bilit és a söröskorsót is, csak összekevered őket. Szolzsenyicin nem is hallott a Fideszről, tehát a hasonlóság csupán a véletlen műve lehet. És Wass Albert felemlegetése sem éppen gyűlöletmentes. Wasst a népbíróság ítélte halálra (nem véletlenül a távollétében: csak olyan ember kapott a perben halálos ítéletet, aki nem volt ott, tehát nem is akartak kivégezni a bírák senkit), tegyük hozzá, hogy igen csak ingatag vád alapján, tehát a bolsik miatt volt kénytelen emigrációban élni haláláig. Ebből eredően (talán nem teljesen jogtalanul) gyűlölte a bolsikat.

  • Tüske Zsófia

   mondta ezt Wass Albert, – saját magáról – aki példátlan bátorsággal gyilkolta le még az ötéves gyereket is:

   “a Wass különítmény egy Csordás Gergely nevű magyar tiszt segítségével további politikailag megbízhatatlan személyeket gyilkolt le: Bujor pópát, feleségét és három gyerekét, Gurzau kántort és a feleségét, a falusi román tanító feleségét, anyósát és ötéves kislányát, valamint a pópa magyar házvezetőnőjét, Juhász Saroltát. Összegezve tizenegy ártatlan polgári személyt

 • A DK-sok elvesztették türelmüket, mert továbbra is teljesen esélytelen fűrerük. Ennyi az egész, nem kell komolyan venni őket.

  • trisel

   Azt viszont nem árt komolyan venni, hogy telik a hócipő pártfüggetlenül. Hallottam én már jobbikos szájából is, hogy ejjj ha a kezébe adnának egy vadászpuskát… és ezt nyilván orbán is tudja, nem véletlen, hogy a hatalomra kerülése után a legelső dolga a saját személyes védelme megszervezése volt, hiszen mindenki világosan látja, mi a TEK valódi dolga…

   • Tüske Zsófia

    és miért van rajta nyilvános szerepléseken kivétel nélkül golyóálló mellény.

  • Abádi Szabó Imre

   Elveszítették? Lehet. De mikor, és milyen DK-sok? Mert a Provokátor – mint tudjuk – nem DK-s, és legfeljebb a hazudozás miatt veszítették el a türelmüket.

 • IMOPB

  Á, csak a pofájuk jár!

 • György Adorjan

  Hogy mi van ebben a PLT cikkben? A lényeget leírta ő maga: “Ebben a kivégzéssel fenyegetőző frusztráltságban ez van benne. Természetesen lehet mondani, hogy minden pártban vannak hülyék, debil félcédulások, és bigott túlbuzgók. Igen, csak a DK-ban az én izlésemnek kicsit sok a hülye” Hát erről van szó, az ízlésről. No nem arról, hogy hosszú, vagy rövid az í, hanem arról, hogy PLT ízlése már csak ilyen. Eszébe sem jutott, hogy cikkének például olyan címet adjon, hogy fél nótás gyűlölet keltés egy DK-nak mondott csoportban, és utána járjon annak, hogy miféle két lábon járó szerencsétlenségként jelenik meg itt-ott ez a Gönczi. Nem, neki PLT-nek fontosabb volt a DK ekézése, mert az ő ízlésének ez jobban megfelelt. Rajongó táborozik, bigottozik, seggfejezik, csak, hogy még jobban kidomborítsa, hogy ebben a félnótás, kificamodott értékrendű szabolcsi Göncziben látja a DK lényeget! Nem, nem kedves PLT! A DK lényege egészen más, olvashatja programját és elképzeléseit bőségesen a neten, mert hozzáférhető mindenütt. Csak, hogy ehhez másfajta ízlés kell! Nem a szenzáció kereső, bugyutaságokon kárörvendő, eszementségeken nyargaló, olvasó toborzó, hirdetéseket olvastató bulvár véna, hanem a tárgyszerű, a lényeget feltáró és bemutató magatartás! De ezek szerint ez nem csak ízlés, hanem rendezett tudat kérdése is, de PLT- nél, mint akár csak Gönczinél, valami nem stimmel!

 • Fischer Attila Gábor

  Ejj de jó kis csoport, már jelentkeztem is! Köszi a reklámot! 🙂

 • Pont Én

  Kemények. A fb oldalukon. Sánalmas kis buzik.

 • Péter István

  A hatalmi viszketegségben szenvedő liberálfasiszták még a bolsevik terroristáknál is veszélyesebbek.

 • vilmos

  Baj ha nem hiszem el ,hogy közük van a “DK”-hoz!!

 • Gaál Attila

  Ha ilyen és hasonló írások megjelentetésére toboroz előfizetőket az Átlátszó, akkor részemről kizárt, hogy csatlakozzam hozzájuk. Nem érzem szükségét részemről az ilyen szellemi innovációtól mentes, az általam elviselhetetlen Fidesz propaganda paneljeiből összekutyult írások olvasására, pláne támogatására.

  • Peter Kovacs

   Akkor beállsz a gyurcsányista gyilkosok közé ?

   • Gaál Attila

    Kedves arcát nem vállaló “hős” Kovács Péter. Aggódom mentális és szellemi állapotod miatt. A fenti megjegyzésemből csak beteges gyűlölködés tudja kiolvasni, hogy gyilkosok közé állnék. Egészséges elme, megfelelő mentális állapotban csak azt az üzenetet dekódolhatja, hogy nem tetszett az Átlátszó kérdéses cikkének színvonala. Sem többet, sem kevesebbet. Minden egyéb észrevétel ugyan annak a szellemi színvonaltalanságnak a terméke, mint ami a cikk olvasásakor megüti az embert.

  • Harold Finch

   100 kormányt és 5 jobbikot kritizáló cikkre jut egy balos ellenzéket célzó kritika.
   Szerintem igazából ez még kevés is 🙂

   A cikknek pedig lehet cáfolni a téves következtetéseit leiratkozás helyett!

   EDIT: valóban kissé rossz hangulatú véleménycikk ami nem igazán illik a tényfeltáró cikkek közé.

   • Abádi Szabó Imre

    A cáfolat megtörtént, csakhogy a lap elfelejtette lehozni. Nem az a baj, hogy ez itt fent véleménycikk, hanem az, hogy a szerző nem tájékozódott, hanem jó másnaposan belehányt a klaviatúrába, és ez lett belőle.

 • György Vámos

  ennél már nincs lejjebb

  • Abádi Szabó Imre

   Ez igaz. A valóban tényfeltáró újságíró előbb tájékozódik. Ez az Átlátszónál elmaradt, ezért beleszorultak a trutyiba.

 • János Elek Papp

  Nehogy a fagyi vissza nyaljon es a libik nyakara tekeredjen a hurok.

  • Kovacs Margit

   Sőt nemsokára visszanyal a fagyi!!!!! A nép haragja!!!!!!! A nép nemzetet akar nem libris politikusokat!!!! Az ilyen ember aki a másik állampolgár kivégzésére buzdít hogy lehet országgyűlési képviselő?- hisz a béka segge alatt van. Na ilyen emberekre szavaztatok állampolgárok? A jövőbe gondold meg kellenek-e nektek a DK librik?

   • Abádi Szabó Imre

    Azóta kiderült, hogy kamu az egész. De azt a gennyet, ami belőletek kiömlött, Margit és Elek, nehéz lesz visszanyelni.

   • Tüske Zsófia

    Margit, van fogalmad arról egyáltalán, hogy micsoda a libri?

 • kovács péter

  előfizetni ezutánafosután? még a gépemről is törlöm 🙂

 • Rozika Rácz

  Gönczi Józsefet a dk 2 éve kirakta már soraiból. Éppen a fentiek miatt. Azóta radikális demokratának vallja magát.

 • Szirmai Sándor

  György-ennél már nincs lejjebb…sajnos van: a FIDESS!!! Ez a förmedvény a sok közül csak az “egyik”

 • Me

  “ezután kicsit nehezebb lesz felháborodni a Gyurcsány akasztására való buzdításon, ”

  Ez vajon mennyivel jobb, kedves PLT? Talán egy kicsit körmönfontabb, aljasabb.

 • Peter Kovacs

  Ezek a gyurcsányisták mind bünözők.

 • Lajos István Kulcsár

  Ha az átlátszó és hasonló bloggerek illetve sajtósok kicsit jobban és nem szelektíven figyelnék a frászbukot, ejj de sok hasonló “fenyegetést” látnának. Pl. képeket Csauseszku házaspár kivégzéséről és orbán viktornak címezve. Nem csak DK-soktól, hanem egyéb sok másoktól is. Nem helyeslem az ilyen és hasonló “fenyegetéseket”, mert nem ez a megoldás egyetlen diktátorral szemben sem. A diktátorok és más bűnösök a hűbéreseik is bűnhődjenek, de törvény szerint. Az ilyen “fenyegetésekkel” a bűnösök megbüntetésének jogos igényével fellépő tisztességes demokratákat, csoportokat is lejáratják. Talán épp ez volt a cél? Azért az átlátszótól is “érdekes” hogy ilyen szelektíven figyel és vesz észre, ír meg dolgokat, holott évek óta sokak másoktól is látni ilyeneket. Utána néztem az átlátszó blog által említett “Demokratikus Koalíció Nyiregyháza” csoportnak a frászbukon. Érdekes… Ott “Zárt” csoportként működik és mindösszesen 107 tagja van az átlátszó által írt “több mint 3000 taggal” szemben. Ki hazudik? Honnan a “3000” tagot számláló csoport? A Demokratikus Koalíció Nyiregyháza Facebook oldalának is CSAK 349 kedvelője van. Valaki hazudik de nagyot. Mégvalami… Mindkettőnek a DK szokásos fejléce van fönt. Mielőtt leírtok baromságokat illenék tisztességesen tájékozódni! Gönczi József egy beteg ember. Volt ő már minden csak halott ember nem…( még mielőtt ezt is félre értenétek…Ez egy közmondás! ) …Saját állítása szerint 23 csoportot szervezett…ez a mániája….és hogy mindenféle fontos “funkciókba” képzeli önmagát. A DK-nak sosem volt “titkára” sem ő sem senki más, ugyanis a DK-ban NINCS ilyen funkció! Egyébként valóban KIZÁRTÁÁÁÁÁK! Egyébként már sok más csoportból is kizárták.( Legutóbb épp a Tuareg féle OGYM-ből. Ja…Ott épp a DK-t szidta ócsárolta… Most pedig hírtelen megint DK-s lett?…na neee! )..ép az ilyen pszichés betegségeiből adódó baromságai miatt. Tehát… még az Átlátszó bloggereinek sem ártana tájékozódnia mielőtt baromságokat leírtok. Egy elmeroggyant idiótasága miatt lejáratni tisztességes Embereket nem szép dolog ám… Föltéve ha direkt ez a célotok. Tehát Gönczi Józsefnek a DK-hoz SEMMI KÖZE. Ti pedig úgy írtok mintha a DK lenne ilyen. Ez így színtiszta Hazugság és szándékos félrevezetés, lejáratás.

  • Rozika Rácz

   a homogén csoporttá képzés pedig mély rasszista gondolkodásmód!

   • Lajos István Kulcsár

    Ezt így nem egészen értem. Mire célzol? A minek a homogén csoporttá képzéséről?

  • Lajos István Kulcsár

   Csak megjegyzem… Most a tisztességes az lenne, ha tisztességesen tájékozódnátok, majd írnátok egy helyesbítő cikket és esetleg bocsánatot kérnétek ezért a szemétért amit itt összehordtatok. Még azt is megjegyzem.. a “több mint 3000 tag úgy lehet hogy Gönczi hozzáadott boldog boldogtalant az állítólagos DK csoportjához. Tartom valószínűnek a 3000 ből páran ha tudnak róla hogy ők ott “tagok”. Kb. 5 éve ismerem Gönczit. …sajnos. Egy időben engem is hozzáadogatott mindenféle általa “alakított” ( állítása szerint 23 csoportot szervezett és vezetett ) csoportokhoz míg le nem tiltottam.

 • Vidéki

  A véres vágyú varangyok már szeretnének vért ontani, csak a történelmi alkalomra várnak.

  Ilyen aberrált alakok szívesen jelentkeztek önként végrehajtónak kivégzőosztagok, haláltáborok, kínzókamrák működtetők személyzeti osztályainál.

  • csupaszv

   A gyûlölködés nem vezet sehova. A logikus gondolkodás tovább visz. Lásd fentebb. Ez a cikk gyûlölet szítására alkalmas, s vannak, akik bevették a csalit. Például te is. A széljobb pedig röhög a markába.

  • Panda Haleszy

   a te szemszögedből nézve még igazad is lehet. De tudod, mit? Nagy ívben leszarom én a te szemszögedet. Olyan sérelmek értek, amit igenis csak vérontással lehet lemosni. És a te csapatod vérével. Ha itt kitörne egy polgárháború, mi egymás ellen harcolnánk. na, akkor most mi van? Annak lesz igaza, aki előbb elsüti az AK-t.

 • Rozika Rácz

  a képet augusztus 20-án tette ki nem egészen az idézett módon. Miért most lett hír?
  Egyébként már 2 éve nem dk-tag.

 • csupaszv

  Miért nem jutott eddig senkinek eszébe, hogy meghekkelték, ill. megfúrhatták az említett postafiókot, oldalt stb.?
  Ha hosszan lehet ócsárolni valakiket, bárkiket, az mindent megér? Ha valakik eddig a halálbüntetés ellen emeltek szót, s teljesen váratlanul, hirtelen irányt váltanak, akkor sem gyanús, hogy valami nem stimmel?
  Logikusabban kellene gondolkodni, gondosabban és megfontoltabban cikket írni!

 • Vidéki

  Az arcátlanság csúcsteljesítménye, hogy egy gyilkos szándékú banda, amely megkerülve a képviseleti demokrácia elveit, a szabad választásokat negligálva véres terrorral akar hatalomra kerülni, “Demokratikus Koalíciónak” nevezi magát!

  • csupaszv

   Ne kábíts, inkább tájékozódj!

  • trisel

   Eltévesztetted a házszámot. A cikk nem a fidesz 2006-os tevékenykedéséről szól.

 • tündi

  Szar ügy, hogy ilyen emberek vannak/voltak a DK körül, de ez már régi dolog, a lényeg: sztem ezt azért melegítik fel most, mert ráborult a szar a nyíregyházi Fideszre és terelni akarnak, kár hogy az átlátszó partner ebben:
  http://nol.hu/belfold/nyiregyhaza-orbannak-mar-ciki-1568713

 • Anikó

  Már megint keni szart fidesz, hogy mentse magát. Vannak akik még mindig beszopják, hogy a baloldal a gané, pedig ez fordítva van.

 • József Kiss

  félszázalékos duplanulla viccelődik kackac

 • Abádi Szabó Imre

  Papp László Tamás maga is súlyos hibába esik, amikor DK-zásba kezd egyetlen néven nevezett DK-s láttán, viszont arról nem tesz említést, hogy Niedermüller belépésekor vajon csak elítélt, vagy akasztani is szándékozott-e a csoport. Mindannyian ismerjük, hogy egy Facebook csoport könnyen válhat elszabadult hajóágyúvá. Magam is több olyan csoportnak vagyok tagja (miután valamikor egyetértettem a céljaival), amelyet nem látogatok hónapok óta. És olyannak is, amelybe csupán azért léptem be (mintegy ügynökként), hogy értesülhessek a tevékenységeiről, híreiről. Ha majd a dk.hu-n talál hasonlót, azt hiszem, DK-zhat bátran, ahogy a csövön kifér. De addig… Olyan ez, mint amikor mondjuk egy blogger akarná megmondani, hogy ki és mi számít demokratának.
  És azt sem felejteném el, ha én lennék Papp László Tamás, hogy a DK-n kívül egyetlen olyan párt sincs ma Magyarországon, amelyik szinte azonnal kizárja tagját, akiről bebizonyosodik a tisztességtelenség vagy a törvényszegés. Nyilván ezt az esetet is kivizsgálják majd. Na, akkor tessék DK-zni, amikor a párt meghatározó személyiségei hoznak markáns döntéseket, és ne akkor, amikor huszadrangú pártkatonák, vagy a párt harmincadrangú támogatói.

  • Nagy Ferkó

   a demokratikus koalák ezt benézték….:D 😀 😀

  • Panda Haleszy

   de most mi a baj azzal, hogy vannak emberek, akik vissza kívánják állítani a halálbüntetést (Pl. orbánc vezetésével a komplett fidi rajongótábor) és egy korrekt bírósági eljárás keretében halálbüntetés kiszabását követelik erre a kártékony féregre és a tettestárasira, Mi ebben a törvénytelen, vagy elítélendő?

 • Zsiga Lajos

  Csak annyit, hogy nincs ilyen csoport. Persze az ismerős- keresőbe ezt bárki beírhatja. Az e redmény az, “Nincs ilyen találat”. Tessék kipróbálni.Ez nem más, mint szemét provokáció.Aki ezt megcsinálta, annak annyi esze sincs, mint egy lapát gyeptéglának, mert nagyon könnyű ezen lebukni.Azért persze megérne egy feljelentést, bár ez inkább már a medicínára tartozik.

  • Abádi Szabó Imre

   Így keresd: DIKTÁTOROKAT NÉP HARAGJA ÖLTE MEG A VILÁGON !!!
   Vagy kattints a cikk elején lévő linkre!
   Van ilyen csoport, csak, mint kiderült, nincs köze Niedermüllerhez, vagy a DK-hoz.

  • Nagy Ferkó

   van ilyen

 • Lajos István Kulcsár

  A Hivatalos cáfolat: “Niedermüller Péter

  A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben „A diktátorok és a nép haragja” elnevezésű Facebook csoportnak nincs köze a Demokratikus Koalícióhoz. Az oldalt működtető személyt a DK már tavaly májusban kizárta tagjai közül, az illető jogtalanul bitorolja ezt az oldalt.

  Az oldalhoz tudtom és beleegyezésem nélkül adták hozzá a nevemet, mivel így működik a Facebook. Az oldal által képviselt szellemiség és hangvétel ellentétes a Demokratikus Koalíció politikájával és saját személyes álláspontommal. Mélyen elítélem az ott leírtakat és semmilyen közösséget sem vállalok az oldal tartalmával.

  Egyidejűleg megtettem a szükséges lépéseket az oldal megszüntetése érdekében.” …és ti vagytok Goldenblog díjas tényfeltárók?…Ugyan! Arra azért jó volt a firkálmányotok hogy a sok mosott agyú fidesz bárány jót Gyurcsányozhasson esmét. Tanulság?…má ha nálatok ez ismert fogalom… Utána járni, tájékozódni pontosan, aztán hitelesen írni! …főleg ha Goldenblog díjas és “tényfeltáró” blog lennétek.

 • Abádi Szabó Imre

  Sajnálattal állapítom meg, hogy a korrekt magyar tényfeltáró újságírás újabb léket kapott, és most egy Goldenblog-díjas lap írása révén. Ha Papp László Tamás csak a meggyanúsított Niedermüllert felhívta volna, már nem születik meg a cikk, vagy egészen más kicsengéssel. De a “függetlenségnek” ez nem sajátja, sajnos, manapság. Sebaj, de legalább Papp László Tamás gyurcsányozhatott egy egészségeset, már megérte. És még csak elnézést sem fog kérni…

  • Nagy Ferkó

   márpedig ez igaz…én is tag lettem…hogy miként azt nem tudom…de mikor megláttam, hogy mi ez..egyből léptem is ki.

 • Abádi Szabó Imre

  Roppant érdekes, hogy a kabátlopásról rendre mindenki tájékoztat, de a tényeket tartalmazó Niedermüller-cáfolatot alig lehet fellelni.

 • Andi Szakály

  Kik ezek a köcsögök ,mondtam már még le nem csukják Gyurcsányt akkor hatalmas balhé lesz .SŐT MOST KELL OKTÓBER 23- ÁN KI IKTATNI ,MERT NAGYON NAGY BALHÉRA KÉSZÜL A CSÜRHE BANDÁJÁVAL

  • Abádi Szabó Imre

   Igen, volt már ilyen. Október 23. előtt Kádár is rendre lefogatta az akkori ellenzék vezéreit 72 órára. De mert semmit nem tudtak rájuk bizonyítani, hát el is engedték őket.

  • Panda Haleszy

   ha ilyen jól tudod, hogy mi lesz 23-n, megtennél nekem egy szívességet? Mondd meg légyszíves, hogy hol lehet jelentkezni a csürhébe? Olyan szívesen mennék én is, de nem tudom, hová, hehe.

 • Abádi Szabó Imre

  Figyelek. Két órával ezelőtt jelent meg Niedermüller cáfolata az első sajtótermékben. Az Átlátszó nem reagál. Klassz.

 • Abádi Szabó Imre
 • tündi
 • Gábor Papp

  Olvasni kell hogy tisztába legyünk azzal, amivel esetleg szembe kell néznünk netán. De remélem ere soha nem kerül sor soha. P.G.

 • még egy marha, aki kommentel

  Én már Ceau kivégzését is rosszallottam, viszont ami az összehasonlítást illeti, egy barátom szerint, aki 30 évet élt ott, majd 30-at itt, az a fő különbség, hogy Ceaucescu tisztelte a kultúrát.

 • Mór Nagy

  Köcsög elqró, és buzi DK… mit akar az a 300 nyugger aki feltó seggét fogdossa?? Október 23-án már csak 250-en lesznek… Csak kikopnak előbb-utóbb… 🙂

  • Abádi Szabó Imre

   Vigyázz magadra, mert ha leesel az egódról az iq-dra, biztosan szörnyet halsz!

   • Mór Nagy

    Lehet, mondjuk 145-re esni nem olyan vészes dolog… 🙂
    De Neked ajánlok egy cikket a főnöködről. http://www.demokrata.hu/cikk/gyurcsanyt-az-ajulas-kerulgette

    • Panda Haleszy

     “éppeszű” és 145-ös IQ. Háháháháhá, na menj a picsába, te IQfighter MÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚHAHAHAHA

 • Abádi Szabó Imre

  Két és fél órája jelent meg a sajtóban (a korrektben) a cáfolat, itt még mindig semmi. Azért ennél még nektek is gyorsabbnak kell ám lenni, srácok!

 • Abádi Szabó Imre

  Mondjuk – nem meglepő módon – a Mandiner sem írta meg a DK cáfolatát. 🙂 Vajon miért?

 • Mór Nagy

  na akkor minden dékás szimpatizánsnak:

 • Mór Nagy

  na akkor minden dékás szimpatizánsnak:
  http://www.demokrata.hu/cikk/gyurcsanyt-az-ajulas-kerulgette

  • Abádi Szabó Imre

   Most komolyan: Egy Demokrata cikket akarsz épeszű emberekkel elolvastatni? Na ne hülyéskedj már!

   • Mór Nagy

    Tudom, szerintetek fletó is éppeszű…:)

    • Panda Haleszy

     Móricka, áruld már el nekem, hogy miért kötelező a magukat jobboldaliaknak valló, veled egyívású 2bites seggfejeknél a helyesírási hiba? Miért nem tudtok LEGALÁBB VÉLETLENÜL helyesen leírni egyetlen rohadt mondatot sem?

 • József Pál

  Egy Gönczi “Provokátor” József nick-névvel rendelkező egyén létrehozott több tucat faszbukcsoportot csupa kamu névvel. Ami a feltűnő, hogy annak ellenére, hogy az illető nyilvánvalóan őrült, túlságosan is sok tagja van a csoportjainak, és sok közöttük az ismert név, közéleti személyiségek, politikusok. Nem tudom hogy csinálja, de valami egészen biztosan nem kerek a történetben. Itt a faszbukoldala:
  https://www.facebook.com/szakember49

 • Mór Nagy
 • Mór Nagy

  látom működik a cenzúra… 🙂 nehéz levetközni a régi beidegződéseket… 🙂

 • margareta

  Ez a blog egy szegyen. Azt uzenem a DK-sokat hogy jojjenek at Romaniaba es nezek meg mit jelent egy szocialista kormany vezette allam. Ha jol emlekszem onok azok akik Orban fejevel fotbaloztak. Ennel aljasabb gesztust nem lehet tenni. Az ilyen dolgok megmutatjak ennek a csoportnak a karakteret.
  Hiaba kapaloznak a szocialistak ideje lemenoben van. A migrans valsagot tamogatott europai szocialista kormanyok azok akik legjobban kritizaljak az Orban kormanyt es a zoldekkel egyutt tart karokkal varjak a menekulteket.Vajon ki penzeli oket,talan Soros Gyorgy ? Es onok, akik szimpatizalnak veluk nem felnek Magyarorszag jovoje miatt ?

  • trisel

   Az orbán fejével focizás egy igazán üdítő esemény volt a magyar posványban. Egyáltalán nem a DK szervezte az eseményt, hanem egy olyan félcivil szervezet, amely az E&PM akkor alakulatának része volt, és amellyel magam is rendkívüli mértékben szimpatizáltam. Remek móka volt!
   Ennek a csoportnak – mint itt bebizonyosodott – a DK-hoz valójában semmi köze. Pont.
   A sorosozás annyira szánalmas itt Magyarországon normális berkekben, hogy csak kacagni tudunk rajta!
   Magyarország jövőjét például az olyan agymosott izéktől féltjük, akik nulla ismerettel és következmények nélkül éltetik külföldről a rettenetes orbánt. Innen Magyarországról mi nem szólunk bele Románia politikájába, legyen az a maguk dolga margareeeta néne.

   • Zsolt Borsányi

    Igen? No akkor, hogy oldjuk egy kicsit a posványt, gondolj bele, hogy milyen jó érzés lenne a te fejeddel focizni. Ugye, hogy milyen toleráns és barátságos vagyok veled? Ha most egy szóval is tiltakozol, nem vagy demokrata! Egyébként ha Orbán nem állítaná meg a migránsokat, az ő jóvoltukból ezt a gyakorlatban is kipróbálhatnád: “a hitetleneknek pedig – szent háború idején – vágjátok el a nyakukat!” – írja a Korán a 47. szúra 4. bekezdésében. Persze, ha “igazhívő” vagy, akkor ez rád nem vonatkozik. Mindazonáltal Őt – akár Jóistennek, akár Allahnak nevezzük – azért én Sorossal nem tudnám összekeverni, bármennyire is szeretné akár ő, akár valaki más

    a globális szabadkőműves háttérhatalomból. Akik pedig Románia területéről, ráadásul normális magyarsággal írnak, tiszteletet érdemelnek, mert az a terület 900 évig az ország része volt, és ott sokkal nehezebb volt megőrizni a magyarságot, mint itt – sajnos ez is látszik a kommentedben.

    • Panda Haleszy

     hgy te mekkora hülye vagy, elképesztő.

    • trisel

     Öregem, ha az én “fejemmel” fociznának, már tök mindegy lenne, semmit nem éreznék. Ha a gipszfejemmel fociznának, bánnyakánya, elég tisztesen fizettük meg orbánt az ámokfutásával együtt, hogy ezt a csekélységet a gipszfeje eltűrje.
     Finoman fogalmazva teszek én a te “toleranciádra”. Engem a te széles-tévés propagandád nem mozgat, olyasmiről dumálsz itt, amiről soha fogalmad se lehet, így vitázni se fogok veled pláááááne vallásról, főleg a Koránról. Maradjunk annyiban: te pont olyan fundamentalista baromnak tűnsz, mint amilyenek a muszlim fundamentalisták, csak másféle a vallásod, te orbánhívő vagy.
     Sorosos-szabadkőműves háttérhatalmas zsidózásod téged minősít, de miközben ezt mondogatod, jusson eszedbe, hogy orbánod soha még annyira se tanult volna meg angolul, mint amiféle felcsúti angolsággal beszél most, ha a Soros nem ad neki ösztöndíjat arra, hogy demokráciát tanuljon Oxfordban – bizony láthatjuk most, milyen sikerrel.
     Ami meg Románia területét illeti, maradjunk annyiban, hogy tiszteljünk mindenkit, akit az anyja nyomott ki ezen a világon bárhol, bármikor. 900 éve vagy 9 éve, 9 napja vagy 9 perce. Vagy ne tiszteljük, ha nem érdemel tiszteletet, mert abban én nem találok semmi tiszteletreméltót önmagában, hogy valaki oda születik, ahova. Nem tegnap volt Trianon, de még lehet holnap újabb, rosszabb, ha tovább folytatják a magadfajták ezt a revizionista nacionalista retorikát, aminek Trianont köszönheti Magyarország.

     • Zsolt Borsányi

      Hogy mást gondolsz mint én, önmagában azzal nincs problémám. De sajnos azzal van, hogy olyat tulajdonítasz nekem, amivel nem rendelkezem: hogy ki zsidó, ki nem, engem nem érdekel. Soros esetében sem. Tudom, hogy tiszteletre érdemes célokat is szponzorál, azonban a többi megnyilvánulása, törekvése okán alapvetően nem tudom őt tisztelni. Ha esetleg személyedben megbántottalak, ne haragudj.

    • Péter Iványi

     bölcs salamon :”ha a bolondot megtöröd mozsárban is,akkor se távozik el töle az ő bolondsága” kedves zsolt neked még nagyon sokat kellene tanulnod.

  • filmkiller

   miért? mert Orbán ki, hogy az ő fejével nem lehet focizni ????

   • margareta

    Elosszor is egy nick-name utan bujik el,innen is latszik hogy nem meri a neve alatt irni a velemenyet ,ez a gyavasagnak a jele,maskepen,ha nem tudna mi is szavazunk Romaniabol,mar akiknek van magyar allampolgarsaga es a valasztok tobbsege egyet ert Viktor Orbanak a politikajaval , reszben a Jobbikeval is. Ezert mertem hozzaszolni ehez a baromsaghoz. Ilyen tamadasokkal nem fognak tobb szavazot szerezni maguknak,ellenkezoleg.

    • Lajos István Kulcsár

     margareta! Ön is nick név alatt ír. 😀 Érdekes ugye? 😀 Aztán…Ha önöknek tetszik a tolvaj maffia hűbéres orbán rendszer vagy a fasiszta szarabbik jobbik…Ám legyen…Odaadjuk önöknek. Vigyék de mielőbb! Szavazni pedig önök ott szavazzanak ahol élnek adót járulékot fizetnek és élvezik avagy szenvedik a saját döntésük gyümölcsének levét. A MI életünkről MI akarunk dönteni. Mi sem megyünk önökhöz szavazni ki legyen önöknél a polgármester a kormányfő. Világos ugye?

    • Péter Iványi

     szerintem a margareta se különb.ugyanúgy fantom név .és nem elfelejteni,hogy az erdélyi magyarok
     többsége vidáman énelkelt a román kommunista pártban,(nagy tisztelet a kivételnek) építve a román kommunizmust,éppúgy mint az orbán család itthon.Hozzáteszem még,hogy tessék utána nézni,hogy hány magyar tudott és mennyi idő alatt állampolgárságot szerezni ?összegezve margarétácska ön is gyáva és még bűnösen felületes is.egyébként a szobordöntés -élő ember esetében- egy igaz magyar részéről nem bűn,hanem kötelesség.Tessék tanulmányozni az Etelközi Alkotmány záró rendelkezését.

    • Tüske Zsófia

     úgy könnyű ám egyetérteni orbán politikájával és rá szavazni, hogy a következményeket mi álljuk. A mi adónkból lökik a milliókat Romániában létesítendő magyar kórházra. a csíkszeredai focicsapatra, a Sapientia magánegyetemre úgy, hogy itt a kórházak lerohadnak, a felsőoktatástól és a közoktatástól minden évben milliárdokat vonnak el a rokkantakat utcára lökik és már több mint négymillió létminimum alatt élő lett nálunk az imádottjuk jóvoltából. Mi, táposok erre azt mondjuk, könnyű más hímtagjával verni a csalánt. Azt kell mondjam, – névvel és arccal, nem úgy, mint margareta, ami nyilván nem nickname – hogy hasonló dolgok miatt kezdenek az erdélyi magyarok megint egyszer közutálatnak örvendeni Magyarországon. Hát csak értsenek egyet Orbán Viktorral, de lehetőleg vigyék haza őt Tőkés püspökkel, Szász Jenővel és Szőcs Gézával együtt, mert nekünk már mindannyian túl sok pénzünkbe kerülnek.

  • Mate Gergely Toth

   Rosszul emlékszik, az Orbán szobor ledöntése az akkor még Együtt 2014-hez tartozó Magyar Szolidaritás Mozgalom magánakciója volt (DK-sok részt sem vettek rajta). Amúgy belső ember vagyok és sajnos nem pénzel minket Soros György, sőt az Illuminati sem. 🙁

 • József Pál

  Gönczi “Provokátor” József faszbukoldalán, aki az adott oldal adminja, sorra jelennek meg a tiltakozások, hogy beleegyezésük nélkül lettek különböző faszbukcsoportok tagjai. Az előbb olvastam Lendvai Ildikó tiltakozását. Ez a Józsi valahogy meghekkelte a faszbukot, bárkit fel tud venni az általa létrehozott csoportokba. Nagyon vicces, olvassátok:
  https://www.facebook.com/szakember49

  • Abádi Szabó Imre

   Józsi! (Vagy Pali!) Nem kell azt meghekkelni, aki nem ugatja a közösségi oldalt, az tudja, hogy egy zárt csoportba bárkit fel lehet venni a külön engedélye nélkül. Kap ugyan a pógár egy értesítést, de azt vagy elolvassa a többi értesítés között, vagy nem.

   • József Pál

    Köszi, ezt nem tudtam, eztán jobban figyelek, milyen csoportba vesznek fel.

   • Tarkabarkaszarka

    És ezt nem tudja a poszt szerzője ????
    Meg azt sem, hogy az oldalnak semmi köze a DK-hoz, csak a nevet használja ?

 • Zajzon Ildiko

  Hihetetlen ez a felháborodás a tolerancia bajnok liberálisok közt Szökő évben egyszer nem a jobb oldal lett szidva Mindjárt őrjöng az összes . Várjatok már legalább egy napot aztán vissza áll a régi kerékvágás és lehet boldogan röfögve összebújnotok a trágyalében

 • Panda Haleszy

  köszi, hogy felhívtátok a figyelmemet erre a csoportra. Mivel az akasztáson feltétlenül ott akarok lenni, gyorsan csatlakoztam is. Nagyon remélem, hogy a gnóm utolsó pillantása Lévai elernyedő hulláját fogja látni. Mint a Ceausescu esetében volt. Ez van, gyerekek. A remény nem bűncselekmény – ma még. És ahogy a gyilkolós ribanc ott majomkodhat ma a parlamentben, lehet, hogy én is kivívok magamnak egy bársonyszéket :))))))

  • margareta

   Orban politikajat nem lehet ossze sem hasonlitani Ceuașescu nepirto politikajaval. Ami szomoru a dologban hogy en a hatar tul oldalan,kozel Nyiregyhazahoz szulettem es nem gondoltam volna hogy ennyi gyulolet van azokban az emberekben akiken nagyapam 56-ban annyira sajnalt,mert voros volt az eg alja akkor mikor az oroszok bementek letiporni az ellenforradalmat. A mi falunkban 1 evre ra,’57-ben elvittek a tiszteletes urat es kesobb kivegeztek mert szimpatizalt a magyarokkal. Latom ez a nep mar nem az,akire mindig nagy tisztelettel gondoltunk.
   Volna egy kerdesem: hanyam ,az onok ” akasztos kedvu csoportjabol” mertek volna ’89 ,marcius 15-en azt mondani ,amit Orban Viktor,hogy az oroszok el kell hagyjak az orszagot ?
   Azt hszem egy sem,most adjak a nagy hazafit. Tobb mint tiz eve elofizetoje vagyok egy par magyar tv.kanalisnak es tudom mi tortenik Magyarban.Lattam a 8 eves szocialista kormany munkajat,ami semmivel sem kulombozik a mienknel,ami most hatalmon van. Mintha egy anya szulte volna oket.Hazugok,koruptak,stb.

   • Béla Somogyi

    Drága Margaréta!

    Orbán politikáját valóban nem lehet összehasonlítani Ceuașescu-éval, mert még nem ért meg annyi időt. De ami késik nem múlik. (Nem csak fegyverrel, kötéllel lehet népet irtani :D)

    Magyarországon ’56-ot követően pedig százakat végeztek ki, börtönöztek be pusztán azért, mert nem úgy gondolkodtak ahogy az elvárható volt.
    Ez a nép pedig ugyanaz, csak hát a vezetőink … tudom mi választottuk magunknak.
    Az “akasztós kedvű csoport”- ból nem tudom hányan mertek volna kiállni ’89-ben, de szerintem bárki akinek lehetősége lett volna rá. (csak ugye keveseknek volt az édesapja megyei párttitkár, mint a Mi Viktorunknak) Akkor már semmi kockázata nem volt az ilyen beszédnek, mert, a megállapodás folyamatban volt az oroszokkal, és Orbán semmi újat nem mondott, egyszerűen csak kimondta. Számára pedig pláne nem jelentett kockázatot, mint jó “Párt” hátterű családból származó fiatalnak.
    Az hogy mi folyik a magyar “kanálisokban”, nem tudom, csak sejtem, de szerintem semmi jó, pláne nem a köz-kanálisokban. 🙂 Ugyanis elég korlátozott a közmédia látószöge, ezelőtt 10 éve, de most csak igazán.
    Talán a teljesebb tájékozódás érdekében költözzék Magyarországra kicsit, hogy megláthassa a rideg valóságot, hogy a bőrén tapasztalhassa, annak hiányosságait! Az pedig, hogy a hatalmon lévők hazugok, lopnak csalnak, az nem pártállás függő, amint a húsos fazék közelébe kerül bárki azonnal két marékkal kezd szedni belőle, minél többet. A különbség csak az, hogy van aki ügyesebben, van aki pedig kevésbé ügyesen tudja csinálni.
    Egyszóval: Orbán Viktor nem maga a “magyar nép”, bárhogy is szeretné ezt láttatni, hiába mondja gyakran, hogy az emberek ezt vagy azt akarják, higgye el az sokszor nem úgy van.

   • Lacz

    1989 március 15-én Orbán nem mondott semmit (ennyit a tényismeretről). Június 16-án, Nagy Imre újratemetésén, amikor már javában folytak a tárgyalások az oroszok kivonulásáról, akkor szólalt fel – ezt hívják magyarul úgy, hogy nyitott kaput döngetett. Csak annyiban volt ez “bátor”, hogy előtte megállapodtak a szónokok, hogy ezt a kérdést nem emlytik, és ezt a megállapodást szegte meg. Ez álunk nem bátorság, hanem egészen más (mivel szankciója természetesen nem volt).

  • Géza

   Előbb fognak téged akasztani.

   • Péter Iványi

    talán csak nem dr.kotász személyesn?

 • tündi
 • Mate Gergely Toth

  “kötelet nekik!” feeling-em van és ez ugyanolyan szánalmas vád, mint amilyen az is volt. A halálbüntetést (sőt még az arról folyó vitát is) élesen ellenző oldalra próbálják rákenni, hogy kiakarják végezni a politikai ellenfeleiket? Hülye emberek nyilván mindenhol vannak, de ezek tettei, akciói nem hírértékűek…

 • klorofill

  Ez kb. kurucinfo színvonal. És ilyen terjedelemben… röhej.

  • Sebestyen Eszter

   Tipikus Szigetvári-bosszú. Ilyen egyszerű, nem kell többet látni bele, mint ami. Egyszerű gyerekek egyszerű játéka. 🙂

   • klorofill

    Szigetvári? Miért, neki mi köze ehhez?

    • Sebestyen Eszter

     Rossz ajtón ment be, és az ablakot se találta. 🙂

 • klorofill
 • Umann Tamás

  Idáig csak az zavart, hogy Tompika keresztneve ugyanaz, mint az enyém, de most jött egy hasonló szellemi színvonal, aki miatt jobban örülnék az Adolf, vagy Vlagyimir Iljics keresztnévnek.