Talpalatnyi föld VI.: Tiborcz most nem panaszkodhat

tiborcz2

Egy Tiborcz-lány nyerte el a legtöbb állami földet Bicskén. A győztes egyik testvére a Közgép leányvállalatának igazgatósági tagja és a sajtóban a miniszterelnök lányának udvarlójaként emlegették.

Az átlátszó.hu összesítése szerint a Fejér megyei Bicskén a miniszterelnök vőjelöltjének egyik testvére lett a legnagyobb nyertese a sokat vitatott és tíz évre titkosított állami földbérleti pályázatnak. Tiborcz Eszter 157 hektár szántó, vagyis a Fejér megyei bérletek 4.1 százaléka fölött rendelkezhet az elkövetkező húsz évben – a földek egybefüggő birtokot képeznek. Az átlátszó.hu földtérképéből (lásd képünket) kiderül, hogy noha az elnyert birtok közigazgatásilag Bicskén található, a valóságban karnyújtásnyira van a győztes családjának tulajdonában lévő, Csapdin működő Tiborcz lovasklubtól.

A klub Csapdi-Tükröspusztán működik. Honlapja szerint a terület egykor Pálffy gróf tulajdonában volt az uradalmi istállóval és a hozzá tartozó ősparkkal, valamint mintegy 40 hektáros földterülettel együtt. A telepen bértartással foglalkoznak és tereplovaglást biztosítanak az idelátogatóknak. Az ősparkban mini vadaspark működik, tó épül, de szökőkút, szaunapark, teniszpálya építés is szerepel az idei tervekben – a cél egy szabadidőpark létrehozása.  A lovasklubtól 10 percre található a szintén a család tulajdonában lévő panzió kétszemélyes szobákkal, uszodával, amely szintén a Tiborcz család tulajdona, de tervezik, hogy a közeljövőben megoldják a látogatók helyben elszállásolását is. Az átlatszó.hu megkereste Tiborcz Esztert, az állami pályázat nyertesét, aki nem kívánt nyilatkozni.

Tiborcz Eszter testvére, Tiborcz István ügyvéd, igazgatósági tagja a Közgép egyik leányvállalatának, az E-OS Innovatív Zrt.-nek. Korábban a sajtóban úgy emlegették, hogy ő a miniszterelnök egyik lányának, Orbán Ráhelnek az udvarlója, és még egy napokban megjelent HVG cikk is így írt róla. A másik testvér, Tiborcz Péter 2006-2010 között a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke volt, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója.

Sem Orbán, sem a sajtóosztálya nem válaszol a kérdéseinkre

Az átlátszó.hu interjút kért Orbán Viktortól és számos konkrét kérdéssel fordult a miniszterelnök sajtóosztályához a Talpalatnyi föld cikksorozat eddig megjelent és további tervbe vett részeivel kapcsolatban. Ezekre a kérdésekre semmilyen reakció nem érkezett.

Orbán Viktor

miniszterelnök

Tisztelt  Miniszterelnök Úr!

Szeretnék interjút kérni Öntől az Átlászó.hu internetes portálnak.

Kérdéseim a Hatvan pusztai majorral kapcsolatban. Ezeket korábban átküldtem Szijjártó Péternek is, Havasi Bertalan sajtófőnök előbb választ ígért, majd illetékesség hiányára hivatkozva elutasította ezeket.

Orbán Viktor miniszterelnök édesapja cégének nevére egy éve megvásárolt Alcsútdoboz Hatvan pusztai 13 hektáros műemléki majorságban nagyszabású építkezés folyik. Kérdésem az, hogy

1. a Lévai Anikó által irányított építkezés a tetőtér beépítéses épületben milyen céllal készül?

2. a tőle jobbra elhelyezkedő, szintén építés alatt álló műemléki épületre milyen funkció vár? (szálloda, konferencia központ, stb.?)

3. csak a családi szükségletek kielégítésére szolgáló pálinkafőzés folyik az ingatlanon, vagy bérpálinkafőzés működik ott?

4. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége állítása szerint bérli a területet, a kérdésem az, hogy milyen szerződéssel, ha egyszer az nem szerepel egyik cége fióktelepeként sem a cégnyilvántartásban.

5. milyen funkciót szánnak a két hatalmas műemléki istállónak és az 5 épületből álló együttest lezáró óriási magtárnak? Igaz-e, hogy lovaspóló-klubot akarnak nyitni az egykori József főhercegi majorban?

6. A Felcsúton az Alapítványnak 50 éves használatba adott 6000 m2 saját tulajdonú földjét az önkormányzati tulajdonban volt Sportpálya árfolyamán – 10 ezer ft/m2 – vásárolta meg Öntől az Alapítvány a közelmúltban?

Kérdéseim az Ön házastársához, Lévai Anikóhoz:

1. Ki műveli felcsúti földjeit, bicskei birtokát? Ki vagy kik szolnoki földjeit? Kik a földhasználó bérlői, kik veszik fel a támogatást birtokai után, milyen földbérleti, haszonélvezeti szerződés alapján.

A törvény előírja, hogy a földhasználókat a termőföld tulajdoni lapjára be kell jelenteni. Ez nem történt meg Lévai Anikó földbirtokai esetében. Mikor kívánja pótolni, ha egyszer vagyonnyilatkozataiban visszatérően azt írja: nem ő veszi fel a támogatást földjeire, hanem a földhasználó bérlői, haszonélvező?

2. Mikor kívánják átvezettetni közös tulajdonuk, a Budapest 12., Cinege út 15. ház valós méretét, valós építményi adatait az ingatlan tulajdoni lapjára, hogy valós adatok jelenjenek meg vagyonnyilatkozataikban, ne a 10 évvel korábbi, a ház megvásárlás előtti állapotait tükröző adatok?

Köszönettel várom válaszát,

Ferenczi Krisztina

(Folytatjuk. A Talpalatnyi föld sorozat korábbi cikkei itt olvashatók. Címlapkép: innen.)

Korábbi cikkeink a Talpalatnyi föld sorozatból:

Orbán-dácsa, rengeteg szántó, és sok marha kell a jó focihoz

Új földesúr Göbölpusztán: “Itt minden Mészáros Lőrincé” (videóval)

Lévai Anikó tulajdonostársa nyerte a legtöbbet Felcsúton

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc interjú (videóval)

Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Laszlo Dolak

  HAJRA

 • wilson

  Nagyon jó! Szép munka! Grat!

 • Géza

  Nem Csapdi az, hanem Csabdi.

  • Szaszt

   A többi stimmel??

 • Vaczi Vilmosne

  Mire sikerül eltakarítani ezt az arrogáns bandát, addigra minden talpalatnyi födet, minden hivatalt megkaparitanak. Kezdődhet az államosítás megint.

 • Épül Orbanisztán!

 • Forster Rudolfne

  Elképesztő, és hol van az  ellenzék? Orbánék ennek a mocsoknak a tizedéért teleorditották az országot. Elképzelni nem lehet, hogy Németországban, vagy bármelyik demokratikus országban ilyen létezzen és titkositva X évre földtulajdon stb. Tragédia ebben az országbn élni. Sok szerencsét Ferenczi Krisztina. Tisztelettel.

  • Kis Emőke

   Az ellenzék gondolkodik, tegyen-e valamit – gondolom én naivista. Nem fogják fölszedni a pávatáncparkettet és nem is kell, de azért ennyi ordas ügy után valamit már tehetnének. Majd. Talán. Tesznek is egyszer…

 • Kalmanvica

  Kit zavar,jobb lenne Fleto ugyeire tekingetni…nemsokara zsepi kell ugy zokogtok!!! erte!,Ugylatszik a hazugsag   lajstromabol meg maradt= ezhianyzik  ,jo hogy nem egy ludfarmot egyenget mind Gordonka,ha meg emlekeznek a kedves palpnyalok.
  HAJRA ORBAN! sajnos sok a hiena,szet akarnak szedni,REMELLEM NEM FOG SIKERULNI!

  • Kis Emőke

   Kedves Kalmanvica! 

   Gyurcsány nem zsebre dolgozott.  Orbán szemlátomást igen. Bajnai minden pert megnyert liba ügyben, a rágalmak eltaknyoltak. Kérdés?

   • Nagy156

    Gyurcsányt és Bajnait a PÁRTATLAN!! biróságok mentették fel!!! A gazdák a mai napig várnak a miliókra!
    Tönkrementek! Meghaltak!!!! Ök meg röhögnek! Szégyen ilyeneket pártolni!!!!!!!!!!!!!!!

  • jakablajos

   Legalább magyarul tudnál, te idegenszívű!

  • Juhász Jánosné.

   ” Kalmanvica”Az igazság érzetedet egy cseppet sem zavarja, hogy “FLETO” a minisztersége alatt nem vett fel fizetést hanem mindig olyanoknak utalta át akik rászorultak? Pl. az S.O.S.gyermek falú lakóinak? Ez imádott vezéredről még véletlenül sem mondható el, mert ő egy önző alak.

  • Lorincze

   Vica! Te szedsz valamit vagy alapból vagy ilyen?

  • kikima

   K vica Szóval neked nem az okozza a problémát ,hogy lopnak hanem az ,hogy ki. csuti törpe kilophatja a szemed akkor is “HAJRÁ ORBÁN” na az ilyen agy mosott droidok miatt tudja ez a tetű szétlopni az országot.

 • Miért problémázunk? Gondoljunk a közeljövőre, amennyiben esküvő, majd családbővülés lesz, mert szép az élet és szaporodjunk, sokasodjunk, kell annyi szájnak az élelmiszer. Szorozzuk be csak a példát 2+5 = 7 fő, tehát nagy területen lehet biztositani biztos megélhetést. Nem beszélve arról, hogy elmondhatják: munkát s kenyeret adnak a közellakó munkanélkülieknek. Ehhez már csak viz kell -remélve, hogy nem tőzsdézik el  és lesz-.

 • Maros

  “Kalmanvicának” – mint Mórickának – mindenről ugyanaz jut az eszébe. Szegény… ! Hagyjátok, gyógyíthatalan. Ma még nincs nagy értéke a földnek ( bár 50.000 Ft / ha földalapú EU-s támogatás akkor is, ha semmit nem csinál a földdel…), de majd lesz!  Ha Orbán lesz a király, sok-sok hűséges  vazallusra lesz szüksége! És ha  majd szentté avatják, isten áldása lesz minden cm2-en.Várjatok türelemmel, lesz itt még sok csoda a szájtáti magyarok számára…

 • Fantastic article. Nice reading. Looking forward for more content from you

 • Nekemnemezkell

  Ez azért így összerakva egy eléggé olyan mondvacsinált “ok”! Aki egy kicsit is otthon van a magyar pénzvilágban, a tulajdonosok mozgásában, azokban a körökben, akik a különböző cégekben mozognak, azok jót mosolyognak az ilyen “felfedezéseken” pláne, hogy ezt valamiféle “leleplezésként” adják el, a fenti világtól távollevőknek!