vidéki lapszemle

Templomrobbantást is bevetett a média a választás előtt, Nemény újra indulna

SzabadPécs.hu: Templomot robbantott fel a szocialista városvezetés – egy fideszes lap ilyen hírrel hangolt a választás előtti este

A kultúra rovaton belül kapott helyet a Fidesz-közeli Pécs Aktuálon az Így robbant fel a templom a Balokányban című cikk. A választás előtti nap este publikált írás kapcsán hangsúlyozzák, hogy a szocialista városvezetés robbantotta fel a templomot. Az eset egyébként 41 évvel ezelőtt történt.

7300.hu: Idén is zárva marad az Orfűi Aquapark

Az idei szezonban sem nyit ki a létesítmény, miután a teljes felújítás csaknem 200 millió forintba, míg a részleges megnyitás is csaknem százmillióba kerülne – idézte a pécsi önkormányzat közleményét a lap. A fürdőt egy fővárosi irodaházzal együtt a lélegeztetőbizniszen is profitáló cég vette meg tavaly, majd Hoppál Péter jelentette be március végén, hogy az új tulajdonosok 17 milliárdos beruházással új szálloda- és wellnessközpontot kívánnak építeni az aquapark helyén. Az is kiderült, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül állami támogatást is kaphat a projekthez a Victoria Ingatlanhasznosító Kft. és a Carion Holding Zrt.

KecsUP.hu: A fideszes Leviczky képviselő a picsába kívánja a balosokat

Leviczky Cirill önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) azt írta ki a Facebookon a választás napján, hogy „Piros lesz a paradicsom, nem sárga, Küldjük el a balosokat a picsába!”. A képvislő egyébként tanár is, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja – emlékeztetett a KecsUP.hu.

Nyugat.hu: Nemény András a Fidesz kétharmada után döntötte el, hogy újra indul a polgármesteri címért

Az országgyűlési választások után alig van változás az országos és Vas megyei politikai viszonyokban. Czeglédy Csaba az összellenzék jelöltjeként alulmaradt Hende Csabával szemben Szombathelyen. Nemény András, Szombathely polgármestere úgy látja, nehéz időszak jön, amiben mindenkinek együtt kell működnie. Egyúttal a lapnak adott interjúban bejelentette, hogy 2024-ben újraindul a polgármesteri székért.

Szegeder.hu: Szegeden pert vesztett Toroczkai László a Facebook ellen első fokon

A bíróság első fokon elutasította Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnökének 100 millió forintos keresetét a Facebook ellen, amit az oldala törlése miatt nyújtott be.

Nyitókép: A fotó illusztráció. Forrás: pixabay.com

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás