vidéki lapszemle

Gyerekekkel pózolt Orbán Viktor debreceni körútján, még lehet Pécsett stadion

Debreciner.hu: Orbán Viktor számos csecsemővel, kisgyerekkel és fiatalkorúval találkozott határrendészeti útján

Három napra Debrecenbe tette át székhelyét Magyarország miniszterelnöke azzal a meghirdetett céllal, hogy személyesen kövesse az ukrán-magyar határon történő eseményeket, a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelem munkáját, és szervezze a védekezést. Az „El a kezekkel a gyerekeinktől!” figyelmeztetést több alkalommal – legutóbb a március 15-ei békemenetet lezáró kampánybeszédében – hangoztató miniszterelnök ezután sorozatosan posztolta Facebook-oldalára a fotókat, amin gyerekekkel és csecsemőkkel látható.

SzabadPécs.hu: PMFC-stadion: Péterffy Attila szerint ők eddig is együttműködtek, továbbra is hajlandók tárgyalni, sőt, ingyenes területet is biztosítani

Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét kérdezte a Szabad Pécs arról, hogy van-e még esély arra, hogy megépüljön Pécsett a kormány által megígért, majd Orbán Viktorék által lefújt stadionépítés. A pécsi polgármester válasza szerint Pécs vezetése nemhogy akadályozta volna a stadionépítést, hanem minden szükséges kérdésre megadta a választ, és együttműködött. Egy egyedi, fenntartható stadion megépítését továbbra is támogatja a városvezetés – írja a lap.

Nyugat.hu: 60 ezer euró, a kormánytól független uniós támogatást nyert Szombathely

Az előző uniós költségvetési ciklus végén Szombathely már nyert ilyen pályázatot a levegőminőség javítására tavaly. Akkor 150 millió forintról volt szó, de az euró-forint árfolyam változása miatt nőtt az összeg. Ebből a pénzből úgynevezett városi erdőt hoznak létre a Hunyadi út mellett. Nemény András polgármester most bejelentette, hogy újabb közvetlen pályázatot nyertek, 60 ezer euró értékben. Ez is a környezetvédelemről szól: a pénzből egy klímavédelmi beruházási koncepciót dolgozhatnak ki – olvasható a Nyugat.hu cikkében.

Szegeder.hu: Házon belül törték össze az egyik tram-traint Szegeden

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) villamosremízének udvarán történt baleset egyik éjjel: kisiklott a társaság egyik villamosa, ami eközben neki is ütközött az éppen ott tárolt egyik tram-trainnek. A kár valószínűleg jelentős, bár sem az SZKT, sem a MÁV erre vonatkozólag nem osztott meg konkrétumot a Szegederrel.

KaposT.hu: Szabad hírek az ország minden tájáról: elindult a független vidéki sajtó hírgyűjtő oldala, tagjai közt a KAPOS-T-vel

Elindult a Szabadhírek.hu, a független vidéki sajtó gyűjtőoldala, amelyben a kezdeményező, a legnagyobb vidéki független hírportál, a nyugat.hu mellett a vidéki online lapok színe-java szerepel. Az oldal jelenleg 12 taggal működik az ország legkülönbözőbb részeiből. Ezek a Borsod24.hu, a Debreciner.hu, az Egriszin.hu, az Enyugat.hu, a 7300.hu, a KAPOS-T.hu, a Kecsup.hu, a Media1.hu, a Nyugat.hu, a Szabadpecs.hu, a Szegeder.hu és a Veszpremkukac.hu.

Nyitókép: Orbán Viktor határszemléjének második napja (forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás