Heti lapszemle

A kamupártok 700 milliós tartozása és a 12 milliós „időmérő eszköz”

Rtl.hu: Még mindig százmilliókkal tartoznak az államnak az ajánlóíveket tömegével eltüntető kamupártok

Nemsokára újra választ az ország, ám a 2018-as országgyűlési választás idején kiosztott bírságoknak továbbra is csak a töredékét sikerült beszednie az államnak. A pénzbüntetések 78 százalékát mindössze három párt kapta, ám egyetlen forintot sem fizettek be belőle. Az Élhetőbb, Boldog Magyarországért Párt csaknem az összes bírság felét, 358,3 millió forintot halmozta fel, miután 75 alkalommal büntették meg őket az ajánlóívek kései vagy hiányos leadása miatt. A második legtöbb büntetést az Elégedetlenek Pártja kapta, 106 millió forintot, a harmadik helyre pedig az Oxigén Párt futott be 102,3 millió forint bírsággal.

444: Időmérő eszközként könyveltek el 6 és közel 12 milliós luxuskarórákat a II. kerületi sport kft.-nél

„Valaki tízmilliós luxusórákat vett, luxushotelekben szállt meg a társaival, és milliós luxusruhákat vásárolt a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. előző ügyvezetőjének regnálása alatt” – írja Facebookon Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, hozzátéve, hogy a kerületi Nonprofit Kft. feljelentést tett. Őrsi azt írja, „egy 2018-as kiküldetés után például »időmérő« eszközként könyveltek el egy 18600 eurós, azaz 6 061 326 forintos Hublot Big Bang karórát”, egy másik alkalommal pedig „a cég bankkártyájával vásároltak egy 11 570 000 forintos Rolex órát”, ami a számla megjegyzésben szintén „időmérő eszközként volt feltüntetve”.

Magyar Narancs: 2,4 milliárddal segíti a kormány a fegyverfejlesztést

A kormány 2,4 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ létrehozását Csongrádon – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Csongrádon, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón. A támogatás hozzájárul egy épület felújításához és olyan az eszközök beszerzéséhez, amelyek révén modern képzési központtá válik az intézmény támogatva az oktatás mellett a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium révén már megvalósuló fegyverinnovációt és kutatásfejlesztést.

Szabad Európa: Jogerős: a kormány nem titkolhatja, hogy mi alapján döntött a 35 éves sztrádakoncesszió mellett

A kormány 35 évre magáncégeknek adná oda a hazai autópályák üzemeltetését és az ország összes településének szemétszállítását. Ez elképesztően nagy üzlet. Érthetetlen, hogy miért érné meg az adófizetőknek. A kabinet szerint a megalapozó számítások igazolnák azt, hogy megéri az üzlet, ezeket azonban nem akarja nyilvánosságra hozni. A Transparency International Magyarország beperelte a Nemzeti Koncessziós Irodát, és a bíróság mindkét esetben úgy döntött, hogy az adatokat nyilvánosságra kell hozni.

Hvg.hu: Őrizetbe vették a volt bolgár miniszterelnököt az Európai Ügyészség vizsgálatai miatt

Őrizetbe vették Bojko Boriszovot, Bulgária volt miniszterelnökét, az ellenzéki jobbközép GERB párt vezetőjét csütörtökön késő este – írja a Reuters. Az akció egy, az Európai Ügyészség vizsgálataihoz kapcsolódó, nagyszabású rendőrségi művelet keretében történt – közölte a belügyminisztérium. Nem csak a volt miniszterelnök került őrizetbe, mellette még Vladislav Goranov volt pénzügyminisztert, Menda Sztojanovát, a parlamenti költségvetési bizottság volt elnökét, valamint Boriszov médiatanácsadóját, Sevdalina Arnaudovát is bevitték.

Címlapkép: Átlátszó

Megosztás