vidéki lapszemle

Még az ebösszeírási felhívást is sajnálta a független laptól a Fidesz-frakció

Debreciner.hu: Lázár János felfüggesztené a debreceni Vitesco-beruházás állami támogatását is a Continental Csoport elbocsátásai miatt

A Continental cégcsoport makói gyára idén 200, jövőre pedig 300 munkavállalóját bocsátja el, miközben az állam korábban tetemes összegekkel járult hozzá ezeknek a munkahelyeknek a fenntartásához. Lázár János ezért azt kérte a kormánytól, hogy ne támogassa a Continental Csoport magyarországi cégeit, fejlesztéseit és beruházásait, amíg nem tisztázódik, hogy elküldik-e a dolgozóikat, vagy megtartják, másrészt vizsgáltassák ki a korábban adott összes támogatást a Continentálnál és hasonló cégeknél. Az ügynek debreceni vonatkozása is van. A Continental Csoporthoz tartozik ugyanis a Vitesco nevű, elektromos autóipari alkatrészeket gyártó cég, amelynek debreceni üzemét idén júniusban adták át, és amelynek bővítéséhez az állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

SzabadPécs.hu: Csoda Villányban: megfogták az Isten lábát azok a cégek, amelyeknél a polgármester az ügyvezető

Schwarz-Kiefer Patrik, a Baranya 3. választókerületben induló ellenzéki jelölt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy négy villányi cégnek, amelyek az uniós Vidékfejlesztési Pályázaton milliárdokat nyertek, a villányi polgármesterként is dolgozó Mayer István az ügyvezetője, sőt, egy címre is vannak bejelentve. A politikus számításai szerint a cégekhez amelyekben a polgármester az igazgató összesen 10,5 milliárd forint támogatás érkezett, írja a SzabadPécs.

Atádhír.hu: Durvul a járvány: duplázódnak a fertőzésszámok

Somogyban egy nap alatt, országosan egy hét alatt nőtt kétszeresére a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma. Már látogatási tilalmat is bevezettek, és Nagyatádon is akad üzlet, amely maszkviselésre kötelez olvasható az Atádhír.hu-n.

KecsUP.hu: Itt a felhívás, amit a Fidesz frakció nem akart megjelentetni a KecsUP-on

A kecskeméti testületi ülésen a fideszes többség úgy döntött, hogy a KecsUP.hu-n ne jelenjen meg az ebösszeírásról szóló felhívás, hiába indítványozta ezt Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselő. (A tervezetben csak a kecskemet.hu, a hiros.hu, a baon.hu és Gong Rádió, illetve a város közösségi oldala szerepelt.) Mivel azonban a portál szerkesztői úgy vélik, hogy közérdekű információról van szó, lehozták a felhívás teljes szövegét.

Szegeder.hu: Orbán alapítványi iskolája kiszorította őket, most egy szakadt, egykori hotelépületbe költöztették a SZTA kollégiumát

Miközben Nemesi Pál cége kezdte a Szegedi Tudós Akadémia kollégiumának kialakítását a korábban Bartók Béla Művelődési Háznak otthont adó épületben, „váratlanul” elfogyott a pénz, így a munkálatok félkészen leálltak. A minisztériumtól azonban nem jött pluszforrás, így nem tudtak beköltözni a patinás épületbe. Később kiderült miért: regionális tehetséggondozó központot alakít ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szegeden abban az épületben, amely a Szegedi Tudós Akadémia elit kollégiuma lett volna írja a szegedi portál.

A fotó illusztráció, forrás: piaxabay.com

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás