Hódmezővásárhely

A Márki-Zay Péter mögött rejtőzködő milliomosok leleplezését ígéri a kormánybarát hódmezővásárhelyi hírportál

A TV2 Rejtőzködő milliárdosok sorozatához hasonlatos hadjáratot harangozott be a hódmezővásárhelyi Promenád. A fidesz-közeli hírportál Rejtőzködő hódmezővásárhelyi milliomosok címmel indít úgynevezett leleplező sorozatot, az első célpont Márki-Zay Péter polgármester. Ez az a Promenád, amelyik halálra rémült egy viccpárttól, korábban pedig szerkesztőségi tartalomnak tűnő reklámban tolta a fideszes polgármester-jelöltet.

Rejtőzködő vásárhelyi milliomosok nyomában – ígérte először július 6-án, majd július 9-én újra dátumozva a fidesz-közeli promenad.hu. Mint írják:

“Multinacionális cégek vezetői, dúsgazdag földbirtokosok, nagyvállalkozók, milliomosok és adócsalók. Egy közös bennük: mindannyian Márki-Zay Péter mögött állnak. Kik a polgármester valódi támogatói, és vajon milyen érdekeket akarnak érvényesíteni? A Promenád az új városvezetés mögött álló milliomosok nyomába ered. Klasszikus oknyomozó cikksorozatba kezdünk a következő hetekben: olvasóink jelzései alapján a helyi politikai-gazdasági életben szabad szemmel is jól látható mozgásokat derítjük fel.”

Hogy milyen olvasók milyen jelzéseire alapoznak, egyelőre nem tudni. A címadás sem véletlen, a TV2 2016-ban Rejtőzködő milliárdosok címmel közölt híradósnak tűnő anyagokat többek között a kegyvesztett Spéder Zoltánról, illetve a kormány fő ellenségéről Soros Györgyről.

A Spéder Zoltánról szóló anyag annyira jól sikerült, hogy a TV2-nek rekordösszegű kártérítés fizetésére kötelezték, miután a bíróság jogerősen kimondta: a TV2 valótlan állításokat híresztelve megsértette a milliárdos jó hírnevét, magánélethez és a magántitok védelméhez fűződő jogait. A sérelemdíj később csökkent, mert másodfokon a bíróság nem ítélte meg olyan szigorúan a Spéder cégeire és gazdasági tevékenységére vonatkozó megjegyzéseket.

A promenad.hu-ról megírtuk, az időközi polgármester-választáson meglehetősen furcsán a fideszes jelölt mellett reklámban kampányolt. Csakhogy nem politikai reklámban, ahogy azt a törvény előírja, hanem az írások inkább szerkesztőségi tartalomnak tűntek. Majd a portál az algyői Fidesz-frakció egykori vezetőjének érdekeltségébe került. Ugyancsak ők azok, hogy a viccpárt rendezvényétől halálra rémültek.

A promenad.hu Márki-Zay győzelméig messze elkerülte a hódmezővásárhelyi önkormányzat ügyeit. Azzal sem foglalkoztak, hogy Lázár János egyszer csak kastélytulajdonos lett, miközben az önkormányzat tízmilliókat költött kastélytulajdonos társánál.

A promenad.hu által beharangozott listázás amúgy sem új keletű Hódmezővásárhelyen. Az időközi polgármester-választás előtt név szerint listázták és sértegették Márki-Zay Péter támogatóit. Márki-Zay Péter a promenad.hu “leleplezését” úgy kommentálta,hogy, egyedülálló módon, részletesen közzétette a kampány-elszámolását. Ezt egyébként a fideszes Hegedűs Zoltán nem tette meg.

Segesvári Csaba

Fotó: a hódmezővásárhelyi közgyűlés. A szerző felvétele

Megosztás