Miskolc adhatott

Félmilliárdos miskolci iskolafelújítással bíztak meg egy Pest megyei takarítócéget

Pest megyei székhelyű, munkaruhagyártó üzemnek tűnő takarítócég újíthatja fel a miskolci jezsuita gimnáziumot több mint félmilliárdért. Két nappal később újabb miskolci közbeszerzést nyertek: az Arany János Általános Iskola felújítására.

Új épületrészekkel bővítik, és napkollektorokat is felszerelnek a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumára. A fejlesztés több gyermek fogadására nyújt majd lehetőséget az iskolában. Az oktatási infrastruktúra fejlesztésére nyert  nettó 418 millió 890 ezer forint (bruttó 532 millió) vissza nem térítendő támogatásból a Szent József épületre két emelet kerül majd. Jut a pénzből egy nagy aulára is.

A közbeszerzést a budajenői székhelyű, Miskolcon fióktelepet fenntartó Mirror Clean Kft. nyerte. A cég 2010-ben alakult, általános épülettakarítás a fő tevékenységük az Opten céginformációs rendszere szerint. Felvették a tevékenységi körbe az építéssel kapcsolatos munkákat is, de honlapjukra vagy Facebook-oldalukra tévedve kifejezetten munkaruha-készítő üzemnek tűnnek.

„Kreativitásunknak köszönhetően szem előtt tartjuk, hogy munkaruháink ne csak a célnak feleljenek meg, hanem hordhatóak, kényelmesek, valamint tetszetősek legyenek megrendelőink legnagyobb megelégedésére” – írják.

Hogy mégis hogyan nyertek el Miskolcon egy több mint 500 milliós építőipari munkát, ami a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium épületekkel zsúfolt területét ismerve nagyobb szakmai kihívást jelent egy átlagos építéshez viszonyítva? Méghozzá úgy, hogy az ígéretek szerint közben a tanítás nem fog leállni? Erre válasz lehet a cég honlapján olvasható mondat: „időközben tevékenységünket kiterjesztettük építőipari kivitelezésre.” Illetve az, hogy, mint Sóvári Lászlóné, a cég ügyvezetője elmondta, Miskolcon is lesznek alvállalkozóik.

A cégadatok szerint a Mirrornak mindösszesen 34 dolgozója van. De akkor ki fog építeni, hiszen varrni és takarítani is kell valakinek. A most elnyert közbeszerzés értéke 2,5-szöröse a Mirror legutolsó nettó árbevételének. Ráadásul rövidesen kezdődik Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, amit szintén a Mirror fog végezni. Itt a kiíró a Miskolci Tankerületi Központ volt, a munkák értéke pedig „mindössze” nettó 19 millió forint.

Pusztai László (eszakhirnok.com)

Fotó: a szerző felvétele

Megosztás