Hódmezővásárhely

Viccpárttól retteg a fideszbarát média Hódmezővásárhelyen

Propaganda-ellenes eseményt hirdetett péntek délutánra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Hódmezővásárhelyen, amitől a helyi fideszes média halálra rémült. Vagy ők is viccelnek a rettegéssel teli cikkükben, vagy tényleg nagy a baj.

„Eleged van a kormánypárti médiumok gyűlöletkeltő kampányából? Unod már, hogy minden nap felidegesítenek valamivel ? A tököd tele van az álhírekkel és a hírérték nélküli “jó van az úgy” posztokból? Ha a válaszod IGEN , akkor gyere el a konzultációra , amin adunk pár tanácsot azzal kapcsolatban , hogy hogyan leckéztethetitek meg ezeket a médiumokat. Garantáltan “fájni” fog nekik a módszerünk. ;)”

Így, szmájlival és idézőjelekkel hirdeti pénteki eseményét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Hódmezővásárhelyen.

Hódmezővásárhely a sajátos sajtóviszonyok városa. Amíg a fideszes többségű közgyűlés fideszes polgármesterrel az élén dolgozott, a vasarhely24.com és a promenad.hu is amolyan önkormányzati hírmondó volt. Beszámoltak csaknem mindenről, ami a városban történt. Csakhogy mélyen hallgattak a kínos dolgokról, például a helyi adó emeléséről.

A viszony a polgármesterrel azután változott meg, hogy az időközi választást Márki-Zay Péter nyerte. Ahogy megírtuk, a promenad.hu fideszes kézbe került, a mondanivalója is ezt követte.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt éppen ezért szervez eseményt, a szerintük elfogult helyi média ellen.

A promenad.hu érdekesen reagált az eseményre. A “Támadás indul a helyi sajtó ellen Hódmezővásárhelyen” írásukban azt fejtegetik, hogy

“…aggodalomra ad okot, hogy a közösségi oldalon található bejegyezéseik szerint profi jogászokkal és programozókkal készítették elő a támadást, ennek érdekében célirányosnak tűnő kiképzésre invitálnak aktivistákat […] különösképpen komolyan kell venni ezt annak fényében, hogy a vásárhelyi sajtóorgánumok folyamatosan támadások kereszttüzében kénytelenek dolgozni az utóbbi időszakban.”

Rettegésük ecseteléséből kimaradt, hogy általuk kínált hírek meglehetősen egyoldalúak, erről többször is beszámoltunk.

A Promenád mindenesetre a lelkére vette az MKKP felhívását, annyira hogy ezt írják: “a megszűnéssel való fenyegetőzés még egy viccpárt részéről is elfogadhatatlan (…). A mélyen tisztelt fenyegetőző viccpárt politikusai nyilvánvalóan elfelejtik azt, hogy ezekben a szerkesztőségekben emberek dolgoznak, akik a médiára tették fel az életüket: éveken át ezt tanulták, nap mint nap ezt művelik, és bizony ebből élnek, adott esetben ebből tartják el családjukat.”

Az MKKP hódmezővásárhelyi csoportja érdeklődésünkre így reagált: „Számítottunk erre a reakcióra, de azt nem gondoltuk, hogy ez majd rettegéssel is eltölti őket. Tudjuk, hogy miből él a helyi média, mi tartja életben ezt a gyűlöletkeltési láncot és azt is, hogy lehet ez megállítani. Az esemény csupán egy felhívás, nem lesz titkos helyszínen Soros-bérencek vezette agymosás, és nem alakítunk anarchista anti-prománád és v24 csoportokat sem. Egy Facebook posztban fogjuk pénteken lehozni, hogy miként lehet megállítani őket. Inkább internetes bojkott előkészületnek mondanám az eseményt.”

Segesvári Csaba

Megosztás