Mutyimondó

Esztergomi civilek tiltakoznak a közigazgatási bíróság ellen, Laura Codruţa Kövesi lehet az európai főügyész – Heti Mutyimondó

Sok pénz, 185 millió forintos uniós támogatás szivárgott el a szegedi vadaspark-projektben, az OLAF 2015-ben jelzett, a magyar büntetőügy azonban ma is alig döcög – ez derül ki az uniós vizsgálat nyomán indult eseteket bemutató sorozatunk friss cikkéből. Írtunk arról is, hogy Esztergomban nem mindenki lelkes, hogy a városba költözik a Közigazgatási Felsőbíróság. Civilek tiltakoznak úgy a demokráciát, mint a város büdzséjét féltve.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

OLAF-jelzések: hatszorosan túlszámlázták a szegedi vadaspark játszóterét és látogató-tájékoztató rendszerét

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelzéseivel kapcsolatos sorozatunk legfrissebb cikkében a szegedi vadaspark területén létrehozott tematikus játszótér és látogató-tájékoztató rendszer körüli anomáliákról esett szó, amelynek megvalósítására 185 millió forint uniós támogatást hívtak le botrányos módon. Az ügyben érintetteket még első fokon sem vonta felelősségre a bíróság.

Helyi civilek tiltakoznak, épületet is csak nehezen sikerült találni a közigazgatási főbíróságnak

Esztergomot a gazsággal, törvénytelenséggel és a joguralom végső kiüresítésével fogják azonosítani – ezt írták Áder Jánosnak címzett petíciójukban esztergomi civilek, akik az új „kormánybarát” Közigazgatási Felsőbíróság városba költöztetése ellen tiltakoztak. A politikailag aggályos intézmény bevezetésén túl is számos, évtizedes probléma került újra felszínre, még az ingatlan kiszemelése sem ment zökkenők nélkül.

Ki nem fél a farkastól? A romániai korrupcióellenes harc sztárja lehet az európai főügyész

Villámgyors karriert követően lett DNA főügyésze, vitathatatlan szakmai eredményeit azonban helyenként vitatható módszerekkel érte elbemutatjuk Laura Codruţa Kövesi szakmai pályafutását.

A héten emellett:

További cikkeink:

 

Megosztás